Ο κόσμος της ΑΕΚ «μίλησε» την Κυριακή, για την ομάδα του Αλμέιδα

Ο κόσμος της ΑΕΚ «μίλησε» την Κυριακή, για την ομάδα του Αλμέιδα
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για την... πραγματική πραγματικότητα στην ΑΕΚ, που ήρθε την περασμένη Κυριακή να καταρρίψει την εικονική

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ζούμε σε μια πολύ περίεργη εποχή. Αν γράψει κάποιος Σάκης ο δάσκαλος 21 σ’ ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης πως η ΑΕΚ διώχνει τον Γενάρη Γκαρσία και Πόνσε επειδή δεν έχουν βάλει 105 γκολ, για να παίξει με το επιθετικό δίδυμο της δεύτερης ομάδας, σε λιγότερο από 12 ώρες αυτό θα είναι το βασικό θέμα συζήτησης στην επικαιρότητα του κλαμπ. Ποιος ο Σάκης ο δάσκαλος 21, τι μέρος του λόγου, πως το λέει ότι λέει, ελάχιστα ως καθόλου απασχολεί. Μόνο πως αυτό που λέει, είναι δεδομένο και γεγονός.

Προφανώς και κάπως έτσι δημιουργείται ένα κλίμα. Πιθανότατα στρεβλό αλλά who cares, που λέμε και στην Αίγινα. Βεβαίως από μόνο του όλο αυτό είναι προβληματικό. Και γίνεται ακόμα πιο προβληματικό, όταν σχεδόν αναγκαστικά αυτό το κλίμα απλώνεται ακόμα και μέχρι μέσα στο προπονητικό κέντρο και τα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Δεν ζουν άλλωστε παίκτες και προπονητής ούτε σ’ άλλο πλανήτη, ούτε σ’ άλλη εποχή.

Αυτή η διαδικτυακή πραγματικότητα, προφανώς και είναι εικονική. Αλλά αυτό δεν αλλάζει, πως είναι πραγματικότητα. Και επηρεάζει και μυαλά και καταστάσεις. Κυρίως διότι, το ξαναγράφω και το υπογραμμίζω, δημιουργεί ένα κλίμα. Μ’ ότι αυτό συνεπάγεται. Όλο αυτό δεν είναι εύκολο ούτε να το γυρίσεις, ούτε καν να του πας κόντρα. Ευτυχώς όμως, από την άλλη μεριά, υπάρχει και η πραγματικότητα. Όχι η εικονική. Η πραγματικότητα που έρχεται να δώσει την κανονική εικόνα και το κλίμα που όντως υπάρχει. Και αναφέρομαι σ’ ότι έγινε την περασμένη Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια στο ματς με την Λαμία.

Μετά το παιχνίδι με την Κηφισιά και πριν απ’ αυτό με την Μαρσέιγ, κακά τα ψέματα, ο Αλμέιδα αισθανόταν πως τόσο ο ίδιος όσο και οι ποδοσφαιριστές του, είχαν στηθεί στα έντεκα βήματα και ήταν έτοιμοι προς… εκτέλεση. Δείτε τις δηλώσεις του Ματίας και θα το καταλάβετε. Ναι, φυσικά ήταν μια τεράστια γκέλα και δυο τσάμπα πεταμένοι βαθμοί από το πουθενά. Κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί, ούτε θα το έκανε ο Αλμέιδα και οι παίκτες του. Αντιλαμβάνονται πρώτοι πόσο αυτοκτονικό ήταν αυτό που συνέβη στην Καισαριανή. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί το κλίμα ολικής καταστροφής που είχε δημιουργηθεί και που ενισχύθηκε κιόλας μετά την ήττα από την Μαρσέιγ.

Σ’ όλο αυτό ήρθε να «μιλήσει» και να βάλει το κλίμα στην πραγματική του βάση, το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας στο ματς με την Λαμία. Η ΑΕΚ προερχόταν από την γκέλα με την Κηφισιά, από την ήττα από την Μαρσέιγ. Έπαιζε μ’ έναν αντίπαλο που δεν σε φτιάχνει να πας στο γήπεδο. Μάλιστα στο περυσινό ματς με την Λαμία, στην πρώτη σεζόν του νέου γηπέδου στη Φιλαδέλφεια που δεν έβρισκες εισιτήριο ούτε με μέσο, δεν ήταν φίσκα. Φέτος ήταν. Γεμάτο ήταν το γήπεδο την περασμένη Κυριακή. Ήρθαν ακόμα και άνθρωποι με εισιτήρια είτε διαρκείας, είτε απλά από την επαρχία, παρόλο που είχαν κάνει το ίδιο ταξίδι μόλις τρεις μέρες πριν για το ματς με την Μαρσέιγ.

