Σοκ με Γκάβι: Ρήξη χιαστού η πρώτη εκτίμηση, απίθανο να προλάβει ακόμη και το Euro

Έντονη ανησυχία στην Μπαρτσελόνα: Τραυματίστηκε ο Γκάβι με την εθνική Ισπανίας και βγήκε αλλαγή κλαίγοντας
Photo Credits: INTIME

Πολύ άσχημα τα νέα για τον τραυματισμό του Γκάβι, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι υπέστη ρήξη χιαστού, κάτι που σημαίνει πως δύσκολα θα προλάβει το Euro

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με τα χειρότερα δυνατά νέα όσον αφορά τον τραυματισμό του έρχεται αντιμέτωπος ο Γκάβι, η Μπαρτσελόνα και η εθνική Ισπανίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της ΑS, οι πρώτες ιατρικές εξετάσεις που έγιναν στον 19χρονο δείχνουν ότι υπέστη ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στο δεξί γόνατο, κάτι που εφόσον επιβεβαιωθεί με μαγνητική τομογραφία σημαίνει ότι θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης από έξι έως οκτώ μήνες.

Η ισπανική Ομοσπονδία έχει ενημερώσει τους «μπλαουγκράνα» για την κατάσταση του Γκάβι, ο οποίος αύριο (20/11) θα υποβληθεί σε περισσότερα εξετάσεις στη Βαρκελώνη και δεδομένο είναι ότι θα λείψει για αρκετό καιρό από τους αγωνιστικούς χώρους.

Συγκεκριμένα, θα χάσει όλη τη σεζόν με την Μπαρτσελόνα σε Ισπανία και Ευρώπη, ενώ θεωρείται απίθανο να προλάβει το Euro 2024 το ερχόμενο καλοκαίρι, όπως επίσης και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους σκόπευε να συμμετάσχει.

Το αμιγώς αγωνιστικό

Πύρρειος νίκη για την Ισπανία που θα επηρεάσει και την Μπαρτσελόνα. Οι «φούριας ρόχας» κέρδισαν με 3-1 τη Γεωργία και πήραν την 1η θέση στον όμιλο αλλά ο Γκάβι αποχώρησε στο 26’ και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο.

Στο 4ο λεπτό ο Φεράν εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά και ο Λε Νορμάν με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι έγραψε το 1-0. Στο 7’ ο Μαμαρντασβίλι είπε όχι σε σουτ του Γκάβι και στην επαναφορά ο Ουίλιαμς έχασε απίθανη ευκαιρία ενώ στο 9’ ο Κβαρατσχέλια έφυγε μόνος απέναντι στον Σιμόν και τον πλάσαρε για το 1-1.

Στο 21’ ο Μαμαρντασβίλι νίκησε και τον Φαμπιάν Ρουίθ ενώ στο 32’ είπε όχι και σε σουτ του Μοράτα και στο 45+1’ το σουτ του Ουίλιαμς πέρασε μόλις έξω.

Στο 51’ ο Μαμαρντασβίλι πραγματοποίησε μια ακόμη απίθανη επέμβαση σε κεφαλιά του Ρόδρι αλλά στο 55’ ο Γκαγιά σέντραρε από αριστερά και ο Φεράν με κεφαλιά έγραψε το 2-1.

Στο 62’ ο Σιμόν είπε όχι σε πλασέ του Νταβιτασβίλι και στο 72’ ήρθε το 3-1 με το αυτογκόλ του Λοτσοσβίλι.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Μαρτίνεθ, Λε Νορμάν, Γκαγιά, Καρβαχάλ, Ρόδρι (86’ Θουμπιμένδι), Γκάβι (26’ Σάνσετ), Ρουίθ, Φεράν Τόρες (65’ Γιαμάλ), Ουίλιαμς (86’ Ρικέλμε), Μοράτα

ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάντζε (90’ Μαμουτσασβίλι), Αζάροβ (78’ Γκοτσολεϊσβίλι), Λοτσοσβίλι, Κβερκβέλια, Κάσια, Κβεκβεσκίρι (59’ Μεκβαμπισβίλι), Κοτσορασβίλι, Τσακβετάντζε (90’ Αλτουνασβίλι), Κβαρατσχέλια, Μικαουτάντζε (59’ Νταβιτασβίλι).

Τα άλλα αποτελέσματα

Η νίκη αυτή άφησε στη 2η θέση τη Σκωτία, που υπήρξε επικεφαλής του ομίλου για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι Σκοτσέζοι έδωσαν ένα χορταστικό παιχνίδι στο “Χάμπντεν Παρκ” και αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3 με τη Νορβηγία.

Οι Σκανδιναβοί παρατάχθηκαν δίχως τον τραυματία Έρλινγκ Χάλαντ, όμως προηγήθηκαν δύο φορές με τους Άρον Ντένουμ και Γέργκεν Στραντ Λάρσεν. Ενδιάμεσα, ο Τζος Μαγκίν είχε ισοφαρίσει με εκτέλεση πέναλτι και το ίδιο συνέβη στο 33′ με αυτογκόλ του Λέο Έστιγκαρντ.

Στο 2ο μέρος, ο Στούαρτ Άρμστρονγκ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα σε μία από τις ελάχιστες επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν το γκολ που δικαιούντο στο τέλος με τον Μοχαμέντ Ελγιουνουσί.

Στον 10ο προκριματικό όμιλο, η Πορτογαλία ολοκλήρωσε το πάρτι της με τη δέκατη νίκη σε ισάριθμους αγώνες. Αυτήν τη φορά θύμα της ήταν η Ισλανδία, με τους Ίβηρες να επικρατούν 2-0 χάρη στα γκολ των Μπρούνο Φερνάντες και Ρικάρντο Όρτα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν σκόραρε κι έμεινε στα 10 γκολ στα προκριματικά, στη 2η θέση πίσω από τον Ρομέλου Λουκάκου.

Το ελληνικό ενδιαφέρον στράφηκε στο… Λίχτενσταϊν, από όπου το Λουξεμβούργο έφυγε νικηφόρα με 1-0 (κι έκανε ρεκόρ πόντων με 17), αν και αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο. Ο Ντάνιελ Σινάνι ήταν αυτός που δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα μόλις στο 5′, με συνέπεια να γίνει δύσκολη η αποστολή της πιθανής αντιπάλου της Εθνικής Ελλάδας, είτε στα ημιτελικά είτε στον τελικό των playoffs.

Ο Λουκ Χολτς δεν έκανε κάποια αλλαγή και απλά κάλυψε εσωτερικά το κενό, με τους φιλοξενούμενους να κατορθώνουν να έχουν κατοχή άνω του 60%, παρότι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες. Σπουδαίες στιγμές υπήρξαν εκατέρωθεν, με τον Ζέρσον Ροντρίγκες να σημειώνει τελικά το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 69′ και το πέμπτο σε επτά αγώνες του.

Η Σλοβακία είχε εξασφαλίσει την πρόκριση και στη Ζένιτσα πήρε νίκη γοήτρου με 2-1 επί της υπό κρίση Βοσνίας. Σε έναν αγώνα χωρίς πολλές καλές στιγμές, αλλά με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο, οι παίκτες του Φραντσέσκο Καλτζόνα σημείωσαν τρία γκολ. Ο Πάτρικ Χροσόβσκι στη λάθος εστία στο 49′, για να κάνουν την ανατροπή οι Ρόμπερτ Μπόζενικ (52′) και Λιούμπομιρ Σάτκα (71′) κι ενώ οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 63′ λόγω αποβολής του Ρενάτο Γκόικοβιτς.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X