Η διαιτησία, η ανακοίνωση που δεν χρειάζεται και η κακή συνήθεια της ΑΕΚ Betsson

Η διαιτησία, η ανακοίνωση που δεν χρειάζεται και η κακή συνήθεια της ΑΕΚ Betsson
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για το παιχνίδι με τον Προμηθέα, την διαιτησία και την εικόνα της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ Betsson έχασε από τον Προμηθέα, στο ντέρμπι της αγωνιστικής από το οποίο έχουν προκύψει πάρα πολλά θέματα. Συνήθως με τα νεύρα που υπάρχουν μετά από τέτοια ματς είναι λίγο δύσκολο να υπάρχει ψυχραιμία για να τα προσεγγίσεις ένα ένα και να βγάλεις μερικά συμπεράσματα. Για αυτό πάνε να τα δούμε ξεχωριστά γιατί πολλές φορές χάνουμε την ουσία.

Η διαιτησία και η ανακοίνωση

Στο χθεσινό παιχνίδι, η διαιτητική τριάδα ήταν οι Τσαρούχα-Κατραχούρας-Παπαπέτρου. Όταν ανακοινώθηκε, στις αρχές της εβδομάδας, πολλοί έβαλαν τα γέλια, άλλοι τα κλάματα και τέλος πάντων, το μήνυμα εστάλη από νωρίς. Η ΑΕΚ με τους δύο από τους τρεις και ειδικά με την Τσαρούχα, έχει μια ανοικτή διαμάχη εδώ και χρόνια. Δεν θυμάμαι ούτε ένα παιχνίδι, που να μην έχει παράπονα από την συγκεκριμένη διαιτητή, όποτε έχει παίξει την Ένωση. Φέτος έχει κάνει διδυμάκι με τον Κατραχούρα και… δίνουν τα φώτα τους κάθε αγωνιστική.

Όπως έχω πει και άλλες φορές, δεν έχει κανένα νόημα να διαμαρτύρεσαι και να φωνάζεις μετά από τους αγώνες. Κανείς δεν ακούει, κανένας δεν σε παίρνει στα σοβαρά. Θα γίνει σούσουρο για 1-2 μέρες και μετά θα ξεχαστεί και θα συνεχίσουμε σαν να μην έγινε τίποτα. Επειδή το ακούω συνεχώς και μου στέλνετε και μηνύματα κάθε φορά τα ίδια. Όχι, η ΑΕΚ ΔΕΝ μπορεί να απαιτήσει την εξαίρεση της Τσαρούχα και οποιουδήποτε διαιτητή από τους αγώνες της. Δεν προβλέπεται από κάπου και δεν γίνεται, οπότε σταματήστε να το λέτε και να το γράφετε.


Ο Μάκης Αγγελόπουλος και η ΑΕΚ είναι σε πολύ μεγάλη κόντρα με τον Βαγγέλη Λιόλιο και την διοίκηση της ΕΟΚ, με την οποία βρίσκονται στα δικαστήρια από πρόπερσι. Είναι αναμενόμενο λοιπόν ότι όταν θα έχει την ευκαιρία να σε βλάψει θα το κάνει. Αυτή είναι η πραγματικότητα και μπορεί σε πολλούς να μην αρέσει, αλλά έτσι είναι τα πράγματα και δεν γίνεται να αλλάξουν. Το να βγάλει άλλη μια ανακοίνωση η ΑΕΚ, όπως έχει βγάλει καμιά δεκαριά τα τελευταία χρόνια, δεν έχει κανένα μα κανένα νόημα και ελπίζω να μην το κάνει. Μόνο αδυναμία δείχνει κάτι τέτοιο και σίγουρα δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.

Για αυτόν τον λόγο προσωπικά, έχω σταματήσει να ασχολούμαι με αυτό το θέμα, εκτός αν έχει γίνει καμιά επική σφαγή, που δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην περίπτωση μας. Οι διαιτητές έπαιξαν φανερά έδρα στο πρώτο μέρος και ισορρόπησαν στο δεύτερο, με λάθη και για τις δύο ομάδες. Πάμε παρακάτω.

Η ανυπαρξία της ΑΕΚ

Να πω την αλήθεια, απογοητεύτηκα από την εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Ο Προμηθέας είχε αυτήν την εβδομάδα πρόγραμμα σαν και αυτό που είχε η Ένωση την προηγούμενη. Είχε να παίξει 3 παιχνίδια σε 7 μέρες, τα δύο εκτός έδρας, με μακρινό ταξίδι στο Βίλνιους. Θα περίμενε λοιπόν κάποιος, ότι στο θέμα της ενέργειας και της έντασης, η ΑΕΚ θα είναι συντριπτικά καλύτερη από τον αντίπαλο της.


