Με σόου Τίλμαν η ΑΕΚ Betsson έκανε... πλακίτσα (93-74) με τον Κολοσσό Ρόδου!

Με σόου Τίλμαν η ΑΕΚ Betsson έκανε... πλακίτσα (93-74) με τον Κολοσσό Ρόδου!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ Betsson σοβαρεύτηκε και έπαιξε άμυνα, είχε διαστημικό Τίλμαν και σούπερ Καράμπελα και Κουζμίνσκας και πήρε νέα νίκη

Η ΑΕΚ Betsson πέτυχε ακόμα μια νίκη στα Λιόσια (93-74) κόντρα στον Κολοσσό και έτσι ανέβηκε στο 3-3. Η Ένωση μόλις αποφάσισε στο δεύτερο ημίχρονο να παίξει πιο πιεστική άμυνα, κατάφερε να επικρατήσει τελικά άνετα, σε ένα παιχνίδι που φαινόταν δύσκολο στο πρώτο μέρος. Με τους Τίλμαν και Κουζμίνσκας να δίνουν τον τόνο στην επίθεση και τον πολύ καλό Καράμπελα να μοιράζει παιχνίδι με 7 ασίστ, πλησίασαν πάλι στους 100 πόντους. Ο Ραντλ ευστόχησε στα τρίποντα όταν χρειάστηκε και όλα έγιναν πιο εύκολα στην συνέχεια. Η Ένωση κρατάει άλλη μια καλή εμφάνιση και πάει στο ΟΑΚΑ για να παίξει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την επόμενη Δευτέρα.

Το ματς

Ο Ζοάν Πλάθα ξεκίνησε με τους Καράμπελα, Ραντλ, Μάκλεμορ, Κουζμίνσκας και Τίλμαν, ενώ ο Κούρο Σεγκούρα με τους Γιόργκενσεν, Ουτόμι, Μπραίκοβιτς, Πόλεϊ, Περάντες. Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και για τις δύο ομάδες με την ΑΕΚ να έχει τον Καράμπελα βασικό δημιουργό και να σκοράρει κυρίως κοντά από το καλάθι (11-11). Κατά τις συνήθειες της η ΑΕΚ ξεκίνησε χαλαρά στην άμυνα και για αυτό δεν μπορούσε να χτίσει διαφορά παρά τις καλές επιθέσεις (20-19). Με τρίποντο του Μπιλλή, ο Κολοσσός έκανε ένα 5-0 σερί για να το σταματήσει ο Νετζήπογλου με καλάθι και φάουλ (23-24). Με δύο βολές του ΜακΡέι, η ΑΕΚ έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη (27-26).

Η ΑΕΚ πήρε διαφορά 5 πόντων με τον ΜακΡέι να σκοράρει όμως ο Ουτόμι ήταν ασταμάτητος και με δύο τρίποντα μείωσε στον πόντο (33-32). Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν συνεχώς στο σκορ αφού καμία από τις δεν μπορούσε να παίξει δυνατή άμυνα με τον Τίλμαν να πετυχαίνει συνεχόμενα καλάθια και να φτάνει νωρίς στους 13 πόντους (42-41). Με τον Κουζμίνσκας να πετυχαίνει 5 σερί πόντους, η ΑΕΚ πέρασε μπροστά στο ημίχρονο, σε ένα παιχνίδι με πολύ υψηλό σκορ και έμφαση στην επίθεση (51-47).

Οι άμυνες όπως ήταν αναμενόμενο έσφιξαν στο δεύτερο μέρος με τις δύο ομάδες να έχουν πετύχει μόλις 10 πόντους μαζί σε 5 λεπτά, με τον Τίλμαν να είναι ο βασικός στόχος της ΑΕΚ (55-53). Με το δεύτερο τρίποντο του Ραντλ και ένα καλάθι του Χατζηδάκη, η Ένωση πήρε για πρώτη φορά διαφορά 7 πόντων (60-53). Η Ένωση ήταν πολύ πιο εύστοχη στα τρίποντα στην 3η περίοδο και με δύο του Ραντλ και Κουζμίνσκας πήρε διψήφια διαφορά για πρώτη φορά (71-58). Με βολές του Λιθουανού που ανέβασε πολύ την απόδοση του, η ΑΕΚ τελείωσε το τρίτο δεκάλεπτο με την μεγαλύτερη διαφορά (75-58).

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει στην άμυνα και να τρέχει στον αιφνιδιασμό με την πρώτη ευκαιρία και να πετυχαίνει εύκολους πόντους με τον Κουζέλογλου να αυξάνει την συγκομιδή του, την ώρα που ο Γκάουντλοκ είχε περιοριστεί αρκετά για τον Κολοσσό (83-66). Οι ρυθμοί έπεσαν στα τελευταία λεπτά με την ΑΕΚ να κερδίζει άνετα (93-74).

ΑΕΚ-Κολοσσός Ρόδου : 93-74

Δεκάλεπτα: 27-26, 51-47, 75-58, 93-74

ΑΕΚ (Πλάθα): Τίλμαν 24, Χολ 2, Ραντλ 12, Καράμπελας 6, Φλιώνης , Νετζήπογλου 6, Χατζηδάκης 6, Κουζμίνσκας 18, Ματαλλιωτάκης 2, Μάκλεμορ 5, Κουζέλογλου 6,  ΜακΡέι 6.

Κολοσσός Ρόδου (Σεγκούρα): Γκάουντλοκ 8, Γιόργκεσεν 7, Ουτόμι 15, Κολοβέρος 2, Μπραίκοβιτς 11, Παπαγιάννης, Μπιλλής 5, Καμαριανός 4, Γόντικας 3, Πόλεϊ 4, Περάντες 7.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X