Λουίς Γκαρσία: «Η Χιρόνα είναι η νέα Λέστερ, μπορεί να κερδίσει τη LaLiga»

Λουίς Γκαρσία: «Η Χιρόνα είναι η νέα Λέστερ, μπορεί να κερδίσει τη LaLiga»
Photo Credits: INTIME

 «Η Χιρόνα μόλις βγήκε από το πουθενά», είπε ο Γκαρσία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η συντριπτική πλειονότητα των φιλάθλων ο μπορεί να παρατηρεί την εκπληκτική άνοδο της Χιρόνα στην ισπανική LaLiga, ως μία παρέκκλιση στην αρχή της σεζόν, αλλά ο πρώην εξτρέμ της εθνικής Ισπανίας και της Μπαρτσελόνα, Λουίς Γκαρσία, δεν είναι ένας από αυτούς.

Ο προπονητής της Χιρόνα, Μίτσελ, υποβάθμισε τις πιθανότητες της ομάδας του να κερδίσει τον τίτλο, λέγοντας ότι δεν βρίσκεται στο επίπεδο της ελίτ του πρωταθλήματος, παρά το γεγονός ότι έχει 38 βαθμούς, όσους και Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είναι πρωτοπόρος εξαιτίας της διαφοράς τερμάτων.
Η Χιρόνα έχει 12 νίκες, δύο ήττες και μία ισοπαλία μέχρι στιγμής, όσες και η πρωταθλήτρια Ρεάλ, και είναι τέσσερις βαθμούς μπροστά από την τρίτη Μπαρτσελόνα, έχοντας σκοράρει περισσότερα γκολ από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην πρώτη κατηγορία πριν από το ταξίδι της στη Βαρκελώνη την Κυριακή (10/12), για να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα .

«Η Χιρόνα μόλις βγήκε από το πουθενά», είπε ο Γκαρσία στο Reuters, προσθέτοντας ότι παρατηρεί παραλληλισμούς μεταξύ της ανόδου της και του παραμυθένιου τίτλου της Λέστερ Σίτι στην Premier League τη σεζόν 2015-16. «Είναι η νέα Λέστερ, σωστά; Με τη Λέστερ θυμάμαι ότι η συζήτηση ήταν ακριβώς η ίδια.”Α, ξέρεις, θα πέσει”».

Αφού κέρδισε την άνοδο στην Premier League το 2014, η Λέστερ, χρειάστηκε ένα αξιοσημείωτο ράλι αργά για να αποφύγει αυτό που φαινόταν σαν βέβαιος υποβιβασμός την επόμενη σεζόν, προτού ξεκινήσει την πορεία προς τον απίστευτο τίτλο της την επόμενη σεζόν. Η Τζιρόνα, η οποία ανέβηκε μέσω play-offs τη σεζόν 2021-22 και τερμάτισε 10η στη LaLiga την περασμένη σεζόν, φαίνεται να ακολουθεί παρόμοιο σενάριο.

«Γιατί δεν μπορεί να είναι η Χιρόνα;» είπε ο Γκαρσία. «Δεν αγωνίζεται στην Ευρώπη, δεν έχει πολλούς διεθνείς παίκτες. Μπορούν να ξεκουραστούν, μπορούν να κάνουν εναλλαγή κάθε εβδομάδα και μπορούν να βγάλουν τους καλύτερους ένδεκα κάθε Σαββατοκύριακο. Δεν είναι εύκολο να νικήσεις αυτήν την ομάδα. Θα νιώσουν την πίεση στο τελευταίο μέρος της σεζόν; Μπορεί. Αλλά το ίδιο είπαμε και για τη Λέστερ», πρόσθεσε.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι η μόνη ομάδα εκτός από τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα που κέρδισε τη LaLiga την τελευταία δεκαετία, πανηγυρίζοντας τον τίτλο το 2014 και το 2021, αλλά ο Γκαρσία πιστεύει ότι το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό τοπίο είναι έτοιμο να αλλάξει. «Μπορούμε να το δούμε ήδη με τη Νιούκαστλ», είπε ο 45χρονος.

«Γι’ αυτό το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που ακολουθείται τόσο πολύ σε όλο τον κόσμο. Μας αρέσει να βλέπουμε τις κορυφαίες ομάδες να ανταγωνίζονται για κάθε τρόπαιο. Αλλά όλοι αγαπάμε ένα σκοτεινό άλογο. Όλοι το αγαπάμε.»

Πριν από δύο δεκαετίες, ο Γκαρσία ήταν μέλος της ομάδας της Μπαρτσελόνα το 2003-04 που είχε βάλει το ένα χέρι στον τίτλο, πριν χάσει 10 βαθμούς τους τελευταίους δύο μήνες της σεζόν και τερματίσει δεύτερη πίσω από τη Βαλένθια. «Μεγάλωσα ακολουθώντας την Μπαρτσελόνα», είπε. «Το να χάσω αυτή την ευκαιρία να κερδίσω τη LaLiga ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για μένα».

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν, αλλά μέχρι τότε ο Γκαρσία είχε μετακομίσει στη Λίβερπουλ, όπου κέρδισε το Champions League και το Κύπελλο Αγγλίας αλλά όχι το τρόπαιο της Premier League. «Ήταν τόσο δύσκολο. Η Premier League ήταν ένα όνειρο για εμάς», πρόσθεσε.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X