Ιταλία: Ο Καμάρντα «έγραψε Ιστορία» στο καμπιονάτο

Ιταλία: Ο Καμάρντα «έγραψε Ιστορία» στο καμπιονάτο
Photo Credits: INTIME

Το νέο μεγάλο ταλέντο του ιταλικού ποδοσφαίρου, ο Φραντσέσκο Καμάρντα απέκτησε ξεχωριστή θέση στην Ιστορία του ιταλικού πρωταθλήματος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το νέο μεγάλο ταλέντο του ιταλικού ποδοσφαίρου, ο Φραντσέσκο Καμάρντα απέκτησε ξεχωριστή θέση στην Ιστορία του ιταλικού πρωταθλήματος, καθώς σε ηλικία 15 ετών 8 μηνών και 15 ημερών, έγινε ο νεαρότερος παίκτης που έπαιξε σε αγώνα του καμπιονάτο, κάνοντας το ντεμπούτο του μερ την Μίλαν, στην νίκη με 1-0 επί της Φιορεντίνα.

Ο νεαρός επιθετικός, ο οποίος μπήκε στο γήπεδο στο 83ο λεπτό του αγώνα, καταρρίπτοντας το σχετικό ρεκόρ, που κατείχε από τις 21 Μαΐου 2022 ο Γουίντσομ Αμέϊ (σ.σ. 15 ετών, εννέα μηνών και μίας ημέρας), όταν έπαιξε τον πρώτο του αγώνα πρωταθλήματος με την Μπολόνια.

Νωρίτερα, αυτό το ρεκόρ ανήκε στον «θρυλικό» Τζιάνι Ριβέρα, ο οποίος ήταν 15 ετών, 9 μηνών και 15 ημερών όταν έκανε το ντεμπούτο του με την Αλεσάντρια το 1958.

Παρά το γεγονός ότι αποθεώθηκε από τους περίπου 73.000 θεατές στο «Σαν Σίρο», ο Καμάρντα δεν φάνηκε στο ματς, καθώς προφανώς τρακαρισμένος από την περίσταση, ήλθε σ’ επαφή με την μπάλα, μόλις δύο φορές.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «DAZN», ο Καμάρντα είναι ο πρώτος παίκτης που γεννήθηκε το 2008, ο οποίος έπαιξε αγώνα σε ένα από τα πέντε «μεγάλα» ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

«Εχει πολύ ταλέντο, είναι έξυπνος και κατάλαβε ότι θα έπρεπε να εργασθεί ακόμη πιο σκληρά από τους άλλους», είπε ο αρχηγός της Μίλαν, Νταβίντε Καλάμπρια, ενώ ο προπονητής τους, Στέφανο Πιόλι, σχολίασε: «Μας έφερε το ταλέντο και την φρεσκάδα του. Αυτό είναι το πρώτο από τα μικρά βήματα που θα πρέπει να κάνει στο ταξίδι του. Είναι ταπεινός, είναι εργατικός και ξέρει ότι αυτή είναι μόνο η αρχή».

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X