ΑΕΚ: Τα ιστορικά και «αραχνιασμένα» ρεκόρ που κυνηγάει ο Πέτρος Μάνταλος!

ΑΕΚ: Τα ιστορικά και «αραχνιασμένα» ρεκόρ που κυνηγάει ο Πέτρος Μάνταλος!
Photo Credits: INTIME

Ήδη έβαλε το όνομα του σε ξεχωριστές λίστες ρεκόρ, τώρα με την ανανέωση θα έχει ακόμα περισσότερο χρόνο να τα σπάσει ολα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξεχωριστή σημασία είχε η συμμετοχή του Πέτρου Μάνταλου στον αγώνα της ΑΕΚ με τη Μαρσέιγ την περασμένη Πέμπτη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Από τη μια έβαλε το όνομά του στη λίστα με τις περισσότερες συμμετοχές με τον Δικέφαλο στο στήθος, αφού πάτησε και επίσημα το πόδι του στο Top-10. Ενώ από την άλλη πέρασε τον Στέλιο Μανωλά για τη θέση νούμερο δέκα σε συμμετοχές σε αγώνες Ευρώπης.

Πλέον με την ανανέωση με την ΑΕΚ, μέχρι το 2026, ο «Πετράν» είναι έτοιμος να σπάσει όλα τα ρεκόρ.

Ήδη, η παρουσία του στην ΑΕΚ για μία δεκαετία -και βάλε- θα τον εντάξει σε ένα «κλειστό» κλαμπ. Απέναντι στη Μαρσέιγ, όμως, έμεινε μόνος δέκατος στη λίστα των ευρωπαϊκών συμμετοχών, με 39, ενώ «μπήκε» και σε αυτήν των συνολικών εμφανίσεων, με 334, φτάνοντας όσες έχει ο Νίκος Κωστένογλου.

Με δεδομένο πως στη φετινή σεζόν, η ΑΕΚ έχει δεδομένα άλλα 19 ματς (15 κανονική διάρκεια πρωταθλήματος, 10 Play Offs, 2 Κύπελλο Ελλάδας και 2 όμιλοι Europa League), ο Πέτρος Μάνταλος θα μπορούσε να ανέβει κι άλλο στη λίστα των συνολικών συμμετοχών.

Θέλει άλλα έντεκα ματς για να ξεπεράσει τον Θωμά Μαύρο, που βρίσκεται στη θέση Νο.9 με 344 εμφανίσεις, και άλλα 19 ακριβώς, για να φτάσει στο Νο.8, τον Στέλιο Σκευοφύλακα (353 ματς).

 

Αμφότεροι, μοιάζουν ως εξαιρετικά πιθανοί στόχοι για τη φετινή σεζόν, μιας και ματς του Κυπέλλου ή της Ευρώπης, υπάρχει πιθανότητα να αυξηθούν.

Αν προστεθούν τα minimum 76 ματς συνολικά, μόνο από τις εντός συνόρων διοργανώσεις (38 ματς με κανονική διάρκεια 26 αγωνιστικών, 10 Play Off και 2 Κυπέλλου), των σεζόν 2024/25 και 2025/26, ο Έλληνας μεσοπιθετικός μπορεί να κοιτά έως και την είσοδό του στο Top-5!

Εκεί, όπου ο Μιχάλης Κασάπης εντοπίζεται 5ος, με 390 συμμετοχές, πίσω από τους Ανδρέα Σταματιάδη (471), Τόνι Σαβέβσκι (495), Μίμη Παπαϊωάννου (570) και Στέλιο Μανωλά (589).

 

Ως προς τη λίστα των ευρωπαϊκών συμμετοχών, εφόσον αγωνιστεί απέναντι σε Μπράιτον και Άγιαξ, θα ξεπεράσει τις 40 εμφανίσεις του Νίκου Λυμπερόπουλου, και θα ανέβει από φέτος, στην 9η θέση.

Από εκεί και πέρα, όλα εξαρτώνται από τις ευρωπαϊκές πορείες της ΑΕΚ.

Αν στις σεζόν που έρχονται, καταφέρει να περάσει σε φάση ομίλων, μετά τα προκριματικά, ο Πέτρος Μάνταλος θα έχει 24 ματς συνολικά, στη «διάθεσή» του. Σε κάθε σεζόν, έξι στα προκριματικά και έξι στους ομίλους, αν πάρουμε ως παράδειγμα το Europa League, όπου αγωνίζεται φέτος.

Στο ιδανικό σενάριο του να αγωνιστεί σε όλα, θα φτάσει τα 65 ματς (δεδομένης της παρουσίας του, στα δύο τελευταία των ομίλων του 2023/24).

Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα αφήσει πίσω του τους Χρήστο Μαλαδένη και Τόνι Σαβέβσκι (48 ματς), Βασίλη Τσιάρτα (49 ματς), Νίκο Κωστένογλου και Βασίλη Λάκη (50 ματς), Ηλία Ατματζίδη και Ντέμη Νικολαΐδη (51 ματς). Και κάπως έτσι, θα βρίσκεται στη 2η θέση, μόλις τρεις συμμετοχές μακριά, από το να ξεπεράσει τα 67 ευρωπαϊκά ματς, του Μιχάλη Κασάπη.

Όπως γίνεται αντιληπτό, εδώ τα πράγματα είναι σαφώς πιο ρευστά.

Εφόσον, όμως, η ΑΕΚ μείνει πιστή στα «ραντεβού» της εκτός ελληνικών συνόρων, και καταφέρει να κάνει και μία μεγάλη πορεία έως το καλοκαίρι του 2026, γιατί όχι;

Πηγή: BNSPORTS

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X