Ο σκληρός δίσκος «θυμάται»
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος αναλύει στο enwsi.gr τι είδε στα Ιωάννινα και τι έκανε η ΑΕΚ για να κερδίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ κέρδισε. Το πρώτο ζητούμενο.

Για όλα τα εγχώρια ματς, ειδικά τέτοιου επιπέδου. Επιπέδου ΠΑΣ Γιάννινα. Να κερδίζεις, μετά όλα τα άλλα. Η ΑΕΚ το έκανε, μετά όλα τα άλλα. Έχασε πολλές ευκαιρίες ναι, δεν είχε καλή εικόνα για τα δεδομένα που θέλω εγώ στο β’ ημίχρονο, δεν «καθάρισε» το ματς, το άφησε «ζωντανό» μέχρι το τέλος. Αυτό το ρίσκο που πότε το «πληρώνεις» σκληρά (Κηφισιά), πότε όχι (ΠΑΣ Γιάννινα). Στα Ιωάννινα πήγαν όλα καλά πάντως, στο Χαριλάου ακόμη καλύτερα. Η ΑΕΚ σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό, χέρι-χέρι με τον Ολυμπιακό. Πέρυσι τέτοια εποχή ήταν στο -6. Τώρα σε καλύτερη μοίρα, έχοντας και την Ευρώπη και τις (αναμενόμενες) απώλειες από την φθορά.

Κέρδισε επιτέλους πριν από ευρωπαϊκό ματς. Κέρδισε έχοντας τον Πινέδα βασικό, όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει. Είναι άλλη ΑΕΚ, με άλλο ρυθμό και οξυδέρκεια μεσοεπιθετικά με τον Μεξικανό στην 11άδα εξ’ αρχής και δη στον άξονα, να έχει τον χώρο κάθετα να κινείται, να βοηθά στα άκρα και γενικότερα να έχει ελευθερία κινήσεων και χώρους. Και στους Ζωσιμάδες αυτό έκανε.

Τι άρεσε, τι δεν άρεσε από την ΑΕΚ

Εκτός του Πινέδα που μου άρεσε πολύ, μου άρεσε επίσης ο σκόρερ Τσούμπερ του α’ ημιχρόνου και οι επαφές του (εκτός της μεγάλης ευκαιρίας) όπως στο γκολ της νίκης και πως ο Ελίασον δημιουργούσε συνεχώς, ο Σιμάνσκι που ήταν «σκούπα» παντού και ο Βίντα με τον Κάλενς που ενέπνεαν εμπιστοσύνη τις περισσότερες φορές. Μου άρεσε που είδα τον Στάνκοβιτς ξανά καλά κάτω από τα δοκάρια, να δείχνει στην ομάδα ότι και στα (πολύ) δύσκολα μπορούν να στηρίζονται πάνω του και να κρατά αυτός το σκορ και το μηδέν πίσω. Ο «Γκάτσι» ξεκίνησε καλά, αλλά ήταν υπερβολικός πολλές φορές, το μυαλό του έδειχνε να είναι στο πως θα σουτάρει με κάθε τρόπο και δεν έψαχνε πάντα την καλύτερη επιλογή για την ομάδα. Νομίζω όμως μετά από αυτό το ματς θα είναι σίγουρα καλύτερος γιατί έδειξε ξανά ενεργός.

Για τους υπόλοιπους δεν… Τα άκρα της άμυνας συνεχίζουν να με προβληματίζουν για όσα (δεν) δίνουν, σε καθόλου καλή μέρα και ο Μάνταλος, ενώ και οι αλλαγές περίμενα να δώσουν περισσότερα και πιο ουσιαστικά πράγματα. Ευτυχώς για την ΑΕΚ ο ΠΑΣ δεν βρήκε χώρους, πριν της τελευταίας φάσης και έτσι δεν είχαμε περισσότερα άγχη.

Ο σκληρός δίσκος «θυμάται»

Η ΑΕΚ κέρδισε (σε μία έδρα που πέρυσι έχασε), κινδύνεψε λίγο παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες που είχε, κράτησε το μηδέν και ο σκληρός δίσκος της έδειξε να «θυμάται» τι πρέπει να κάνεις για να πάρεις πρωτάθλημα και νταμπλ. Αν «κλείδωνε» τη νίκη, ειδικά από το πρώτο ημίχρονο, θα ήταν… ιδανικά. Αυτό πιστεύω θα ήθελε και ο Ματίας Αλμέιδα, ο πρώτος… απαιτητικός του κλαμπ.

Το ματς τελείωσε, και τώρα… Μπράιτον. Μεγάλη πρόκληση απέναντι σε μία ομάδα πιο γρήγορη και ποιοτική τουλάχιστον 2 ταχύτητες. Με Γκαρσία-Γιόνσον να είναι δύσκολο να είναι διαθέσιμοι, τον Αραούχο οριακά αν θα είναι αποστολή η ΑΕΚ χάνει τρεις σημαντικούς παίκτες 11άδας. Μεγάλο ματς, μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ με ένα (ξανά) σπουδαίο αποτέλεσμα να κλειδώσει την πρόκριση. Η ομάδα πρέπει να θυμηθεί τα καλά διαστήματα που έχει στις ευρωπαϊκές βραδιές και να περιορίσει τα εύκολα λάθη που κάνει, ενώ η εξέδρα πρέπει να θυμίζει… Άγιαξ και ΠΑΟΚ για να βοηθήσει την ΑΕΚ. Όχι όπως με την Μαρσέιγ.

ΥΓ: Η ΑΕΚ Β’ εκπροσωπεί τον σύλλογο. Το κλαμπ συνολικά. Δούλεψαν και δουλεύουν, πήραν αποφάσεις στελέχη για αυτή την ομάδα και η τελευταία θέση στην Β’ Εθνική με τον ορατό κίνδυνο υποβιβασμού δεν μας τιμά. Όλους μας που μας ενδιαφέρει και αυτή η ομάδα για το έργο που παράγει και την εικόνα που παρουσιάζει προς τα έξω. Πρέπει να γυρίσει άμεσα το… κουμπί, κάπως.

ΥΓ1: Υπέροχη ατμόσφαιρα στα Λιόσια στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Η μπασκετική ομάδα βγάζει ωραίες φάσεις, τρέχει πολύ, είναι όμορφη στο μάτι και κερδίζει εύκολα ή δύσκολα. Πολύ ωραία ομάδα, μακάρι η δουλειά του κόουτς και του σταφ να έχει ουσία στο τέλος της χρονιάς.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X