Φραντσέσκολι: «Η Νέα Φιλαδέλφεια θυμίζει... Λατινική Αμερική!» - Τι δήλωσε για τον Ματίας Αλμέιδα

Φραντσέσκολι: «Η Νέα Φιλαδέλφεια θυμίζει... Λατινική Αμερική!» - Τι δήλωσε για τον Ματίας Αλμέιδα
Photo Credits: INTIME

Τι δήλωσε ο ο Έντσο Φραντσέσκολι για το σπουδαίο ραντεβού της ΑΕΚ με τη Μαρσέιγ, τη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά θυμάται και τον καλό του φίλο, Ματίας Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο «Πρίγκιπας», ο θρύλος της Ουρουγουάης, το ίνδαλμα του Ζινεντίν Ζιντάν! Ο Έντσο Φραντσέσκολι στο BN Sports για το σπουδαίο ραντεβού της ΑΕΚ με τη Μαρσέιγ, τη Νέα Φιλαδέλφεια που γνώρισε το ’89, αλλά θυμάται έως σήμερα, και τον καλό του φίλο, Ματίας Αλμέιδα!

Κάθε γήπεδο που «πάτησε», έχει κάτι να θυμάται από αυτόν. Μία ντρίμπλα, ένα τακουνάκι, ένα φοβερό σουτ εκτός περιοχής, ένα «συστημένο» φάουλ.

Έντσο Φραντσέσκολι, «el Principe», ο «Πρίγκιπας». Αρτίστας μιας άλλης εποχής, που λατρεύτηκε σαν θεός, όπου κι αν βρέθηκε.

Άφησε το αποτύπωμά του στη Μασσαλία, κι ας αγωνίστηκε έναν μόλις χρόνο στη Μαρσέιγ. Θρύλος της Ρίβερ Πλέιτ και ποδοσφαιριστής «έμβλημα» για την Ουρουγουάη. «Παρών» στα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα Copa America που κατέκτησε, «παρών» και σε κάθε συζήτηση για τον κορυφαίο Ουρουγουανό ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Λίγες ώρες πριν την επιστροφή της Μαρσέιγ στη Νέα Φιλαδέλφεια (09/11, 22:00), για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, στο πλαίσιο του Europa League, μίλησε στο BN Sports και γύρισε τον χρόνο πίσω, στο 1989. Σε εκείνες τις δύο πρώτες αναμετρήσεις στην ιστορία των δύο ομάδων, που αποτέλεσαν την αφετηρία για την «αδελφοποίηση» των οπαδών τους.

Επανέφερε στη μνήμη του τις εικόνες από τη «φλεγόμενη» Νέα Φιλαδέλφεια, τον τόπο όπου έχει αφήσει ήδη -και συνεχίζει να αφήνει- το στίγμα του, ένας άνθρωπος, με τον οποίο τον συνδέει, μια μακρά και στενή φιλία: ο Ματίας Αλμέιδα!

Και όπως δήλωσε, εφόσον του το επιτρέψουν οι τωρινές του υποχρεώσεις ως αθλητικός διευθυντής της Ρίβερ Πλέιτ, θα καθίσει αναπαυτικά στον καναπέ του, να απολαύσει στην τηλεόραση το σπουδαίο ματς στην OPAP Arena, ανάμεσα σε μία από τις ομάδες που αγάπησε και αγαπήθηκε, και τον «Πελάδο».

Τι Λατινική Αμερική, τι Νέα Φιλαδέλφεια, τι Μασσαλία!
Παίκτες, λεπτομέρειες από το ματς και την Ελλάδα γενικότερα, ο Έντσο Φραντσέσκολι δεν έχει συγκρατήσει. Υπάρχει, όμως, κάτι, που είναι σαν το έχει ξανά μπροστά του. Κι ας συμπληρώθηκαν 34 χρόνια, από εκείνο το ματς.

«Η ατμόσφαιρα που διαμορφώθηκε στο γήπεδο από τους οπαδούς, θύμιζε Νότια Αμερική. Πραγματικά, τόσο στο πρώτο ματς στη Μασσαλία, όσο και στο δεύτερο, στην Ελλάδα, οι φανατικοί οπαδοί δημιούργησαν κάτι που είχα συνηθίσει να βλέπω, μόνο στα γήπεδα της ηπείρου, απ’ όπου προέρχομαι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X