Φάκελος αριστερός μπακ στην ΑΕΚ εν απουσία των Ιρανών: Ο Πήλιος, ο Τζιμπρίλ, ο Κάλενς και η έκπληξη (ΦΩΤΟ)

Φάκελος αριστερός μπακ στην ΑΕΚ εν απουσία των Ιρανών: Ο Πήλιος, ο Τζιμπρίλ, ο Κάλενς και η έκπληξη (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Η πιθανή απουσία Χατζισαφί-Μοχαμάντι λόγω Asian Cup έχει ανοίξει τη συζήτηση για τον αριστερό μπακ στο διάστημα αυτό στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η διεξαγωγή του Asian Cup από τις 12 Γενάρη έως τις 10 Φλεβάρη στο Κατάρ δημιουργεί «πονοκέφαλο» στην ΑΕΚ, με δεδομένο πως η Ένωση θα στερηθεί των υπηρεσιών των Χατζισαφί και Μοχαμάντι.

Με δεδομένες, λοιπόν, αυτές τις δύο απουσίες, έχει ανοίξει η συζήτηση για το ποιος και πώς θα καλυφθεί αυτό το κενό. Αν δηλαδή ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων», Ματίας Αλμέιδα θα εμπιστευθεί τον νεαρό και άπειρο, Σταύρο Πήλιο, αν θα πάει σε «αλχημεία» ή αν θα αποκτηθεί ποδοσφαιριστής στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο που θα είναι έτοιμος να καλύψει το κενό. Τι θα συμβεί από τα τρία; Αυτό το γνωρίζουν μόνο ο Pelado και το μεταγραφικό τιμ της Ένωσης.

Εμείς θα πάμε να δούμε τι ισχύει με το υπάρχον δυναμικό της ΑΕΚ. Κατ’ αρχήν εφόσον τόσο ο Χατζισαφί όσο και ο Μοχαμάντι λείψουν στο Asian Cup είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα μείνει με έναν καθαρόαιμο αριστερό μπακ, τον Σταύρο Πήλιο που μέχρι στιγμής στη θητεία του στην Ένωση μετρά 20 αγωνιστικά λεπτά με την πρώτη ομάδα κόντρα σε Κηφισιά (1-1) και Λαμία (3-0), ενώ έχει 4 συμμετοχές και ένα γκολ με την ΑΕΚ Β’ σε 360 αγωνιστικά λεπτά.

Και πάμε να δούμε τις λύσεις που υπάρχουν για τα αριστερά… Ο Σιντιμπέ ναι μεν έχει αποκτηθεί για δεξί μπακ, ωστόσο έχει εμπειρία και αριστερά τόσο στην ΑΕΚ όσο και στις υπόλοιπες ομάδες που ΄χει αγωνιστεί.

Για όσους, ενδεχομένως, το αγνοούν, ο Γάλλος άσος έχει παίξει σε 89 ματς στη θέση του αριστερού μπακ εκ των οποίων τα δύο με την ΑΕΚ. Έπαιξε πέρσι στο 0-2 μέσα στη Λιβαδειά, αλλά και στο 1-3 του Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό. Από κει και πέρα έχει παίξει αριστερό μπακ στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μονακό σε 5 ματς, σε 66 ματς της Ligue 1 με τις Λιλ και Μονακό, αλλά και σε 16 παιχνίδια με τις φανέλες των δύο ομάδων σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ Γαλλίας. Με απλούς αριθμούς, λοιπόν, ο Σιντιμπέ μετρά 89 ματς ως αριστερός μπακ με 6 γκολ και 11 ασίστ.

Φάκελος αριστερός μπακ στην ΑΕΚ εν απουσία των Ιρανών: Ο Πήλιος, ο Τζιμπρίλ, ο Κάλενς και η έκπληξη (ΦΩΤΟ)

Φάκελος αριστερός μπακ στην ΑΕΚ εν απουσία των Ιρανών: Ο Πήλιος, ο Τζιμπρίλ, ο Κάλενς και η έκπληξη (ΦΩΤΟ)

Ο Περουβιανός, λοιπόν, έχει παίξει 6 ματς με δύο γκολ και μία ασίστ ως αριστερός μπακ. Η μία φορά ήταν το 2013 με το Περού κόντρα στον Παναμά (2-1, νίκη), πέντε φορές μέσα στο 2022 με τη Νιου Γιορκ Σίτι με δύο γκολ και ασίστ και η μία φορά με τη Χιρόνα στο 6-2 με την Αλμερία για ελάχιστα, όμως, λεπτά.

Επίσης αριστερό μπακ σε 3 ματς με τη Ζέμπλιν στη Σλοβακία και με τη Φορτούνα Σιτάρντ στην Ολλανδία έχει παίξει και ο Λάζαρος Ρότα.

ΑΕΚ – Ελίασον: «Τρομεροί οι οπαδοί μας – Είναι απίστευτο να παίζει σε αυτή την ατμόσφαιρα»

Και πάμε στο όνομα που ελάχιστοι περιμένουν… Αριστερός μπακ έχει αγωνιστεί στην καριέρα του και ο Νίκλας Ελίασον. Ο 28χρονος άσος έχει υποχρεωθεί σε δύο ματς στην καριέρα του να παίξει αριστερό άκρο της άμυνας.

Η πρώτη ήταν το 2017, όταν σε ματς της Νόρκεπινγκ U21 έπαιξε σ’ αυτή τη θέση στο 9-1 με τη Σουντσβάλ U21. Ενώ είχε παίξει αριστερός μπακ και στο 1-1 της Νιμ με τη Σεντ Ετιέν στις 8 Ιουνίου του 2022.

Πηγή:sdna.gr

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X