Συγκλονιστικές και άκρως συγκινητικές εικόνες από τις αναπαραστάσεις στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» (VIDEO)

Συγκλονιστικές και άκρως συγκινητικές εικόνες από τις αναπαραστάσεις στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Δείτε τα πλάνα από το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στην Αγιά Σοφιά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Σάββατο (18/11) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού στην Αγιά Σοφιά.

Το Pontos News μοιράζεται πλάνα από τα εκθέματα του Μουσείου και δίνει μια γεύση γι΄αυτά που θα μπορεί ο κόσμος να απολαύσει από αύριο. Όπως φαίνεται και από τα video η δουλειά που έχει γίνει είναι εξαιρετική και το θέαμα θα είναι μοναδικό.

Το ρεπορτάζ από το Pontos News γράφει μεταξύ άλλων:

«Ακριβώς πέντε χρόνια μετά την ανακοίνωση του οράματος του Δημήτρη Μελισσανίδη, με την παρουσίαση της επιστημονικής επιτροπής για το πρώτο μουσείο στην Ελλάδα που θα είναι αφιερωμένο εξολοκλήρου στον προσφυγικό ελληνισμό, και το οποίο θα στεγάζεται στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, εγκαινιάζεται το Σάββατο προτού ανοίξει για το ευρύ κοινό.

Το pontosnews.gr ξεναγήθηκε κατ’ αποκλειστικότητα στο πολιτιστικό ίδρυμα που κατάφερε να ενώσει τους απογόνους των προσφύγων, οι οποίοι πίστεψαν στο όραμα σε τέτοιο βαθμό ώστε να αποχωριστούν οικογενειακά κειμήλια που με τόσο κόπο και φροντίδα διασώθηκαν. Γιατί ό,τι βρίσκεται στις προθήκες είναι αυθεντικό και κρύβει μια ιστορία.

Η «αφήγηση» στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού είναι γραμμική, όπως μας εξηγεί η διευθύντριά του Έφη Μαυροπούλου. Το κοινό το υποδέχονται πρόσωπα, αληθινά. Ανθρώπων διαφορετικής ηλικίας, καταγωγής, οικονομικής κατάστασης, που όμως έχουν κάτι κοινό: ένα βλέμμα, έναν πόνο, έναν θυμό, μια αγωνία για το μέλλον.

Ακολουθεί ένα χρονολόγιο ώστε να δοθεί το ιστορικό πλαίσιο, ενώ ο πρώτος από τους δύο μεγάλους χάρτες που βρίσκονται στο μουσείο δείχνει όλες τις πόλεις όπου άκμασε ο ελληνισμός – οι ίδιες περιοχές καλύπτονται με εκθέματα· ο δεύτερος χάρτης είναι της Ελλάδας και βρίσκεται πιο μετά, δείχνει τις περιοχές της εγκατάστασης»

Δείτε τα σχετικά video:

Πηγή: Pontosnews.gr

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X