Η λύση είναι μία: Kάνε ό,τι κοιμάσαι!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου προβλέπει όσα θα αποφασίσει η Κυβέρνηση για να μας κάνει να νιώθουμε ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νόμος. Για να λύσεις ένα πρόβλημα, όσο δύσκολο και εάν είναι, πρέπει πρώτιστα να το κατανοήσεις. Οποιος προσπαθεί να το κάνει διαφορετικά, είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα οδηγηθεί σε αποτυχία. Είτε γιατί δεν μπορεί να καταλάβει το μέγεθος και τις προεκτάσεις ενός ζητήματος, είτε επειδή δεν θέλει να το λύσει. Με όσα έχουν κορυφωθεί τις τελευταίες ώρες, τα επεισόδια στο Βόλο, τις απειλές στον Παπαπέτρου, τις ανακοινώσεις που επιχειρούν να τρομάξουν και τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στο Ρέντη, οδηγούμαι στο συμπέρασμα πως δεν θέλουν.

Βλέπετε, εάν θέλεις πραγματικά να βρεις λύση, ενδέχεται – στην προκειμένη περίπτωση είναι δεδομένο – να σπάσεις αυγά. Να τα βάλεις με φίλους, να βρεθείς σε ένταση, να χαλάσεις τις καρδιές σου. Αρα, το πιο βολικό θα είναι να υπάρξει ένα νέο επικοινωνιακό σόου. Πιο ανέξοδο, πιο εύκολο. Δεν μπαίνεις σε συγκρούσεις, βγάζεις την οργή του Πρωθυπουργού και καθάρισες. Θα ρίξεις ένα γενικόλογο τσουβάλιασμα, πασπαλισμένο με μπόλικα ευχολόγια και πάμε για το επόμενο ζήτημα.

Η εργαλειοποίηση και η λύση

Θα πει κάποιος: καλά ρε φίλε, αφού είναι τόσο εύκολο γιατί δεν το λύνεις εσύ. Δεν θα σας πω το αυτονόητο, πως τέτοια ζητήματα δεν λύνονται ατομικά και από ιδιώτες, αλλά από την ευνομούμενη Πολιτεία και όσους θεσμικά την εκφράζουν. Αλλά είναι δεδομένο πως πρόκειται για σύνθετο θέμα. Που έχει μακροχρόνια επίλυση, μέσω της αλλαγής νοοτροπίας και της θέσπισης κανόνων, αλλά άμεσα θα πρέπει άμεσα να συνοδευθεί με αυστηροποίηση και εφαρμογή των ποινών.

Δεν είμαι διόλου αισιόδοξος πως θα βρεθεί ουσιαστική λύση. Εδώ δεν έχει ηρεμήσει η ψυχούλα του Μιχάλη ακόμα από το φονικό του καλοκαιριού και ο Πρωθυπουργός έσπευσε να υποδεχθεί την UEFA και τους παράγοντες στην Ελλάδα για να μας πουν τι; Το πρόβλημα αφορούσε την Ελλάδα; Ελληνες διέσχισαν όλα τα Βαλκάνια για να έρθουν στη Νέα Φιλαδέλφεια; Με εξαίρεση τη συμμετοχή συγκεκριμένης κάστας (που παρεμπιπτόντως δεν ακουμπήθηκε ποτέ), ποιο ήταν το «ελληνικό» ζήτημα; Μόνο η εργαλειοποίηση ακόμα και μιας δολοφονίας, όπως στυγνά επιχειρήθηκε τότε από εκείνους που προχωρούσαν από κοινού μέχρι να τους χωρίσει μια κροτίδα.

