Χιρόνα: Απειλεί τη Μάντσεστερ Σίτι με υποβιβασμό στο Conference League - Έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη

Χιρόνα: Απειλεί τη Μάντσεστερ Σίτι με υποβιβασμό στο Conference League - Έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη
Photo Credits: INTIME

Ο τωρινός κανονισμός της UEFA δεν επιτρέπει σε ομάδες που ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη να συμμετάσχουν ταυτόχρονα στο Champions League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όποιος δεν πίστευε, λογικά χθες το βράδυ θα πίστεψε. Η απίθανη Τζιρόνα έκανε «μυθικό»… χουνέρι στην Μπαρτσελόνα μέσα στην έδρα της, με την ομάδα του Μίτσελ να διαλύει εκείνη του Τσάβι με 4-2 και να «σκαρφαλώνει» στην κορυφή της La Liga.

Μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Η φοβερή και τρομερή Τζιρόνα που αποτελεί ουσιαστικά «θυγατρική» της Μάντσεστερ Σίτι, κάνει υπερήφανο το City Football Group, το οποίο βλέπει επιτέλους, να πετυχαίνει και στην Ισπανία το εγχείρημα της.

Κι όμως, οι άνθρωποι του ομίλου, έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα λόγω της επιτυχίας της Τζιρόνα εν όψει της νέας σεζόν στο Champions League, ευελπιστώντας ωστόσο να «ανασάνει» από τη σύσκεψη που θα κάνει η UEFA μέσα στον πρώτο μήνα του 2024.

Το πρόβλημα των Αράβων του City Football Group, έχει να κάνει με τον κανονισμό της UEFA. Σύμφωνα με τον τωρινό κανονισμό, δύο ή και περισσότερες ομάδες που ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη, δεν μπορούν να συμμετάσχουν ταυτόχρονα στην ίδια διοργάνωση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, αλλά ούτε σε θεσμό που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.

Πιο συγκεκριμένα, εάν η Μάντσεστερ Σίτι και η Τζιρόνα καταφέρουν να προκριθούν φέτος στο επόμενο Champions League, τότε η μια από τις δύο θα πρέπει να υποβιβαστεί στο Conference League, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθούν αντιμέτωπες στο Europa League.

Αυτό που τονίζεται στον κανονισμό, είναι ότι η ομάδα που θα υποβιβαστεί θα είναι αυτή που θα έχει τερματίσει χαμηλότερα στο πρωτάθλημα της, που σημαίνει, ότι με τα τωρινά δεδομένα, αυτή που θα χρειαστεί να παίξει στο Conference League, θα είναι η Μάντσεστερ Σίτι!

Η σύσκεψη του Γενάρη μπορεί να βολέψει τους πάντες

Σύμφωνα με τα αγγλικά Μέσα, η UEFA έχει προγραμματίσει σύσκεψη πάνω στον θέμα για τον ερχόμενο Ιανουάριο, όπου αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα με τις ομάδες που ανήκουν σε ίδιο ιδιοκτησιακό όμιλο. Όπως αναφέρει η Standard, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία σκοπεύει να ασκήσει βέτο στον κανονισμό αυτόν. Ο Τσέφεριν μίλησε πριν από μερικές εβδομάδες πάνω στο ζήτημα, με αφορμή τη διαφαινόμενη είσοδο του Τζιμ Ράτλκιφ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς ο όμιλος του Άγγλου δισεκατομμυριούχου έχει στην ιδιοκτησία του και τη Νις.

«Δεν σκεφτόμαστε μόνο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπάρχουν πολλές ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Οι επιλογές είναι δύο. Είτε να συνεχιστεί αυτό, είτε να ακυρώσουμε τον κανονισμό. Δεν είμαστε σίγουροι ακόμα αλλά θα το συζητήσουμε. Όλο και περισσότεροι όμιλοι προχωρούν στην αγορά περισσότερων ομάδων. Δεν θέλουμε να το σταματήσουμε αυτό, αλλά πρέπει να το συζητήσουμε πρώτα», δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της UEFA.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X