Και δεν ήταν καν μόνο το γεμάτο γήπεδο, που και αυτό από μόνο του έτσι κι αλλιώς κάτι δείχνει. Είναι η ατμόσφαιρα, είναι το κλίμα που πέρασαν στον Αλμέιδα και τους παίκτες. Σαν να ήταν μια μαζική απάντηση της… πραγματικής πραγματικότητας, απέναντι σε μια εικονική που είχε δημιουργηθεί από το… διαδίκτυο. Σαν να ήθελε ο κόσμος της ΑΕΚ, αυτός που αποδεδειγμένα και χωρίς σκιές αμφιβολίας για το τι κρύβεται πίσω από ένα διαδικτυακό προφίλ είναι ΑΕΚ και θέλει το καλό της ΑΕΚ, να στείλει ένα δυνατό μήνυμα κυρίως στον Αλμέιδα αλλά και φυσικά και στους ποδοσφαιριστές του.

Αυτή η μαζική παρουσία σ’ ένα παιχνίδι απέναντι στην Λαμία, είναι η μεγαλύτερη και κυρίως η πιο αξιόπιστη απόδειξη, για το πως βλέπει και πως αντιμετωπίζει ο κόσμο της ΑΕΚ, την ομάδα του Αλμέιδα. Την φετινή, όχι αυτή που έχει κατακτήσει το νταμπλ. Και είναι η πιο αξιόπιστη απόδειξη, γιατί είναι και η μοναδική απολύτως χειροπιαστή. Εκεί, με παρουσία. Και για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε, διότι υπάρχει μια ευκολία σ’ αυτό. Δεν λέω πως μόνο ο κόσμος που πηγαίνει στο γήπεδο έχει λόγο και μπορεί να διαμορφώνει το κλίμα. Αλίμονο.

Υπάρχουν τεράστιοι ΑΕΚάρες, μ’ όλα τα γράμματα κεφαλαία, που τα έχει φέρει έτσι η κοινωνία στην οποία ακόμα επιτρέπουμε να ζούμε εμείς και οι γονείς μας και τα παιδιά μας, που υπολογίζουν και το τελευταίο ευρώ, μπας και μπορέσουν να πάρουν ένα μπουκάλι λάδι και ένα καρβέλι ψωμί. Το εισιτήριο του γηπέδου είναι όνειρο άπιαστο. Πιστέψτε με όμως, κανείς απ’ όλους αυτούς, δεν μπαίνει στην διαδικασία να φτιάξει μια εικονική διαδικτυακή πραγματικότητα. Είναι αφοσιωμένος στην μάχη της επιβίωσης και ως προς την ομάδα, αυτό που κυρίως τον ενδιαφέρει είναι να πηγαίνει καλά αλλά και να μπορέσει κάποια στιγμή να βρει την οικονομική δυνατότητα, να γίνει ένας απ’ αυτούς που ήταν την περασμένη Κυριακή στις εξέδρες στο ματς με την Λαμία. Διότι σ’ αυτούς ανήκει.

Η εικόνα από μόνη της, αλλά και η ατμόσφαιρα, η στήριξη, η χαρά, το κλίμα, στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με την Λαμία, είναι η αποτύπωση του πραγματικού κλίματος για την ομάδα του Αλμέιδα. Και αυτή θα πρέπει να κρατήσουν ο Ματίας και οι παίκτες του. Να πορευτούν μ’ αυτή, να έχουν στο μυαλό τους μόνη αυτή και φυσικά να ξέρουν πως θα «απολογηθούν», αν είναι η σωστή η συγκεκριμένη λέξη, μόνο σ’ αυτή. Μπορεί να κάνω λάθος. Μπορεί να το μετράω λάθος. Έτσι όμως το βλέπω το πράγμα.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X