Αυτά τα εύκολα απογεύματα που τόσο χρειάζεται η ΑΕΚ!

Αυτά τα εύκολα απογεύματα που τόσο χρειάζεται η ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τα πολλά που κέρδισε η ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία και την παραμονή του Βίντα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σκεφτόμουν πριν την έναρξη του ματς της ΑΕΚ με τη Λαμία. Τι δεν έχουμε δει φέτος σε παιχνίδια της ΑΕΚ; Η απάντηση ήρθε εύκολα και χωρίς μεγάλη αναζήτηση. Ένα εύκολο απόγευμα, ένα διαδικαστικό παιχνίδι, μια νίκη απ’ αυτές που κάποιες φορές χαρακτηρίζουμε επαγγελματικές. Αυτό έκανε η ΑΕΚ κόντρα στην αξιόλογη ομάδα της Φθιώτιδας. Μετά από τόσα και τόσα θρίλερ, ματς γκραν γκινιόλ με ανατροπές, ένταση ως το φινάλε, έντονα συναισθήματα, η Ενωση πήρε το ματς διαδικαστικά.

Μπήκε δυνατά, σκόραρε νωρίς, πέτυχε και δεύτερο γκολ και το έσβησε. Να σας πω την αλήθεια, μπορεί στο μάτι όλο αυτό το ματς να μην ήταν τόσο θελκτικό στο μάτι και από εκείνα που ενθουσιάζουν και εξιτάρουν τον κόσμο, αλλά είναι από τα ματς που αρέσουν στους προπονητές. Γιατί εμπεριέχουν σωστή τακτική συμπεριφορά, σβήσιμο του παιχνιδιού και εύκολη διατήρηση – και διεύρυνση στο τέλος – του προβαδίσματος που είχε αποκτήσει από νωρίς.

Ελειπε από τη φαρέτρα της ΑΕΚ ένα τέτοιου τύπου παιχνίδι. Χρειαζόταν πριν από τη διακοπή και έπειτα από μια ταραγμένη εβδομάδα, έπειτα από την κλοπή της Καισαριανής και την ήττα από τη Μαρσέιγ, να έρθει ένα ματς που δεν θα κρατήσει στην τσίτα τον κόσμο. Ηταν το κατάλληλο σημείο για να μπορέσει η ΑΕΚ να πάει με ηρεμία στη διακοπή του πρωταθλήματος. Εκεί προσδοκά ο χρόνος να λειτουργήσει ευεργετικά για να κλείσουν όλες οι αγωνιστικές πληγές και να ετοιμαστεί για την τελική αντεπίθεση, ώστε το φινάλε του 2023 να τη βρει στην κορυφή της Ελλάδας, με πρόκριση στο κύπελλο και να παραμένει στην Ευρώπη.

Το ξέσπασμα του Γκαρσία

Αναμφίβολα, το ματς είχε και άλλες σημαντικές παραμέτρους. Δεν μπορεί να μην ξεχωρίσω την επιστροφή στα γκολ του Λιβάι Γκαρσία. Το ήθελε πολύ. Φάνηκε από την κραυγή που έβγαλε. Ξέσπασε. Δεν έχει περάσει και λίγα. Από το τελευταίο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ, σε εκείνη την τεσσάρα επί του ΠΑΟΚ τον Απρίλιο, πέρασε πολύς καιρός. Ο Λιβάι πέρασε διάφορες διακυμάνσεις. Εγινε μεταγραφικό σίριαλ, υπόγραψε νέο συμβόλαιο με την ΑΕΚ, υπέστη δύο σοβαρούς τραυματισμούς μέσα σε τέσσερις μήνες που τον έθεσαν νοκ άουτ και εκτός ρυθμού.

Πάνω που είχαν αρχίσει να παγιώνονται κουβέντες για το… λάθος που έγινε το καλοκαίρι και δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση για την πώληση του στη Λανς, την ώρα που άνοιγε ξανά η κουβέντα για το κατά πόσον ο Λιβάι είναι τελικά φορ ή θα πρέπει η ΑΕΚ να βρει άλλη λύση, έδωσε ξανά τις σωστές απαντήσεις. Ο Αλμέιδα είπε πως θα βρει και άλλα γκολ και το θεωρώ δεδομένο. Οσο πατά γερά στα πόδια του, γεμίζει αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό του, δεν είναι παίκτης που μπορεί να αντιμετωπίσει ουδείς εύκολα.

Η πλήρης ΑΕΚ γεννά προσδοκίες

Εξίσου σημαντικό και το πρώτο «ελληνικό» γκολ του Αραούχο, που είχε σκοράρει μέχρι τώρα με Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Αντβέρπ. Και αυτός ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, χρειαζόταν το ψυχολογικό μπουστάρισμα που δίνει ένα γκολ. Και αναλογιστείτε μάλιστα, πως στην ίδια κατάσταση στην ΑΕΚ βρίσκονται και άλλοι παίκτες, όπως ο Γκατσίνοβιτς, υπάρχει η κόπωση του Πινέδα, υπάρχουν ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί ο Αλμέιδα.

Το θέμα είναι πως εδώ και καιρό θέταμε το ρητορικό ερώτημα πως θα είναι η ΑΕΚ όταν θα παίξει πλήρης. Κόντρα στη Λαμία, παίζοντας σχεδόν πλήρης, έδειξε πως έχει μεγάλο βάθος στον πάγκο της, έχει πολλές επιλογές και ποιότητα για να μετατρέπει σε διαδικαστικά παιχνίδια τέτοιου στυλ. Θεωρώ πως εάν δεν προκύψουν νέα ραντεβού με την γκαντεμιά και χάνονται παίκτες, η ΑΕΚ μόνο κερδισμένη μπορεί να είναι σε βάθος χρόνου.

Η παραμονή του Βίντα

Διαβάστε τη συνέχεια

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X