Λουτσιάνο Νάρσινγκ: Το παλιό... φλερτ των ΑΕΚ και Ολυμπιακού δαμάζει την Κύπρο

Λουτσιάνο Νάρσινγκ: Το παλιό... φλερτ των ΑΕΚ και Ολυμπιακού δαμάζει την Κύπρο
Photo Credits: INTIME

Ο Λουτσιάνο Νάρσινγκ κάνει... ντόρο στην Κύπρο με τη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας. Είχε γραφτεί για Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Λουτσιάνο Νάρσινγκ κάνει… ντόρο στην Κύπρο με τη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας και το Wyscout βοηθά το Gazzetta να εξηγήσει με αριθμούς την αναγέννηση ενός παλιού «φλερτ» με άρωμα Ελλάδας.

Κάποτε στην Ολλανδία έπιναν… νερό στο όνομά του. Οι υποσχέσεις που άφηνε τότε ως αμούστακος πιτσιρικάς ακόμα με τα χρώματα της Χέρενφεν έπεισαν την Αϊντχόφεν να επενδύσει πάνω του, εκεί όπου ο Λουτσιάνο Νάρσινγκ έμελλε να χτίσει το όνομά του σε ποδοσφαιρικό στερέωμα. Σειρά πήρε η Αγγλία και η Σουόνσι, οι δεσμοί με τρανταχτά πρακτορεία μάνατζερ όπως εκείνο του Μίνο Ραϊόλα και όλα έδειχναν πως ο Ολλανδός ήταν φτιαγμένος για το υψηλότατο επίπεδο και την Premier League.

Περίπου έξι χρόνια αργότερα ωστόσο ο Νάρσινγκ χώρεσε ελπίδες και χαμένα όνειρα σε μια βαλίτσα και έβαλε πλώρη για την Κύπρο, ψάχνοντας το δικό του restart. Κάλλιο αργά παρά ποτέ άλλωστε πρέπει να σκέφτηκε ο 33χρονος, ο οποίος στους πρώτους του μήνες με τη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας έχει ανακτήσει ψήγματα από το χαμένο του χαμόγελο.

Με πέντε ασίστ οδηγεί την κούρσα στην πρώτη κατηγορία του κυπριακού ποδοσφαίρου και παράλληλα την ομάδα του στην 6η θέση της βαθμολογίας, στην πιο τρανή απόδειξη της δική του αναγέννησης. Ποιος όμως είναι πραγματικά ο Ολλανδός και ποια η ιστορία που έχει γράψει στα γήπεδα; Το Gazzetta καταπιάνεται με ένα παλιό… φλερτ των ΑΕΚ και Ολυμπιακού που μέσα σε μερικούς μήνες έχει αναγκάσει την Κύπρο να παραμιλά!

Η έκρηξη προς την Premier League

Ας πιάσουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μπορεί άλλωστε εν έτει 2023 ο Νάρσινγκ να αγωνίζεται στην Κύπρο προσπαθώντας να γράψει ένα διαφορετικό κεφάλαιο στην καριέρα του, όμως δέκα χρόνια νωρίτερα φορούσε με υποσχέσεις τη φανέλα της εθνικής Ολλανδίας.

Ξεπηδώντας στο ολλανδικό ποδόσφαιρο ως ένα πυραυλοκίνητο δεξί εξτρέμ, με ταχύτητα, εκρηκτικότητα και ντρίμπλα ως τα βασικά στοιχεία στο οπλοστάσιό του, ο Νάρσινγκ δεν άργησε να κάνει ντόρο στην πατρίδα του. Διαθέτοντας χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου ακραίου επιθετικού ανάγκασε τις κορυφαίες ομάδες του ολλανδικού ποδοσφαίρου να στρέψουν πάνω του τα βλέμματα, με ύψιστη τιμή την κλήση της εθνικής Ολλανδίας για τα τελικά του Euro 2012.

Καθώς οι πειστικές εμφανίσεις του με την Αϊντχόφεν συνεχίζονταν, το τηλέφωνο του Μίνο Ραϊόλα χτύπησε με ενδιαφερόμενο από την Premier League. Τελικά τον Ιανουάριο του 2017 η Σουόνσι τον υπέγραψε για το ποσό των 4 εκατομμυρίων λιρών, καλοσωρίζοντάς τον στον θαυμαστό κόσμο του αγγλικού ποδοσφαίρου.

ΑΕΚ, Ολυμπιακός και το φλερτ με την Ελλάδα

Πολύ γρήγορα ωστόσο το όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη. Ο Νάρσινγκ δεν κατάφερε να ποτέ να ανταπεξέλθει στο πιο απαιτητικό επίπεδο του πλανήτη και μοιραία έπρεπε να εξετάσει διαφορετικές επιλογές για το μέλλον της καριέρας του. Ήταν τότε που η φιλοδοξία της ΑΕΚ του χτύπησε την πόρτα, με την Ένωση το καλοκαίρι του 2018 να επιχειρεί το μεγάλο «μπαμ».

Εξοπλισμένοι με την οικονομική βοήθεια αλλά και το πρεστίζ της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League, οι κιτρινόμαυροι έψαξαν τη μεταγραφή, ήρθαν σε πλήρη συμφωνία με τη Σουόνσι για το ποσό των δυο εκατομμυρίων ευρώ και έμενε το τελικό «οκ» του Ολλανδού για την ολοκλήρωση της πολύκροτης μετακίνησης.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X