Παπαπέτρου-Τσαρούχα «τσάκισαν» την ΑΕΚ, σε νέα όργια για τα «καλομαθημένα» του Λιόλιου!

Παπαπέτρου-Τσαρούχα «τσάκισαν» την ΑΕΚ, σε νέα όργια για τα «καλομαθημένα» του Λιόλιου!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έχανε μέχρι και με 25 πόντους από τα όργια της διαιτησίας, κατάφερε να φτάσει στο -4 αλλά έχασε με 100-95 από τον Προμηθέα

Η ΑΕΚ έχασε στην Πάτρα με 100-95 από τον τοπικό Προμηθέα σε ένα ματς, όπου το γνωστό δίδυμο των διαιτητών, Παπαπέτρου-Τσαρούχα δεν χάλασε… τα χατίρια στα «καλομαθημένα» παιδιά του Λιόλιου.

Η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει έως 25 πόντους διαφορά. Βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, επέτρεψε στο ματς φθάνοντας στο -4, αλλά σε ένα τέτοιο περιβάλλον, με «φρου-φρου» από τους γκρι και με… τανκς, ήταν φύσει αδύνατο να πάρει αποτέλεσμα.

Και ειδικότερα στο α’ ημίχρονο όταν η ΑΕΚ έβλεπε τους γκρι να σπρώχνουν να τα… καλομαθημένα του Λιόλιου!

Η ΑΕΚ Betsson δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την μεγάλη ανατροπή και έχασε (100-95) από τον Προμηθέα. Η Ένωση έκανε ένα τραγικό αμυντικά πρώτο ημίχρονο, όπου δέχτηκε 59 πόντους, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Στο δεύτερο μέρος βρέθηκε πίσω στο σκορ με 25 πόντους, έκανε ένα μεγάλο σερί, κατάφερε να μειώσει στους 7, αλλά εκεί έχασε μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρει και με τρίποντα ο Προμηθέας πήρε ξανά διαφορά και την νίκη. Από την ΑΕΚ ξεχώρισαν οι Ραντλ, Καμπενγκέλε, ΜακΡέι και Μάκλεμορ, ενώ από τον Προμηθέα, ο Χέιλ σκότωσε την Ένωση με 32 πόντους. Όπως αναμενόταν, η διαιτησία ακόμα μια φορά έσπρωξε τον Προμηθέα, ειδικά στο πρώτο μέρος, ενώ έβγαλε εκτός ματς τον Τίλμαν με 4 φάουλ σε 4 λεπτά συμμετοχής.

Δείτε πώς περιέγραψε LIVE το Προμηθέας Πάτρας – ΑΕΚ το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ζοάν Πλάθα ξεκίνησε με τους Καράμπελα, Νετζήπογλου, Μάκλεμορ, Κουζέλογλου και Χατζηδάκη, ενώ ο Ηλίας Παπαθεοδώρου με τους Κόνιαρη, Χέιλ, Ρέινολντς, Χρυσικόπουλο και Ετσενίκε. Ο Προμηθέας σημάδεψε τον Ετσενίκε μέσα στο καλάθι μετά από πικ εν ρολ ξεκινώντας με 9 πόντους (13-7). Σιγά σιγά πέρασαν οι βασικοί της ΑΕΚ μετά το πρώτο πεντάλεπτο, με τον Καμπενγκέλε να συνδέεται με το καλάθι (15-11). Η Ένωση είχε μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα μέσα στην ρακέτα, έχοντας δεχτεί ήδη 14 πόντους (21-17). Ο Χέιλ με τρίποντο έφτασε και αυτός του εννιά πόντους και τον Προμηθέα να προηγείται με οκτώ (26-18).

Με το πρώτο του τρίποντο ο Κουζμίσκας μείωσε για την ΑΕΚ (28-22). Επιθετικά μόνο ο Καμπενγκέλε πρόσφερε σταθερά πόντους, όμως η άμυνα της Ένωσης είχε τρομερά προβλήματα αφού δεχόταν πόντους από παντού (37-24). Ο Ετσενίκε συνέχισε το πάρτι κάτω από τα δύο καλάθια και η διαφορά ξέφυγε για τον Προμηθέα με την ΑΕΚ να έχει κακές επιλογές (44-31). Με καλάθια του Κουζέλογλου και Καμπενγκέλε προσπαθούσε να μειώσει η ΑΕΚ αλλά δεχόταν συνεχώς καλάθια (51-37). Με δύο πολύ δύσκολα τρίποντα, η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια στο -19, με την άμυνα της να δέχεται πόντους από παντού. Σε 20 λεπτά, 59 πόντοι τα λένε όλα (59-40).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Προμηθέα να συνεχίζει με το πόδι στο γκάζι και τον Χέιλ με τρίποντο και φάουλ να εκτοξεύει την διαφορά (71-47). Με ένα 8-0 σερί με τον Μάκλεμορ να σκοράρει, η ΑΕΚ μείωσε στους 17 πόντους (72-55). Τρίποντο από τον Φλιώνη και δύο βολές από τον Μάκλεμορ μείωσαν την διαφορά από τους 25 στους 13 (72-59). Το επιμέρους σκορ της Ένωσης έφτασε το 1-17 με βολές του Κουζμίνσκας (73-64). Ο Χέιλ με ακόμα ένα τρίποντο έδωσε ανάσα στον Προμηθέα με την ΑΕΚ να έχει μειώσει την διαφορά στους 11 (78-67). Η ζώνη που δοκίμασε ο Πλάθα δούλεψε για την Ένωση και της έδωσε την ευκαιρία να βρει πόντους στο τρανζίσον.

Ο Χέιλ με τον Ραντλ ανταλλάζανε τρίποντα στις επιθέσεις, με την ΑΕΚ να προσπαθούσε να μειώσει και να φτάνει στο -9 με δύο βολές του ΜακΡέι (83-74). Με τρίποντο του ΜακΡέι και καλάθι του Ραντλ, μείωσε και άλλο, αλλά ο Ρέινολντς με τρίποντο, ξαναπήγε την διαφορά στους εννιά (88-79). Ο Προμηθέας με συνεχόμενα τρίποντα από τον Καουάν άντεξε στην αντεπίθεση της ΑΕΚ και στο τέλος έκανε απλά συντήρηση της διαφοράς (94-84). Ο ΜακΡέι προσπάθησε στο τέλος να πλησιάσει με ατομικές ενέργειες, όμως οι Πατρινοί ήταν εύστοχοι στις βολές και δεν κινδύνεψαν (00-00).

Προμηθέας Πάτρας – ΑΕΚ : 100-95

Δεκάλεπτα: 26-18, 59-40, 78-67, 100-95

Προμηθέας Πάτρας (Παπαθεοδώρου): Ρέινολντς 6, Καουάν 22, Πλώττας, Κόνιαρης 3, Λάγιος, Βασιλείου, Χρυσικόπουλος 6, Κόφεϊ 7, Στίβενς 7, Ετσενίκε 17, Καραγιαννίδης, Χέιλ 32.

ΑΕΚ (Πλάθα): Τίλμαν , Ραντλ 17, Καράμπελας 4, Φλιώνης 4, Πηλάβιος, Νετζήπογλου 2, Χατζηδάκης 7, Κουζμίνσκας 13, Μάκλεμορ 9, Κουζέλογλου 2,  Καμπενγκέλε 16, ΜακΡέι 21.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X