Οι αποφάσεις για τα συμβόλαια και ο υψηλός μέσος όρος ηλικίας

Οι αποφάσεις για τα συμβόλαια και ο υψηλός μέσος όρος ηλικίας
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον ιδιαίτερα αυξημένο μέσο όρο ηλικίας του βασικού κορμού της ΑΕΚ, ο οποίος δίνει και την απάντηση για την επόμενη ημέρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αθόρυβα, άκοπα, δίχως να επιτρέπει παρερμηνείες και υπονοούμενα να αιωρούνται, η ΑΕΚ προχωρά με σταθερά βήματα στην ανανέωση συνεργασιών που την έχουν ωφελήσει στο διάστημα που ο Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας.

Με τρόπο εμφατικό, το περασμένο καλοκαίρι επέκτεινε τη συνεργασία της με τον Γκαρσία, σε στιγμή που ήδη βρισκόταν σε διαπραγμάτευση για την αγορά του Εζεκιέλ Πόνσε κι ενώ πολλοί πίστευαν ότι η επιστροφή του Αργεντινού, θα σήμαινε την πώληση του Λιβάι. Αμ δε… Μαζί στο ρόστερ, εναλλάξ στην ενδεκάδα.

Ο Πέτρος Μάνταλος και ο Ντομαγκόι Βίντα ήταν οι επόμενοι δύο. Ο πρώτος, κρίνοντας από την παρουσία και προσφορά του στο σύνολο στο διάστημα που αυτής ηγείται ο Αλμέιδα, έγινε ουσιαστικό κομμάτι της, σε ρόλο πιο περιορισμένο αλλά υπαρκτό. Κι επειδή διάφορα λέγονται, αν ο προπονητής δεν ήταν υπέρ αυτής της εξέλιξης, δεν θα γινόταν ποτέ. Ο ίδιος το ζήτησε, εκείνος το ήθελε πρώτος απ’ όλους.

Ο δεύτερος, αποδεικνύει με συνέπεια την αρχηγική επάρκειά του και αποτελεί το βράχο της ομάδας, όντας καλύτερος φέτος, απ’ ό,τι πέρυσι. Για να χτίσεις μια ομάδα νικητών, πρέπει να έχεις και παίκτες νικητές, όπως αδιαμφισβήτητα είναι, νιώθει και μεταδίδει το πως, ο Κροάτης στόπερ.

Ο Αραούχο καλείται να γίνει ο επόμενος. Πιο περίπλοκη ασφαλώς η συγκεκριμένη υπόθεση, λόγω της απόστασης που ο αρχηγός της ΑΕΚ έχει με την κορούλα του. Σε οικονομικό επίπεδο, η λύση θα βρεθεί, το θέμα είναι να αποφασίσει ο ίδιος ότι μπορεί να είναι εδώ, με τον τρόπο που μας έχει μάθει να είναι: αφοσιωμένος, χαρούμενος και εξίσου ηγετικός όπως ο Βίντα.

Η ομάδα μεγαλώνει, η ηλικία δεν κρύβεται

Στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, πολλοί παίκτες που ήταν στο όριο των 30 ή και παραπάνω απ’ αυτό στο ξεκίνημα της αναμορφωτικής προσπάθειας του Ματίας Αλμέιδα, θα έχουν επιπλέον δύο έτη στις πλάτες τους. Ο χρόνος δε νικιέται, αφήνει τα σημάδια του, φέρνει τη σταδιακή πτώση. Και είναι αλήθεια ότι η ΑΕΚ έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές που μπαίνουν στην τελική ευθεία των επαγγελματικών βημάτων τους.

Οι προαναφερθέντες, πλην του Λιβάι, είναι κομμάτια αυτής της διαδικασίας. Υπάρχουν επίσης κάμποσοι με συμβόλαια και άλλοι που περιμένουν να μάθουν αν θα τους προσφερθούν καινούργια, οι οποίοι έχουν περάσει για τα καλά τα 30, βασικά όλοι τους θα είναι από 32 και πάνω: Άμραμπατ, Φαν Βερτ, Χατσισαφί, Σιντιμπέ, Κάλενς, Τσούμπερ. Συν τους Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Γιόνσον, Αθανασιάδης που θα έχουν ξεπεράσει τα 31 χρόνια τους.

Στο σύνολο, θα είναι οι 13 οι ποδοσφαιριστές από τα 31 έως τα 37, ηλικία στην οποία θα έχει φτάσει τον ερχόμενο Μάρτιο ο Άμραμπατ. Ένα στοιχείο που καταδεικνύει ότι η «μετάγγιση» νέου αίματος είναι απαραίτητη και το οποίο δίνει την απάντηση στο ερώτημα αν υπάρχει περίπτωση να παραμείνουν όλοι στην ομάδα, την ερχόμενη σεζόν. Προφανώς και όχι!

Αντιθέτως, αυτό που η ΑΕΚ έχει απόλυτη ανάγκη, είναι η στόχευση σε παίκτες στα 26-28 χρόνια και δέσιμο μαζί τους για τουλάχιστον 3-5 έτη, όπως ακριβώς δηλαδή συνέβη με τους περιπτώσεις των Ελίασον, Μουκουντί και Γκατσίνοβιτς, στις οποίες η Ένωση έκανε διάνα. Αυτός (πρέπει να) είναι ο δρόμος, μαζί με την ανάδειξη όποιων ταλαντούχων και πιο νεαρών κρίνει ο κόουτς ότι φτάνει η στιγμή να εμφανίσει μπροστά.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X