Χορτάσανε τα μάτια μας μπασκετάρα από την ΑΕΚ Betsson

Χορτάσανε τα μάτια μας μπασκετάρα από την ΑΕΚ Betsson
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την ΑΕΚ Betsson που πέρασε πρώτη τον Όμιλο της, την μπασκετάρα που έπαιξε και τα καλύτερα που είναι μπροστά

Είναι από τα βράδια και τα παιχνίδια που λες μακάρι να μην τελειώσουν και η ΑΕΚ Betsson να παίξει αντί για 40, 80 λεπτά. Τόσο απολαυστική ήταν, που δεν χόρταινες να την βλέπεις. Χρόνια είχαμε να δούμε, τέτοια διαστημική εμφάνιση στην Ευρώπη, με τόσο ωραίο μπάσκετ, σε ματς που υποτίθεται θα ήταν κρίσιμο για την πρόκριση.

Ο Ζοάν Πλάθα και οι παίκτες του έδιωξαν κάθε άγχος από το πρώτο δεκάλεπτο και μετά απλά διασκέδασαν το παιχνίδι. Ο Ισπανός προπονητής, από τις πρώτες του δηλώσεις όταν είχε έρθει στην ομάδα, είναι ότι οι παίκτες θέλω να το διασκεδάζουν. Σε όλα τα παιχνίδια, είτε χάνουν, είτε κερδίζουν, αν δει κάποιος τα πρόσωπα τους, είναι γεμάτα χαρά, χαμογελάνε, το απολαμβάνουν. Ο ΜακΡέι, ένας παίκτης που έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι, ένας σκόρερ ολκής, πανηγυρίζει και ουρλιάζει να τον ακούσει όλο το γήπεδο, όταν βγάζει ασίστ που μπαίνει καλάθι από συμπαίκτη του. Πέρα από το μπασκετικό κομμάτι, το κλίμα που υπάρχει φέτος στην ομάδα, είναι το πιο αισιόδοξο στοιχείο.

Το παιχνίδι του Πλάθα στο 100%

Η ΑΕΚ δεν άφησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού τους Ιταλούς να πιστέψουν, έστω να περάσει από το μυαλό τους, ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι από το ματς και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος από νωρίς. Το σημαντικό είναι ότι αυτό έγινε με τον τρόπο που θέλει ο Πλάθα. Πιεστική άμυνα, ένταση σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και τρέξιμο στον αιφνιδιασμό σε κάθε πιθανή ευκαιρία. Για άλλη μια φορά είδαμε την ΑΕΚ να δέχεται καλάθι και μέσα σε τέσσερα δευτερόλεπτα να έχει σκοράρει στην άλλη άκρη του γηπέδου.

Η Ένωση έκανε ρεκόρ σε πόντους από transition, πετυχαίνοντας το απίστευτο νούμερο των 32 (!!), σε 23 κατοχές, δείγμα ότι η φιλοσοφία του Ζοάν Πλάθα αρχίζει και βγαίνει όλο και περισσότερο στο παρκέ. Η όλη εμφάνιση ήταν ευλογία για τα μάτια όχι μόνο του οπαδού της ΑΕΚ, αλλά και οποιουδήποτε ήθελε να περάσει 2 ώρες καλά. Αυτό κάνει η φετινή ΑΕΚ, διασκεδάζει τον κόσμο της με το παιχνίδι της και είναι πραγματικά κρίμα που δεν μπορεί να γεμίσει το γήπεδο στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, ώστε να δουν όλοι από κοντά, αυτήν την ομάδα.

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν και μα απάντηση για την αντίδραση που θα έβγαζε η ομάδα μετά την ήττα από τον Προμηθέα και με τον τρόπο που αυτή ήρθε. Όπως είπε και ο Πλάθα στην συνέντευξη τύπου, ήταν ένα καλό μάθημα για την ομάδα του και οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι όλα τα παιχνίδια χρειάζονται την ίδια προσοχή και σοβαρότητα.

