Η αλλοίωση, η προπαγάνδα και το πρόβλημα στο σκοράρισμα

Η αλλοίωση, η προπαγάνδα και το πρόβλημα στο σκοράρισμα
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, εξηγεί για ποιο λόγο «κλοπές» σαν αυτή της Καισαριανής, δεν επιτρέπεται να… χωνεύονται εύκολα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δέκα αγωνιστικές στη Σούπερ Λιγκ, και τελικά το ματς που μας απασχόλησε για περισσότερες μέρες από κάθε άλλο, δεν αφορά σε κάποιο ντέρμπι, αλλά στον αγώνα με την Κηφισιά στην Καισαριανή. Κι αυτό επειδή η γκέλα, προήλθε κυρίως από ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Κι όταν αυτό συμβαίνει στην εποχή του VAR και με προκλητικό τρόπο, δεν χωνεύεται εύκολα. Και δεν πρέπει και να χωνεύεται εύκολα, γιατί εδώ κλάπηκαν ξεδιάντροπα δύο βαθμοί, που δεν γυρνάνε πίσω.

Ως εκ τούτου, όσοι «Ενωσίτες» θεωρούν ότι κακώς ασχολούμαστε, ότι είμαστε υπερβολικοί, ότι έπρεπε να σταθούμε αποκλειστικά στα λάθη της ΑΕΚ και όχι στη διαιτησία, καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν. Το έχει πληρώσει η ΑΕΚ κατά το παρελθόν, το «Σύνδρομο της Στοκχόλμης», αλλά και τη νοοτροπία «σφάξε πασά μου, ν’ αγιάσω».

Κι αν δυσκολεύονται ακόμα να καταλάβουν τι παίζεται, ας δουν πώς το πάει το «έργο» η προπαγάνδα των «απέναντι». Είναι απίστευτο. Ενώ παραδέχθηκαν ότι έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, στη φάση του Λιβάι (κι αφού δεν ασχολήθηκαν φυσικά με το χέρι στη φάση του γκολ της Κηφισιάς και τη… στραβοχυμένη γραμμή στο γκολ του Ελίασον), απαιτούν να μην υπάρξει τιμωρία για τους διαιτητές που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα και τη βαθμολογία!

Το καταλαβαίνετε; Οι ίδιοι άνθρωποι, που πάνε μέχρι και να ρίξουν την Κυβέρνηση, επικοινωνιακά, για φάσεις της φαντασίας τους, όταν υπάρξει επιβεβαιωμένη αδικία εις βάρος της ΑΕΚ και αλλοίωση αποτελέσματος, υποστηρίζουν ότι θα συνιστά «σκάνδαλο» αν τιμωρηθούν οι διαιτητές που το προκάλεσαν! Και σε αυτό το όργιο προπαγάνδας, θα μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Ε, όχι!

Με πίστη και τυφλή εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που μας ανέστησε

Ασχοληθήκαμε όλοι με τα λάθη της ΑΕΚ. Έγιναν, ναι. Ξεκάθαρα πράγματα. Συμφωνώ απόλυτα και με τον Ντέμη, που είπε στην εκπομπή του, ότι κάποια στιγμή, θα το πληρώσεις. Κι έφερε, σωστά, το παράδειγμα του Βίντα αντί του Μοχαμάντι. Έστω αυτό, να είσαι με δύο στόπερ, να μην ρισκάρεις τόσο πολύ.

Έγινε όμως. Καταγράφηκε, επισημάνθηκε, προχωράμε παρακάτω, με πίστη και τυφλή εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που μας ανέστησε αγωνιστικά και μετέτρεψε την πιο λούζερ ομάδα μιας ολόκληρης τετραετίας, στην καλύτερη ομάδα της χώρας και σε μια από τις καλύτερες ΑΕΚ της ιστορίας.

Πρέπει οπωσδήποτε και να βελτιωθεί η κατάσταση με το σκοράρισμα. Έχει η ΑΕΚ 174 τελικές και ο ΠΑΟ 126. Με την «Ένωση» να έχει βάλει 18 γκολ και ο ΠΑΟ έχει 28. Είναι ζήτημα σημαντικό. 34 τελικές με Πανσερραϊκό συν 18 με Κηφισιά, σύνολο δηλαδή 52 τελικές σε δύο αγώνες, στους οποίους δεν νίκησες.

Πρώτη η ΑΕΚ σε τελικές στο πρωτάθλημα, πρώτη σε Xgoals, πρώτη δηλαδή μακράν σε δημιουργία φάσεων και 4 η στα γκολ, δηλαδή στην αποτελεσματικότητα. Έχει την εξήγησή του όλο αυτό, έχουν μετρήσει οι απουσίες και ιδιαίτερα του Λιβάι, γιατί η ΑΕΚ επί της ουσίας, δεν παίρνει γκολ από τους φορ της, εν αντιθέσει κυρίως με τον Παναθηναϊκό. Και θεωρώ ότι πλέον με τις επιστροφές και την παρουσία όλων, θα λυθεί άμεσα.

Ας μπούμε τώρα κι εμείς, σε ρυθμούς Μαρσέιγ. Είναι μια σπουδαία μέρα η Πέμπτη, και για την ΑΕΚ και για τη Νέα Φιλαδέλφεια και για το ποδόσφαιρο. Και είναι και τα πιο κομβικά παιχνίδια, αυτά της 4 ης αγωνιστικής, τόσο με το ΑΕΚ-Μαρσέιγ, όσο και με το Άγιαξ- Μπράιτον.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X