Τι ισχύει με το Φάιναλ-8 του Κυπέλλου και γιατί έχει σημασία το παιχνίδι της ΑΕΚ Betsson κόντρα στο Περιστέρι

Τι ισχύει με το Φάιναλ-8 του Κυπέλλου και γιατί έχει σημασία το παιχνίδι της ΑΕΚ Betsson κόντρα στο Περιστέρι
Photo Credits: INTIME

To enwsi.gr αναλύει τα δεδομένα του Κυπέλλου

Η ΑΕΚ Betsson με την δύσκολη νίκη που έκανε με το Μαρούσι, εξασφάλισε την παρουσία της στο Φάιναλ-8 του Κυπέλλου, σε συνδυασμό με την ήττα του Λαυρίου στην Πάτρα από τον Απόλλωνα. Πλέον από εδώ και πέρα αυτό που μπορεί να κάνει η ΑΕΚ, είναι να προσπαθήσει για ένα καλύτερο πλασάρισμα στην βαθμολογία.

Για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά, θα πρέπει να πούμε ότι φέτος υπάρχει μια αλλαγή σε σχέση με τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου. Οι πρώτες επτά ομάδες της Basket League, μαζί με μία που θα προκύψει από το Φάιναλ-4 που θα γίνει στα Λιόσια, με τις ομάδες των χαμηλότερων κατηγοριών, θα είναι οι οκτώ ομάδες της διοργάνωσης.

Αυτό που θα είναι διαφορετικό για φέτος, είναι ότι μόνο οι ομάδες από τις θέσεις 5, 6, 7, 8 θα μπορούν να αλλάξουν θέση στην κατάταξη ανάλογα με την θέση που θα κληρωθεί η ομάδα της Elite League. Για παράδειγμα, αν η ΑΕΚ τερματίσει 7η στον πρώτο γύρο, θα υπάρχουν άλλες δύο ομάδες μπροστά της, η 5η και 6η της κατάταξης. Σε αυτές θα προστεθεί και η ομάδα της Elite League και θα γίνει κλήρωση για την θέση που θα καταλάβει στο ταμπλό του κυπέλλου.

Αν για παράδειγμα, η ομάδα της χαμηλότερης κατηγορίας κληρωθεί να παίξει ως 5η, τότε όλες οι ομάδες θα μετακυλιστούν κατά μία θέση, με την ΑΕΚ σε αυτήν την περίπτωση να καταλήγει 8η.

Τα ζευγάρια μετά θα είναι με τον κλασικό τρόπο :

Τι ισχύει με το Φάιναλ-8 του Κυπέλλου και γιατί έχει σημασία το παιχνίδι της ΑΕΚ Betsson κόντρα στο Περιστέρι

Η ευκαιρία της ΑΕΚ

Μετά την ήττα του Περιστερίου από τον Άρη, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έχει και αυτή ρεκόρ 5-5, όπως η ΑΕΚ, οπότε το ματς μεταξύ των δύο ομάδων ουσιαστικά θα κρίνει και την τελική κατάταξη του πρώτου γύρου. Ο Άρης βρίσκεται στο 6-4, ενώ και ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα του από τον Παναθηναϊκό, βρίσκεται και αυτός στο 5-5 και αν κερδίσει την Καρδίτσα την επόμενη αγωνιστική θα πάει στο 6-5.

Αυτό σημαίνει, ότι η ΑΕΚ αν κερδίσει μέσα στο Περιστέρι και χάσει ο Άρης με ταυτόχρονη νίκη του ΠΑΟΚ μπορεί να βγει τέταρτη. Σε όλους τους άλλους συνδυασμούς θα βγει 5η και ακόμα και αν η ομάδα της Elite League κληρωθεί 5η, σπρώχνοντας την Ένωση στην 6η θέση, τότε αποφεύγει τουλάχιστον στον πρώτο αγώνα, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Αν η ομάδα του Ζοάν Πλάθα δεν τα καταφέρει και ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο χωρίς εκτός έδρας νίκη, τότε είτε από την 7η είτε από την 8η θέση θα αντιμετωπίσει έναν εκ των δύο «αιωνίων».

Θυμίζουμε ότι το Φάιναλ-8 θα διεξαχθεί το τριήμερο 15-18 Φεβρουαρίου 2024.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X