Ο Αλμέιδα κέρδισε μόνος του το δικαίωμα που είχαν λίγοι στην Ιστορία της ΑΕΚ

Ο Αλμέιδα κέρδισε μόνος του το δικαίωμα που είχαν λίγοι στην Ιστορία της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του στο enwsi.gr για τον Ματίας Αλμέιδα και τις αποφάσεις στην ΑΕΚ για τις μεταγραφές

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήρθε σε μια ομάδα διαλυμένη, «τσακισμένη» ψυχολογικά. Εκτός Ευρώπης, ιστορική ντροπή για τη νεότερη Ιστορία του κλαμπ. Όλοι έπρεπε να φύγουν, δικαίως ή αδίκως. Ο κόσμος στα κάγκελα. Όλα είχαν πάει λάθος σε μία καταστροφική χρονιά.

Και ήρθε, έπεισε τον Δημήτρη Μελισσανίδη, αυτός του έδωσε την ευχέρεια να κάνει όλα όσα πρέπει. Και ο Ματίας Αλμέιδα τα έκανε. Από την αρχή μέχρι το τέλος, κόντρα σε όλες τις πιθανότητες και τις εκτιμήσεις. Όλα τα πέτυχε. Μόνος του, με τους συνεργάτες του έφτιαξαν αποδυτήρια, κλίμα, ψυχολογία, ομάδα, προσωπικότητα, DNA νικητή, ταυτότητα στο χορτάρι και τα… σάρωσαν όλα, προσφέροντας στον κόσμο της ΑΕΚ την καλύτερη δυνατή version της αγαπημένης τους ομάδα και ένα ιστορικό νταμπλ 45 χρόνια μετά. Ομάδα που θύμιζε την ομαδάρα του ’90 που επίσης σάρωνε τα πάντα στο διάβα της.

Ο Αλμέιδα οδεύει στην 4η μεταγραφική περίοδο στην καριέρα του στην ΑΕΚ και όσα πέτυχε-κατάφερε του πιστώνουν το δικαίωμα να αποφασίζει (μόνο) αυτός. Να κρίνει για κενά, για ελλείψεις, για ενίσχυση αυτός. Με δεδομένο ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο που πιστεύει στη δύναμη του γκρουπ, το δέσιμο, τις σχέσεις, πολύ πιθανόν και τον Γενάρη η Ένωση να μην κινηθεί (αν δεν προκύψει κάτι…) στα μεταγραφικά. Το ίδιο έγινε και πέρυσι τον Ιανουάριο και προστέθηκε μόνο ο Πάολο Φερνάντες που είχε αποκτηθεί λίγους μήνες νωρίτερα από τον Βόλο.

Ξανά, ο Αλμέιδα το παίρνει πάνω του. Και θεωρώ ότι αυτό το δικαίωμα το έχει αποκτήσει μόνος του, με το σπαθί του, δίχως χάρες από κανέναν (μας). Ελάχιστοι το είχαν στην Ιστορία της ΑΕΚ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς σε πολύ μεγάλο βαθμό, και ο Φερνάντο Σάντος στη δεύτερη θητεία του, από κοντά και ο Λορένσο Σέρα Φερέρ (άντε και ο Γιώργος Δώνης).

Ημίμετρα, λύσεις για 1-2 μήνες και παίκτες για να «μπαλώσουν» απλά «τρύπες» δίχως να «κολλάνε» στο σύνολο, δεν θα έρθουν ποτέ επί των ημερών του. Προτιμά να λύνει τα όποια προβλήματα εκ των έσω μεσούσης της σεζόν και να κοιτάζει πιο μακριά, στην επόμενη ημέρα όσον αφορά στην ενίσχυση της ομάδας.

Ξέρει τι ομάδα έχει, τι παίκτες έχει, τι να περιμένει και τι όχι από τον καθένα. Έχει ένα σχέδιο από το καλοκαίρι, ο καθένας έχει τον ρόλο του και βρίσκεται στο γκρουπ για κάποιο λόγο. Προσαρμόζεται μεν, αλλά δεν το αλλάζει σε μεγάλο βαθμό για 1-2 «στραβές» αυτό το σχέδιο. Έτσι χτίζονται οι σχέσεις. Και οι μεγάλες ομάδες. Και ο Δημήτρης Μελισσανίδης το… έχει αφήσει εξ’ ολοκλήρου πάνω στον Αλμέιδα. Τον καθ’ ύλην αρμόδιο.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X