«Εμένα γιατί με τιμώρησαν»;
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει για την αστεία-γελοία απόφαση της κυβέρνησης να τιμωρήσει όλες τις ομάδες στο ποδόσφαιρο για τα επεισόδια των οπαδών του Ολυμπιακού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για την αστεία πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της οπαδικής βίας τα έχουμε πει εδώ και χρόνια, εδώ και μέρες τα ξαναλέμε και εδώ και λίγες ώρες δυστυχώς έγινε γνωστό ότι πάρθηκαν αστεία μέτρα για κάτι πολύ συγκεκριμένο και ξεκάθαρο, τουλάχιστον στο δικό μου το μυαλό.

Οπαδοί του Ολυμπιακού έριξαν την κροτίδα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό από την οποία ο Χουανκάρ αδυνατούσε να συνεχίσει και έτσι διεκόπη το ματς. Οπαδοί του Ολυμπιακού στο Βόλο τα έκαναν μπάχαλο με την Αστυνομία που για ακόμη μία φορά πετούσε δακρυγόνα αλόγιστα. Δύο περιστατικά, τιμωρήθηκε και θα τιμωρηθεί εκ νέου ο ΟΣΦΠ.

Οπαδοί του Ολυμπιακού την περασμένη Πέμπτη με οργάνωση που θυμίζει… εγκληματική οργάνωση, έκαναν επίθεση στην Αστυνομία έξω από το κλειστό στο Ρέντη (ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για το βόλεϊ) και ένας 18χρονος φίλος του ΟΣΦΠ με ναυτική κροτίδα ανάγκασε έναν αστυνομικό στα 31 του να παλεύει για την ζωή του. Τρία περιστατικά λοιπόν σε λιγότερο από δύο μήνες με συγκεκριμένη ομάδα, συγκεκριμένη μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού.

Και η κυβέρνηση αποφάσισε να τιμωρήσει τώρα και τις υπόλοιπες 13 ομάδες του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που δεν είχαν καμία ανάμειξη σε αυτά τα περιστατικά που προαναφέραμε. Μαζί με τον Ολυμπιακό που βγάζει ένα δύσκολο εκτός έδρας πρόγραμμα με το… μαξιλαράκι των άδειων κερκίδων, τιμωρείται με κεκλεισμένων και η ΑΕΚ, και ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ και ΟΛΟ το πρωτάθλημα. Μην ψάχνεται λογική, δεν υπάρχει. Μην ψάχνεται σχέδιο, δεν υπάρχει. Μην ψάχνεται ισονομία, δεν υπάρχει. Μην ψάχνεται δικαιοσύνη, δεν υπάρχει. Μην ψάχνεται τιμωρία για όσους παρανομούν, δεν υπάρχει.

Όπως ακόμη περιμένουμε να τιμωρηθούν για τη δολοφονία του Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια οι Κροάτες δολοφόνοι και οι Έλληνες συνεργοί τους. Όπως ακόμη περιμένουμε να τιμωρηθούν τα πραγματικά κεφάλια της Αστυνομίας για το μέγα-φιάσκο. Όπως περιμένουμε τόσες και τόσες φορές, πραγματική τιμωρία.

Αντιθέτως τιμωρήθηκαν όσοι αγόρασαν διαρκείας και στις 14 ομάδες (οι «κανονικοί» στο μυαλό φίλοι του Ολυμπιακού είναι εξοργισμένοι με τόσα κεκλεισμένων φέτος) και αναγκάζονται τώρα 5-7 ματς να τα δουν από την τηλεόραση, ενώ το περασμένο καλοκαίρι έδιναν ο καθένας από το υστέρημα του ένα συγκεκριμένο ποσό για να βλέπει ποδόσφαιρο και την αγαπημένη του ομάδα. Τώρα του λένε καλά πλήρωσες και στερήθηκες, κάτσε σπίτι σου. Εδώ πρέπει κάτι να γίνει, κάπως. Και οι ΠΑΕ πρέπει να το κυνηγήσουν.

Βεβαίως μάθαμε σήμερα ότι οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου είναι… ύποπτοι για επεισόδια και παράνομες ενέργειες. Του μπάσκετ είναι ΟΚ, όπως και στο βόλεϊ και το χάντμπολ. Για αυτά παραμένουν ανοιχτά. Άλλοι πάνε στο ποδόσφαιρο, άλλοι σε αυτά. Ναι μην το σκέφτεστε, γελοιότητα.

Για το τέλος ψάχνω την απάντηση και δεν μπορώ να την δώσω. Ούτε εγώ, ούτε κανείς μας προφανώς. Ούτε αυτοί που πήραν την απόφαση. Ο μικρός Γιάννης, ο φίλος του ΠΑΟΚ, ρώτησε «Εμένα γιατί με τιμώρησαν;».

Αντε να μας δω, απαντήστε.

ΥΓ: Ναι, η οπαδική βία δεν αφορά μία ομάδα. Ναι, η οπαδική βία δεν βρέθηκε μπροστά μας τους δύο τελευταίους μήνες. Ομως ξεκάθαρα τιμωρείς την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και όχι… τσουβάλι ξερά-χλωρά. Σε δύο μήνες θα έχουν γίνει όλα καλά δηλαδή;

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X