Η ΑΕΚ Betsson πρέπει να κάνει την δουλειά της ανεξάρτητα από τις καταστάσεις που διαμορφώνονται

Η ΑΕΚ Betsson πρέπει να κάνει την δουλειά της ανεξάρτητα από τις καταστάσεις που διαμορφώνονται
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Προμηθέα και την μεγάλη προσοχή που θα πρέπει να υπάρχει από όλους

Η ΑΕΚ Betsson επιτέλους μπόρεσε αυτήν την εβδομάδα να βρει λίγο χρόνο για να ξεκουραστεί μετά από τα τρία παιχνίδια σε έξι μέρες που έδωσε. Με λίγη τύχη θα μπορούσε θα μπορούσε να κάνει ένα εντυπωσιακό 3/3, αλλά ας όψεται το στεφάνι που σταμάτησε το σουτ του Ραντλ, γιατί θα μιλούσαμε για μια εκπληκτική εβδομάδα. Ακόμα και έτσι όμως, η Ένωση πήρε τα παιχνίδια που έπρεπε να πάρει, κέρδισε εύκολα του Πολωνούς και θέλει άλλη μια νίκη για να εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκριση, ενώ διέλυσε τον ΠΑΟΚ με έναν τρόπο που γέμισε αισιοδοξία τον κόσμο της για την συνέχεια.

Μια συνέχεια που αναμένεται ακόμα πιο δύσκολη, στην προσπάθεια που κάνει η ΑΕΚ να τελειώσει τον πρώτο γύρο της Basket League μέσα στην πρώτη επτάδα για να πάρει την πρόκριση στο Φάιναλ-8 του Κυπέλλου. Αυτή η γκέλα της πρώτης αγωνιστικής θα την κυνηγάει, μέχρι να πετύχει ένα σημαντικό διπλό και να την σβήσει. Τέτοιο μπορεί να είναι αυτό του Σαββάτου κόντρα στον Προμηθέα.

Περίεργο κλίμα

Η ΑΕΚ θα παίξει άλλο ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, αφού στο πρώτο γύρο της έχουν τύχει όλα τα ντέρμπι μακριά από τα Λιόσια. Βέβαια αυτό έχει δύο όψεις, καθώς στον δεύτερο θα τους έχει όλους στην έδρα της και θεωρητικά θα είναι πολύ πιο έτοιμη από όσο είναι τώρα. Όμως δεν θα πρέπει να χάσει τον στόχο του Κυπέλλου, για αυτό χρειάζεται μια μεγάλη νίκη.

Ο Προμηθέας είναι μια καλή ομάδα, πολύ δουλεμένη από τον πρώην προπονητή της ΑΕΚ, έχει καλούς ξένους και μέχρι τώρα πάει πολύ καλά στο πρωτάθλημα, ενώ έχει κερδίσει και τα 2 παιχνίδια που έχει δώσει στην Θεσσαλονίκη με Άρη και ΠΑΟΚ. Το στυλ παιχνιδιού ως προς τον ρυθμό που παίζει μοιάζει με αυτό της ΑΕΚ, οπότε αναμένεται να δούμε ένα ανοικτό και θεαματικό παιχνίδι.

Παρόλα αυτά, για ακόμα μια φορά όσα γίνονται γύρω και έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου προκαλούν την νοημοσύνη του κόσμου. Το ένα λάθος διορθώθηκε εχθές, με την αλλαγή της ώρας του αγώνα και την μετάδοση του από την ΕΡΤ3. Είναι τρομερό να σκεφτεί κανείς ότι αυτοί που έφτιαξαν το πρόγραμμα, είδαν ότι η ΑΕΚ παίζει με τον Προμηθέα, ο Παναθηναϊκός με την Καρδίτσα και ο Ολυμπιακός με το Λαύριο και είπαν, «Α, ας βάλουμε την ΑΕΚ στο ertflix». Ας ελπίσουμε ότι έγινε από λάθος και όχι κάτι άλλο.

Μετά βλέπουμε και τον ορισμό της διαιτητικής τριάδας. Δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με τους διαιτητές, αλλά ρε παιδί μου δεν είναι λίγο περίεργο στα δύο συνεχόμενα δύσκολα ματς του Προμηθέα να τα παίζουν συνεχόμενα δύο συγκεκριμένοι διαιτητές. Μπορεί να κάνουν την καλύτερη διαιτησία, απλά δεν είναι λογικό, δεν δίνει καλή έξωθεν μαρτυρία, πως το λένε.

Η ΑΕΚ πάντως, δεν πρέπει να χάσει τον προσανατολισμό της. Οι παίκτες και ο προπονητής θα πρέπει να μείνουν ανεπηρέαστοι από όλα αυτά, να μπουν να παίξουν το παιχνίδι τους και να δούμε πως θα πάει. Αν η ΑΕΚ πιάσει ρυθμό και παίξει το γνωστό της μπάσκετ, είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμο για αυτό, αυτός πρέπει να είναι ο σκοπός της. Όλα τα άλλα θα τα δούμε και θα τα κρίνουμε.

Πολύ μεγάλη προσοχή

Το είπαμε και προχθές στην εκπομπή θα το επαναλάβω και σήμερα. Η ΑΕΚ δεν θα πάρει εισιτήρια για την αναμέτρηση, αλλά είναι βέβαιο ότι ο κόσμος της θα βρεθεί στο πέταλο, όπως πάντα. Θα πρέπει να υπάρξει πολύ μεγάλη προσοχή και εγκράτεια για να μην δοθεί κανένα δικαίωμα να τιμωρηθεί η ΑΕΚ και η έδρα της. Τα παιχνίδια που ακολουθούν στα Λιόσια είναι με το Μαρούσι και μετά με τον Ολυμπιακό και δεν θέλει κανένας να υπάρξει κάποια τιμωρία, που θα στερήσει τον κόσμο της ομάδας, ειδικά απέναντι στους ερυθρόλευκους. Για αυτό λοιπόν προσοχή και καμία αντίδραση σε ό,τι και να γίνεται στον αγωνιστικό χώρο.

Μακάρι η ΑΕΚ να πιάσει τα επίπεδα απόδοσης που μπορεί και να τα ξαναπούμε μετά από μια μεγάλη νίκη.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X