Κούζ και ΜακΡέι

Ο Κουζμίνσκας για άλλο ένα παιχνίδι έβγαλε την τρομερή ποιότητα του στο παρκέ. Οι κινήσεις του, τα τελειώματα του, «φωνάζουν» ποιότητα. Είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για μια ομάδα, να έχει έναν παίκτη όπως ο Λιθουανός, που πέρα από το τρομερό σουτ που έχει, να μπορεί με αυτό το ύψος, να πάρει την μπάλα από την περιφέρεια και με πλάτη να πάει μέχρι το καλάθι και να ποστάρει τον οποιονδήποτε έχει απέναντι του.

Πέρσι βλέπαμε τον Γιάνκοβιτς να το κάνει, αλλά ο Κούζμι είναι τρομερό upgrade σε αυτό το παιχνίδι, αφού και πιο ψηλός είναι αλλά και πιο δυνατός, με καλύτερη τεχνική, τελειώνοντας τις φάσεις και με τα δύο χέρια. Ειδικά όταν η ΑΕΚ τρέχει στον αιφνιδιασμό και ο Λιθουανός βάζει τον αντίπαλο του μέσα στο καλάθι και περιμένει πάσα, είναι πραγματικά αδύνατο να τον κόψει κάποιος.

Από την άλλη ο ΜακΡέι, συνεχίζει να δείχνει και άλλα στοιχεία του παιχνιδιού του, όπως είναι οι ασίστ. Μετά τις εννιά ασίστ με την Στσέτσιν, χθες έδωσε έξι, σκοράροντας παράλληλα και κάνοντας τα πράγματα απλά από την αρχή. Ο Νετζήπογλου συνεχίζει να σκοράρει και να βοηθάει αμυντικά, δείχνοντας ότι είναι μια μεταγραφή με πολύ μέλλον για την Ένωση, ενώ ο Φλιώνης επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις μετά από καιρό.

Πραγματικά δεν υπάρχει κάποιος που να μην διακρίθηκε εχθές και επειδή πολλοί θα πουν ότι η Σάσαρι είναι αδύναμη ομάδα, ας ρωτήσουν τον κύριο Έκτορα Μεσίνα να τους απαντήσει πόσο αδύναμη είναι. Προφανώς έπαιξε ρόλο ότι οι Ιταλοί έπαιξαν παιχνίδι 48 ώρες πριν, αλλά και η ΑΕΚ τα ίδια έχει τραβήξει τις προηγούμενες εβδομάδες, οπότε δεν έχει νόημα να το συζητάμε.

Πλέον η Ένωση, εξασφάλισε την πρώτη θέση, πάει κατευθείαν στους 16, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι πλέον έχει στείλει ένα μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, ότι η «Βασίλισσα» είναι εδώ. Και είναι εδώ, ως ένα από τα φαβορί, γιατί και πέρσι έφτασε μια ανάσα από το Φάιναλ-4 αλλά ήταν έκπληξη η πορεία της. Θα περιμένουμε να δούμε τον νέο όμιλο που θα δημιουργηθεί, αλλά πλέον οι άλλες ομάδες πρέπει να φοβούνται την ΑΕΚ και όχι το αντίθετο. Αν δεν έχουμε κάποια τρομερή ατυχία, με τραυματισμό ή οτιδήποτε, η φετινή ομάδα δείχνει ικανή να πάει όλο τον δρόμο στην Ευρώπη, μέχρι το Φάιναλ-4.

Και μια σημείωση για να υπάρχει. Μακάρι στον νέο όμιλο, να έρθει μια εκ των δύο Ελληνικών ομάδων (Περιστέρι, Προμηθέας) που θα διεκδικήσουν όπως φαίνεται την πρόκριση τους, μέσω των play-in. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αυτά τα παιχνίδια με ξένους διαιτητές, έτσι για την εμπειρία.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X