Πώς θέλουμε την κοινωνία

Δεδομένα σε κάθε κοινωνική ομάδα υπάρχουν μαύρα πρόβατα. Ξέρουμε που ζούμε, από ποιους περιστοιχιζόμαστε. Αλλά ξέρουμε καλά και ποιοι έχουν μια μόνιμη ασυλία σε ό,τι κι εάν κάνουν. Δεν μπορεί όταν πονάει κεφάλι, να κόβεις κεφάλι. Δεν είναι λογικό να στερηθεί κόσμος χρήματα, δυνατότητα διασκέδασης, να αλλοιωθούν οι συνθήκες των πρωταθλημάτων, δίχως σκοπό. Και θα διακοπούν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, για την κορύφωση μιας κατάστασης που έγινε σε άθλημα που είναι σχεδόν ερασιτεχνικό. Παράλογο;

Η κατάσταση θυμίζει λίγο όσα λέγονταν όταν άρχισε να μεγεθύνεται η εγκληματικότητα και η βία στην ελληνική κοινωνία. Τότε που κάποιοι εγκέφαλοι, προέτρεπαν τον κόσμο να κάνει ό,τι κοιμάται. Να κάνει πως δεν ακούει όταν ένας παλαβός τον «λούζει» στο δρόμο, να μην διεκδικεί το δίκιο του για να μην μπλέξει με τους λογιών λογιών περίεργους που έχουν βρει καταφύγιο στην κοινωνία, να γυρίσει πλευρό και ας του παίρνουν όσα μοχθεί καθημερινά να κερδίσει. Αλήθεια; Αυτό θέλετε; Αυτή είναι η κοινωνία που βιώνουμε και φέρνουμε τα παιδιά μας;

Ο καθένας είμαι βέβαιος πως θα έχει μια προσωπική ιστορία, όπου το κράτος δήλωσε πλήρη αδυναμία ουσιαστικής επίλυσης. Κάποιος που δεν πληρώνει τα κοινόχρηστα, ένας νταής στην πολυκατοικία, εκείνος που βγαίνει στη γειτονιά και βρίζει, ο σφιχτός στο δρόμο που σου κατεβάζει όλα τα ευαγγέλια. Ζουν ανάμεσα μας. Προσπαθούν να μας εκφοβίσουν. Μετά είναι στάση ζωής. Αν θέλεις να ζεις ως «υποτελής» μιας αδιόρατης χούντας ή προτιμάς το ρίσκο που εμπεριέχει η αντίδραση.

Οι απειλές και ο… Παπαπέτρου

Σας θυμίζω, ότι πριν από ημέρες υπήρξε ανακοίνωση με την οποία υπήρχαν ευθείες απειλές προς Μέσα και δημοσιογράφους, αλλά και η αναφορά πως πρέπει να σφυρίζουν μόνο Ελληνες διαιτητές, για να μην έχουν έξοδο… διαφυγής από τη χώρα! Δεν συγκινήθηκε κανείς. Αλλά είναι τόσο άμεσα και τόσο ακραία αυτά που γίνονται, που δεν προλαβαίνεις να μείνεις και πολύ. Ηρθε έπειτα η δολοφονική απόπειρα κατά του αστυνομικού και τα άλλα ξεχάστηκαν.

Χωρίς καμία ντροπή, σε ένα κρεσέντο που επιχειρεί να δείξει πως κανείς δεν θυμάται τίποτε περισσότερο απ’ όσα συνέβησαν χθες, γίνεται συνεχώς λόγος για εγκληματική οργάνωση. Υπήρξε επί μέρες διασυρμός του Παπαπέτρου. Του Παπαπέτρου ρε φίλε. Που έχει να εμφανιστεί σε παιχνίδι της ΑΕΚ τρία χρόνια και έχει λάβει μέρος στο αίσχος του Περιστερίου, ως VARίστας με διαιτητή τον μέγα Τσαγκαράκη. Θα πείτε, εδώ υπήρξε αναφορά στον πρεσβύτερο Παπαπέτρου και εκεί ντράπηκε και η ντροπή.

Η ΕΠΟ και η… συμμαχία

Διαβάστε περισσότερα

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X