Ανίκανοι, προπαγανδιστές και «πλυντήρια»!

Ανίκανοι, προπαγανδιστές και «πλυντήρια»!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τη δημοσιογραφία, την ΑΕΚ της Ευρώπης και έχει υστερόγραφα για τους κωλοτούμπες της Ελλάδος …

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που νιώθω ότι αν γράψω ή σχολιάσω κάτι την ώρα που γίνεται -κυρίως λόγω του… ήρεμου χαρακτήρα μου- θα έρθει εύκολα η έκρηξη. Προσπαθώ να το διαχειριστώ είναι αλήθεια, πολλές φορές δεν τα καταφέρνω, αλλά ακόμα δεν πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινήσω ψυχοθεραπεία. Θα είναι κρίμα να αποτρελάνω και τον ψυχίατρο! Αυτά όμως που έχουν συμβεί τις τελευταίες 24ώρες μου δίνουν την ιδανική αφορμή για να ξεκινήσω το ξεπάτωμα σε ανθρώπους που δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο!

Θα ξεκινήσω λοιπόν από την περιβόητη ιστορία με την υπόθεση του οπαδού της ΑΕΚ που συνελήφθη για τα επεισόδια στο Βόλο. Κάποιος έγραψε μία αδιασταύρωτη τεράστια Π@Π@#!@ και αμέσως έσπευσαν όλοι οι υπόλοιποι να κάνουν copy paste προκειμένου να τον ακολουθήσουν! Έτσι λειτουργεί σήμερα η δημοσιογραφία. Ηλίθια παιδάκια με μηδενική αντίληψη, ανίκανοι να κάνουν πραγματικό ρεπορτάζ, να σηκώσουν το τηλέφωνο και να ρωτήσουν που δουλεύουν σαν σκλάβοι – κωπηλάτες σε γαλέρα και το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα ικανοποιήσουν τα «αφεντικά», ανεβάζοντας πέντε, δέκα, δεκαπέντε ειδήσεις την ώρα για να φτιάξουν ροή…

Είναι επίσης πραγματικά εντυπωσιακό πως κάποια πιστόλια χωρίς κανένα εισαγωγικό, έσπευσαν να γράψουν πράγματα προκειμένου να κάνουν το πλυντήριο σε δολοφόνους και ναζιστές. Μετά το ξεφτίλισμα όμως που ήρθε από το ενημερωτικό σημείωμα της Ελληνικής Αστυνομίας, αυτοί οι ξεφτίλες έτρεχαν είτε να κατεβάσουν – εξαφανίσουν κείμενα από τη ροή τους, είτε να τα αλλάξουν σε συγκλονιστικό βαθμό. Για τέτοιες ρόμπες μιλάμε!

Θα μου πει κανείς και τι έγινε ρε Βούλγαρη που τους βρίζεις, θα αλλάξουν; Θα γίνουν άνθρωποι; Όχι βέβαια! Καθίκια ήταν είναι και θα παραμείνουν. Διότι κανένας από όλους αυτούς τους υπανθρώπους δεν έκατσε να σκεφτεί, ότι υπάρχει μία μάνα που κλαίει κάθε πρωί και βράδυ και ακόμα η ψυχή του παιδιού της δεν έχει ηρεμήσει. Και έρχονται αυτά τα κατακάθια της κοινωνίας και τα troll του διαδικτύου να «εμπορευματοποιήσουν» μία δολοφονία για τα like! Έρχονται όλοι αυτοί οι δούλοι του ευρώ που προσκυνάνε δεξιά και αριστερά και κάνουν τη μία ανήθικη συμφωνία μετά την άλλη, να ξεπλύνουν σαν ολοκαίνουρια πλυντήρια νεοναζιστές και δολοφόνους!

Ανίκανοι, προπαγανδιστές και «πλυντήρια»!

Η ΑΕΚ της Ευρώπης

Τα… ξημερώματα της Παρασκευής μετά τη λήξη του αγώνα με τη Μαρσέιγ, υπήρχε απογοήτευση γιατί η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει ούτε το βαθμό της ισοπαλίας. Μίλησα με κόσμο στο δρόμο για το σπίτι, είχα και ένα κεφάλι καζάνι γιατί έπρεπε να κλείσω και τον Δικέφαλο και ήθελα να βάλω τις σκέψεις μου σε τάξη.

Τα άλλα τα ματς δεν τα είδα. Έμεινα μόνο στα στιγμιότυπα. Όταν όμως είδα πως αντιμετωπίστηκαν οι «επιτυχίες» των άλλων σε σχέση με την αποτυχία της ΑΕΚ -και ειδικά πως αποδέχθηκε το αποτέλεσμα μερίδα του κόσμου της Ένωσης- κατάλαβα για ακόμα μία φορά πολλά.

Για να μη πιστέψουν κάποιοι ότι προσπαθώ να αποφύγω πράγματα και καταστάσεις, θα γράψω ότι η ΑΕΚ δεν έπιασε τα στάνταρ απόδοσης που θα μπορούσε να πιάσει και απαιτούταν να πιάσει για να κερδίσει έναν αντίπαλο. Δεν πήρε μεσοεπιθετικά πράγματα από κανέναν παίκτη και όλοι είχαν απλά κάποιες στιγμές. Ακόμα και έτσι όμως η ΑΕΚ μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω. Κόντρα στη Μαρσέιγ που πλέον δεν έχει καμία σχέση με τον αχταρμά που απέκλεισε από σπόντα ο Παναθηναϊκός είχε τουλάχιστον πέντε φάσεις για να σκοράρει, αλλά απέτυχε ξανά. Και μιλάμε για την ΑΕΚ που έχει επιθετικούς τους: Γκαρσία, Πόνσε, Αραούχο και Φαν Βέερτ, από τους οποίους σε 18 ματς έχει πάρει τέσσερα γκολ (από δύο έχουν πετύχει οι δύο Αργεντινοί).

