Δούκας για Διπλή Ανάπλαση: «Το Μάιο του 2026 ο στόχος του γηπέδου, μετά πάμε στην Αλεξάνδρας»

Δούκας για Διπλή Ανάπλαση: «Το Μάιο του 2026 ο στόχος του γηπέδου, μετά πάμε στην Αλεξάνδρας»
Photo Credits: INTIME

Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στο τεράστιο έργο της Διπλής Ανάπλασης και το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο» παραχώρησε ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Αναφέρθηκε στη Διπλή Ανάπλαση, τονίζοντας πως στόχος για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού είναι ο Μάιος του 2026, ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσουν τα έργα στην Αλεξάνδρας.


«Η περιοχή ακόμα και σήμερα δεν θυμίζει εργοτάξιο. Ο Ελαιώνας είναι ένα μεγάλο χαμένο στοίχημα όλα αυτά τα χρόνια, διότι παρά τις προσπάθειες δεν μπόρεσε να προχωρήσει. Και τώρα υπάρχει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Μπορούν να γίνουν κάποιες επί μέρους διορθώσεις, αλλά υπάρχει προεδρικό διάταγμα, που πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά. Είναι ένα έργο εθνικής εμβέλειας. Θα υπάρχει το γήπεδο που θα μπορείς να βλέπεις Ακρόπολη, θα γίνει μία τεράστια ανάπλαση, θα αναβαθμιστεί όλη η περιοχή. Είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα και μία πολύ μεγάλη ευθύνη. Με χαρά θα τρέξω το έργο αυτό.

Το Μάιο του 2026 είναι ένας συμβατικός στόχος για το γήπεδο. Υπάρχουν και μία σειρά από έργα που πρέπει να γίνουν γύρω γύρω. Το κομμάτι της Αλεξάνδρας θα πάει πιο πέρα. χρονικά γιατί πρώτα θα ολοκληρωθούν τα έργα εδώ μετά στον Ελαιώνα και μετά θα πάμε στην Αλεξάνδρας.

Εγώ θέλω σε κάθε περίπτωση μέσα στη δική μου θητεία να μπορέσω να εγκαινιάσω ένα γήπεδο «στολίδι» με πολύ χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα κι ένα πάρκο που θα είναι πνεύμονας ζωής. Νομίζω ότι θα είναι ένα έργο το οποίο θα αλλάξει ριζικά την Αθήνα.

Αυτή τη στιγμή είναι δεσμευμένα χρήματα είναι 250 εκατομμύρια: 140 από το Ταμείο ανάκαμψης, 110 από το ΠΔΕ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει χρηματοδότηση διαθέσιμη για να προχωρήσει η διπλή ανάπλαση» ανέφερε χαρακτηριστικά για το έργο της διπλής ανάπλασης.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X