Τελικά τι είδαμε; Μια ομάδα να μπαίνει στο γήπεδο χαλαρή και να έχει εικόνα παιδικής χαράς στην άμυνα. Ήταν το χειρότερο αμυντικό ημίχρονο της ΑΕΚ φέτος, με αδιανόητα κακές αντιδράσεις, απέναντι σε μια ομάδα που έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Δηλαδή αν κάτι θες να πετύχεις από το πρώτο λεπτό, είναι να μην τους δώσεις ρυθμό στην επίθεση και να τους το κάνεις δύσκολο.

Τελικά οι Πατρινοί παίζανε ρολόι, σουτάροντας εντελώς αμαρκάριστοι και διαλύοντας την ΑΕΚ από το πικ εν ρολ, σκοράροντας έτσι 27 (!!) πόντους. Ολοκληρώθηκε το ημίχρονο και η Ένωση είχε δεχτεί 59 πόντους με τον Προμηθέα να έχει 22/32 σουτ εντός πεδιάς, λες και μιλάμε για τους Γουόριορς. Ο Χέιλ, είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και τα περισσότερα σουτ που έχει πάρει είναι χωρίς άμυνα στο ένα μέτρο. Με συγχωρείται, αλλά για αυτήν την τραγική προσέγγιση αγώνα, δεν έφταιγε καμία διαιτησία.

Δεν είναι η πρώτη, ούτε η δεύτερη φορά που γίνεται, καθώς η ΑΕΚ μπαίνει στα παιχνίδια της χαλαρή και μετά τρέχει να γυρίσει τις διαφορές. Το είπε και ο Πλάθα και το βλέπουμε και εμείς. Με τον ΠΑΟΚ, το παιχνίδι γύρισε γιατί ήταν εντός έδρας και είναι χειρότερη ομάδα από τον Προμηθέα. Στην Ιταλία το ίδιο, στον Άρη το ίδιο, με το Λαύριο το ίδιο, δεν μπορεί να γίνεται αυτό το πράγμα συνέχεια, πρέπει να αλλάξει.

Ο Ισπανός, έχοντας δοκιμάσει τα πάντα στην άμυνα, χωρίς αποτέλεσμα, κατέφυγε σε μια ζώνη, που έφερε το μεγάλο σερί της 3ης περιόδου και την επιστροφή στο σκορ. Το θέμα είναι ότι μια τέτοια άμυνα, είναι για 8-10 λεπτά να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα, να μπερδέψει τον αντίπαλο και να δημιουργήσει συνθήκες επιστροφής. Δεν είναι όμως για 20 λεπτά. Παίζουν και οι άλλοι μπάσκετ, δεν είναι χαζοί, θα βρουν την λύση μετά από λίγο. Έτσι όταν πλησίασε η ΑΕΚ, με ένα απλό σκριν ή 2-3 πάσες βρήκαν ελεύθερα τρίποντα και φυσικά τα έβαλαν, αφού είχαν ήδη βρει ρυθμό από το πρώτο μέρος. Είναι μεγάλο κρίμα γιατί η ΑΕΚ του δευτέρου μέρους έδειξε ότι δεν θα είχε πρόβλημα αν αγωνιζόταν από την αρχή έτσι.


Όταν το ένα ημίχρονο έχει σκορ 59-40 και το άλλο 41-55, καταλαβαίνει κανείς ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία. Αν έπαιζαν έτσι όλον τον αγώνα, ούτε η Τσαρούχα, ούτε κανένας δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι, γιατί πολύ απλά, η ΑΕΚ έχει μεγαλύτερο βάθος από τον κουρασμένο Προμηθέα των 8.5 παικτών.

Είχα γράψει και άλλες φορές στα τελευταία μπλογκ, ότι δεν είναι εύκολο να μείνει ο Χολ εκτός εξάδας στο πρωτάθλημα και αυτό φάνηκε εχθές. Ο Καράμπελας έχει κάνει σημαντική πρόοδο, ο Φλιώνης δεν είναι σε καλή κατάσταση και οι αποφάσεις του είναι κακές, οπότε χρειάζεται το καθαρό μυαλό του Χολ. Χθες φάνηκε πολύ η απουσία του, ειδικά στο πρώτο μέρος και στο τέλος του αγώνα. Από την άλλη δεν είναι εύκολο να αφήσεις και τον Μάκλεμορ εκτός, που είδαμε τι μπορεί να κάνει αν βρει ρυθμό. Η ΑΕΚ θα πρέπει να ζήσει με αυτό φέτος και δυστυχώς κάθε φορά που κάποιος θα μένει εκτός, θα χάνει ένα σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού της.

Πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για παραπάνω συζήτηση, το ματς της Τρίτης είναι τελικός για να σφραγίσει η ΑΕΚ την πρόκριση στην επόμενη φάση, που είναι ο πρώτος στόχος της χρονιάς.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X