Σε αυτό το επίπεδο αυτές οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Όπως την έκανε το μπες- βγες του Αθανασιάδη (ο οποίος έβγαλε μετά το… άχαστο του Βιτίνια με το ένα χέρι), το κόλλημα του Χατζισαφί που άφησε τον Εμπεμπά (αν και πιστεύω ότι ο Κονγκολέζος θα τον έπαιρνε παραμάζωμα) και το λάθος κούρασης του Μάνταλου όταν όλα είχαν σχεδόν κριθεί…

Η ΑΕΚ παίζει σε έναν όμιλο Champions League. Δεν έχει μία Τόπολα, μία Μακάμπι Χάιφα ή μία Ελσίνκι ή Αμπερντίν. Έχει τέσσερις βαθμούς σε τέσσερα ματς κόντρα στη Μπράιτον που έχει χάσει μία φορά στα εφτά τελευταία της ματς και αυτή από τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Μαρσέιγ όχι του Μαρθελίνο και του Άγιαξ.

Η ΑΕΚ δεν έχασε με τρία γκολ από ομάδα που έπαιζε από το 33’ με παίκτη λιγότερο. Δεν έφερε «Χ» με κάποια Τόπολα ενώ ήταν μπροστά με 2-0, ούτε γκέλαρε με την… Αμπερντίν. Και φυσικά δεν βγήκε να πει ο προπονητής της μετά από μία γκέλα, πως αν μου κάνετε αρνητική ερώτηση θα φύγω και οι ρεπόρτερ της να παρέμειναν στη Συνέντευξη Τύπου επιβεβαιώνοντας πόσο υποχείρια είναι!

Από την αρχή ξέραμε πως αυτός ο όμιλος απαιτεί τεράστιες υπερβάσεις. Να γράψω για την αναποτελεσματικότητα στο ματς με τον Πανσερραϊκό, να γράψω για την τρισάθλια εμφάνιση στην Κρήτη με τον ΟΦΗ, αλλά να λέω ότι δημιουργείται «συνήθεια» επειδή πριν το διπλό με τους «γλάρους» ήρθαμε ισόπαλοι με τον Ολυμπιακό εντός έδρας, όταν δε σου έχουν δώσει το πέναλτι στον Ελίασον και το ίδιο με την Κηφισιά, όταν υπήρξε επιβεβαιωμένα πλέον αλλοίωση αποτελέσματος όχι!

Ούτε βέβαια θα στήσω τον Αλμέιδα στον τοίχο, επειδή κάποιοι άμπαλοι θεωρούν ότι έχουμε ομάδα για να πάρουμε το… Champions ή το Europa League ή ισοπεδώνουν τα πάντα. Ο πραγματικός στόχος της ΑΕΚ είναι να έχει ευρωπαϊκή συνέχεια. Για να το πετύχει θα χρειαστεί τουλάχιστον μία ακόμα υπέρβαση. Θα είναι με τη Μπράιτον, θα είναι με τον Άγιαξ; Δε θα έρθει καθόλου; Όλα είναι πιθανά.

Αλλά ακόμα και αν δεν έρθει, τι θα πρέπει να κάνει η ΑΕΚ σαν οργανισμός; Να κλείσει το μαγαζί; Ο Ολυμπιακός έχασε από τη Γουεστ Χαμ και διαβάζαμε για ένα δοκάρι στις δύο επιθέσεις που έκανε σε όλο το ματς. Ο Παναθηναϊκός έφαγε τρία από ομάδα που έπαιξε 70’ με παίκτη λιγότερο και ήταν μία κακή μέρα στη δουλειά. Ο Γκαρσία όμως που έχασε μία ακόμα ευκαιρία, έχει να βάλει γκολ εφτά μήνες. Τι αν τους δύο εξ αυτών δεν είχαμε ποδόσφαιρο, τον ενάμισι ήταν εκτός δράσης λόγω τραυματισμού; Λεπτομέρεια για τους ειδήμονες…

ΥΓ: Το έχω ξαναγράψει ότι γουστάρω να διαβάζω ότι γράφουν σχεδόν όλοι οι άλλοι. Με βοηθάει να αντιλαμβάνομαι πράγματα και καταστάσεις. Πέρσι λοιπόν ο οργανισμός του Παναθηναϊκού μας κατηγορούσε επειδή θέλαμε να εφαρμοστεί ο κανονισμός! Χαρακτήριζαν «χάρτινη» την ΑΕΚ για το ματς στο Περιστέρι (το οποίο τελικά το κέρδισε στο γήπεδο) και την Παρασκευή πανηγυρίζουν επειδή εφαρμόστηκε… ο κανονισμός και πήραν τους τρεις βαθμούς στα χαρτιά!

ΥΓ2: Την ίδια ώρα ο οργανισμός του Ολυμπιακού, μιλάει για αδικία και «απειλεί» ότι θα πάει στο CAS. Είναι οι ίδιοι που έχουν πάρει master στο πως παίρνει κάποιο ματς στα χαρτιά, ή στο πως θα βρίσκομαι «παραθυράκια» στο νόμο. Αυτοί που θα έφευγαν για μία… χαρτοπετσέτα, θεωρούν φυσιολογικό στο άντρο της ανομίας, να κάνουν ότι γουστάρουν! Θυμούνται όποτε γουστάρουν τους κανονισμούς και όταν δεν περνάει το δικό τους κλαίνε σαν τις χήρες στο κρεβάτι και τους φταίει το Metropolitan, ο Θέος, οι πολιτικοί και η κυβέρνηση που δεν παρενέβησαν για να περάσει το «δίκιο» τους!

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X