Το πως βλέπει ο Βίντα την ΑΕΚ, είναι τεράστια υπόθεση

Το πως βλέπει ο Βίντα την ΑΕΚ, είναι τεράστια υπόθεση
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει από μια άλλη οπτική, για την σημαντική κίνηση της ανανέωσης του συμβολαίου του Βίντα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν χρειάζεται να είσαι δα και κανένας σπουδαίος αναλυτής του ποδοσφαίρου, για να αντιληφθείς πόσο σημαντικό κεφάλαιο είναι για την ΑΕΚ, ένας κεντρικός αμυντικός σαν τον Βίντα. Ένας στόπερ ηγέτης και μια προσωπικότητα πλήρως επιδραστική τόσο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, όσο και μέσα στα αποδυτήρια. Περίπτωση που δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεθεί και που ειδικά η ΑΕΚ ταλαιπωρήθηκε πολύ με λάθος και κακές επιλογές για να φτάσει εως τον Βίντα. Γι αυτούς και για πολλούς περισσότερους λόγους, ήταν σημαντική η κίνηση με την ανανέωση του συμβολαίου.

Στα μάτια τα δικά μου ωστόσο, έχει η σημασία όλης αυτής της ιστορίας, έχει διπλή ανάγνωση. Δεν είναι μόνο το σωστό και ποδοσφαιρικά ορθολογικό που έκανε η ΑΕΚ, το οποίο μετράει. Είναι σημαντικό και το πως μια προσωπικότητα όπως είναι ο Βίντα, βλέπει την ΑΕΚ. Για να μην ξεχνιόμαστε, δεν έχει περάσει και πολύς καιρός, από τότε που σημαντικοί ποδοσφαιριστές, όχι απλώς δεν σκεφτόντουσαν να ανανεώσουν το συμβόλαιο τους με την ΑΕΚ, αλλά ήθελαν να φύγουν τρέχοντας. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον Λιβάγια.

Ο Μάρκο είναι πλέον πολύ ξεκάθαρο, πως από την ΑΕΚ δεν έφυγε για τα χρήματα. Το συμβόλαιο που πήρε από την Χαίντουκ, ήταν στα μισά χρήματα σε σχέση μ’ αυτά που του προσέφερε η ΑΕΚ για να υπογράψει επέκταση της συνεργασίας. Αλλά είναι πολύ προφανές πως τότε ο Λιβάγια έβλεπε την ΑΕΚ πολύ διαφορετικά, απ’ ότι την βλέπει τώρα ο Βίντα ή λίγους μήνες πριν ο Πινέδα. Και αυτό έχει τεράστια σημασία, γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για να μπορέσει να πετύχει μια ομάδα. Ο τρόπος δηλαδή, που σημαντικοί ποδοσφαιριστές βλέπουν το πρότζεκτ της.

Θυμίζω πως ο Βίντα στην πρώτη κρούση που του έγινε από την ΑΕΚ στις αρχές του καλοκαιριού του 2022, δεν μπήκε καν στην διαδικασία διαπραγμάτευσης. Ήταν αρνητικός, χωρίς να το συζητήσει καν. Ευτυχώς η ΑΕΚ είχε την ευελιξία να διαχειριστεί αυτή την άρνηση και ο Αλμέιδα την υπομονή να βγάλει ολόκληρο το βασικό στάδιο της προετοιμασίας χωρίς ούτε έναν βασικό στόπερ. Ήξερε και η ΑΕΚ και ο Ματίας, πόσο σημαντικά θα ήταν τελικά να καταφέρουν να πείσουν έναν παίκτη σαν τον Βίντα.

Μετράει λοιπόν πολύ το γεγονός, πως περίπου 1,5 χρόνο από τότε που ο Βίντα δεν ήθελε ούτε να ακούσει για την προοπτική να πάρει μεταγραφή στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, τώρα βάζει την υπογραφή του σε πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου και λέει στα ελληνικά πόσο ευτυχισμένος είναι. Κάποιος μπορεί να σκεφτεί πως ο Κροάτης πλέον περπατά στα 34 χρόνια του και οι επιλογές του ενδεχομένως να έχουν περιοριστεί. Η απάντηση σ’ αυτό, είναι πως ο Βίντα στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν, κάνει πολύ καλύτερη χρονιά, σε σχέση μ’ αυτή που έκανε πέρυσι και ήταν ακρογωνιαίος λίθος για να το νταμπλ.

Ο Κροάτης μέχρι τώρα, είναι πολύ καλύτερος, πολύ πιο επιδραστικός, ακόμα και πολύ πιο αποτελεσματικός στην επιθετική λειτουργία, σε σχέση με πέρυσι. Και εννοείται πως έτσι κι αλλιώς έχει και το όνομα και την ποιότητα, για να ανοίξει μια σειρά από άλλες καλές και κυρίως προσοδοφόρες ποδοσφαιρικές πόρτες, αν και εφόσον το επιθυμούσε. Εκείνος όμως έδειξε στην πράξη πως την ΑΕΚ την βλέπει πολύ διαφορετικά. Θέλει να μείνει μέχρι το 2025. Μπορεί ενδεχομένως να έχει σκεφτεί ακόμα και να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ. Κυρίως γουστάρει αυτό το πρότζεκτ, θέλει να είναι κομμάτι του.

Και αν ήταν μόνο ο Βίντα, ίσως να το αξιολογούσαμε και διαφορετικά. Μπορεί και να λέγαμε, γούστα είναι αυτά. Αλλά έχει προηγηθεί ο Πινέδα πριν από μόλις μερικούς μήνες, όταν επίσης είχε μπροστά του πολλές και σίγουρα πολύ πιο προσοδοφόρες επιλογές από την ΑΕΚ και όμως δεν είχε κανέναν σκοπό ούτε καν να τις διερευνήσει και να τις εξετάσεις. Ήθελε να μείνει στην ΑΕΚ και αυτό είχε να κάνει κυρίως με τον τρόπο που έβλεπε το πρότζεκτ και τον εαυτό του μέσα σ’ αυτό. Ακόμα και ο Στάνκοβιτς, που η σχέση του με την ΑΕΚ ξεκίνησε στραβά και ανάποδα, πριν από μερικές μέρες έλεγε πως θέλει να τελειώσει την καριέρα του εδώ.

Μπορεί κάποιος να θεωρεί πως όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Σεβαστή η άποψη. Η δική μου οπτική, είναι πως έχει τεράστια σημασία το πως βλέπουν ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα, το πρότζεκτ της ΑΕΚ. Και εξυπακούεται πως ρόλο κλειδί σ’ όλο αυτό, έχει παίξει η παρουσία του Αλμέιδα. Το έχει κτίσει όλο αυτό ο Ματίας και είναι πέρα από τακτική ή από αγωνιστικό πλάνο. Έχει να κάνει μ’ ένα γενικότερο πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται πλέον η ΑΕΚ, που βγάζει υγεία, που βγάζει χαρά και που αυτοί που είναι μέσα το γουστάρουν. Και το επιδιώκουν να βρίσκονται. Το επιλέγουν, ακόμα και αν μπροστά τους ανοίγονται θεωρητικά καλύτερες επιλογές. Και αυτό για τον οργανισμό ΑΕΚ, είναι μια τεράστια υπόθεση. Κυρίως γιατί έχει δει και βιώσει και την άλλη όψη αυτού του νομίσματος.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X