Μπακασέτας: «Έχουμε αποδείξει πόσο θέλουμε να επιστρέψει η Ελλάδα σε μεγάλη διοργάνωση»

Μπακασέτας: «Έχουμε αποδείξει πόσο θέλουμε να επιστρέψει η Ελλάδα σε μεγάλη διοργάνωση»
Photo Credits: INTIME

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Τάσος Μπακασέτας, μίλησε για τα προσεχή παιχνίδια με τη Νέα Ζηλανδία και τη Γαλλία, και για το μεγάλο στόχο της Ελλάδας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Τάσος Μπακασέτας, μίλησε στο Gazzetta για τα προσεχή παιχνίδια με τη Νέα Ζηλανδία και τη Γαλλία, και για το μεγάλο στόχο της Ελλάδας, ο οποίος εκτός απροόπτου θα επιτευχθεί μόνο μέσω του Nations League.

Στα 30 του χρόνια ο αρχηγός της Εθνικής μας και διεθνής από το 2016 δίνει εδώ και αρκετά χρόνια τις… μάχες του στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να δει και αυτός το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε μια μεγάλη διοργάνωση. Ο Τάσος Μπακασέτας των 61 συμμετοχών και των 12 γκολ με τη φανέλα της Ελλάδας κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική ανδρών από τον Μίκαελ Σκίμπε για τους φιλικούς αγώνες με την Αυστραλία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της «γαλανόλευκης» για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Επτά χρόνια μετά την πρώτη του παρουσία ηγείται ως αρχηγός της προσπάθειας της Εθνικής μας να δώσει το παρών σε μία μεγάλη διοργάνωση. Ο ίδιος μίλησε στο Gazzetta στο περιθώριο της Media Day της Εθνικής μας, αναφερόμενος στα ματς με Νέα Ζηλανδία και Γαλλία αλλά και στους στόχους της ομάδας.

– Μπροστά σας έχετε δύο αγώνες, ο ένας εκ των δύο είναι φιλικός. Φτάνοντας στο τέλος των υποχρεώσεών σας στον όμιλο πώς τα αντιμετωπίζετε αυτά τα δύο παιχνίδια;

Και τα δύο είναι πολύ σημαντικά παιχνίδια για εμάς. Η Νέα Ζηλανδία είναι μία ομάδα πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο με τις ομάδες που προφανώς θα αγωνιστούμε τον Μάρτιο. Οπότε ξεκινάμε με αυτό το παιχνίδι που είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να μπούμε πολύ αποφασισμένοι. Να μην το δούμε σαν φιλικό ματς. Και νομίζω έτσι θα κάνουμε. Εχουμε ανάγκη να παίζουμε καλά με τέτοιου επιπέδου ομάδες, γιατί όπως ξέρετε θα τις βρούμε απέναντί μας. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι με τη Γαλλία το περιμένουμε πάρα πολύ. Ξέρουμε με ποια αντίπαλο παίζουμε, τι ομάδα έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια. Εμείς θα είμαστε αποφασισμένοι. Δεν θα σκεφτούμε τίποτα άλλο παρά μόνο αυτό το παιχνίδι. Και φυσικά θέλουμε να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο εάν είναι δυνατόν. Θα κάνουμε τα πάντα για μία νίκη, για να δούμε τι θα γίνει και στο παιχνίδι της Ολλανδίας και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό αυτής της μέχρι στιγμής πολύ καλής προσπάθειας που κάναμε, η οποία πρέπει να είναι οδηγός μας για τη συνέχεια.

– Τι είναι αυτό το έξτρα στοιχείο που θεωρείς ότι πρέπει να δείξετε στον αγώνα με τη Γαλλία;

Θεωρώ ότι η πορεία μας στον όμιλο εάν εξαιρέσουμε μόνο το εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Ολλανδία είναι πάρα πολύ ικανοποιητική. Σε όλα τα παιχνίδια ήμασταν πολύ πειθαρχημένοι. Είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση, το απαραίτητο πάθος για να αντιμετωπίσουμε κάθε είδους παιχνίδι και θεωρώ ότι πάνω σε αυτά η ομάδα θα δουλέψει. Γνωρίζουμε πλέον τι δυνατότητες έχουμε ως ομάδα. Το έχουμε αποδείξει πολλές φορές. Και δεν το θεωρώ τόσο κακό ότι σ΄αυτόν τον όμιλο κάναμε ένα κακό παιχνίδι. Θα ερχόταν κάποια στιγμή. Ήρθε σε κακό timing για εμάς. Όμως βγάλαμε αντίδραση και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

– Στον εκτός έδρας αγώνα με τη Γαλλία κοντράρατε έως ένα σημείο έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Θα είναι ένα διαφορετικό ματς αυτό για εσάς;

Θεωρώ ότι κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Για παράδειγμα, μπορούμε να πούμε ότι με την Ολλανδία στο εκτός έδρας παιχνίδι δεν ήμασταν αντάξιοι των προσδοκιών και χάσαμε πολύ εύκολα. Στο εντός έδρας παιχνίδι, όμως, με την ίδια ομάδα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Το πιο σημαντικό όταν παίζεις τέτοιου είδους παιχνίδια που έχουν υψηλή ένταση, κρίνονται στις λεπτομέρειες και ο αντίπαλος ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου δημιουργήσει κάποια φάση όταν χάσεις τη συγκέντρωσή σου ή δεν είσαι μέσα στο παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε όσο διαρκεί το παιχνίδι στο 100% της συγκέντρωσης.

Και από εκεί και έπειτα ξέρουμε – όπως είπα και πριν – τις δυνατότητες που έχουμε σαν ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να επωφεληθούμε από αυτές τις δυνατότητες. Θα δούμε και τον αντίπαλο. Θα τον αναλύσουμε για να ξέρουμε ακριβώς τι θα χρειαστεί να κάνουμε και επιθετικά αλλά και αμυντικά.

– Σκέφτεστε από τώρα τα μπαράζ στο Nations League;

Δεν είμαστε σε φάση νομίζω να τα σκεφτόμαστε. Δεν το θεωρώ και λογικό να σκεφτόμαστε από τώρα το μπαράζ. Αυτά τα παιχνίδια είναι σημαντικά για εμάς. Οφείλουμε να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο, όπως έχουμε παρουσιάσει σε πάρα πολλά παιχνίδια. Kαι όταν θα τελειώσει όλη αυτή η διαδικασία θα κάνουμε τον απολογισμό και μετά εφόσον έρθουν έτσι τα πράγματα θα επικεντρωθούμε στο 100% για τα μπαράζ τον Μάρτιο, που θα είναι πολύ σημαντικά παιχνίδια.

– Είσαι αισιόδοξος ότι αυτή η Εθνική, αυτή η γενιά παικτών, θα πετύχει τον βασικό της στόχο;

Έχω ξαναπεί πολλές φορές ότι εννοείται ότι είμαι αισιόδοξος. Πάρα πολύ γι’ αυτήν την ομάδα! Όμως δεν έχει και πολύ νόημα το τι λέμε. Το θέμα είναι το γήπεδο. Οι πράξεις. Από αυτές κρινόμαστε και από τα αποτελέσματα που θα έχουμε. Θεωρώ ότι έχουμε αποδείξει μέσα στο γήπεδο ότι δείχνουμε πόσο πολύ θέλουμε να επιστρέψει η Εθνική ομάδα σε μεγάλη διοργάνωση.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X