Η ΑΕΚ το πήρε το μήνυμα, να μάθει από τα λάθη της!

Η ΑΕΚ το πήρε το μήνυμα, να μάθει από τα λάθη της!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τα «εγκλήματα» που οδήγησαν στην γκέλα της ΑΕΚ με την Κηφισιά και όσα συμβαίνουν γύρω

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πως το έλεγε εκείνο το άσμα ο καλλιτέχνης (είμαστε και λαϊκά παιδιά βλέπετε): «Το πήρα, το πήρα, μωρό μου το μήνυμα, πρέπει να κάνω καινούργιο ξεκίνημα». Δεν έχω καμία αμφιβολία. Οσα είδα το Σάββατο να εκτυλίσσονται στον μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, δείχνουν πως πάει η δουλειά. Και εξηγούν πολλά για τον τρόπο που η ΑΕΚ έπεσε ξανά στην παγίδα, έφαγε όλο τον… παπά και πέταξε ακόμα δύο βαθμούς στην κούρσα του πρωταθλήματος. Εξηγούμαι και όποιος θέλει καταλαβαίνει.

Τι έδειχνε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα όλες τις μέρες που προηγήθηκαν του ματς του Παναθηναϊκού στη Λαμία; Εξέφραζαν, να το πω κομψά, την ανησυχία τους για τον τρόπο που θα παίξει η Λαμία, που είναι σκληρή ομάδα. Γκρίνιαζαν ασταμάτητα για τον Μανούχο και εάν προσθέσετε και τα κλασικά υπονοούμενα για τις δήθεν φιλικές σχέσεις της ΑΕΚ με τη Λαμία, έχετε όλο το πακέτο. Ετσι πήγε στο ματς, όντας στα κόκκινα.

Το τιτίβισμα και τα ματάκια

Για να μην υπάρχει μάλιστα η παραμικρή αμφιβολία, εν μέσω του αγώνα ήρθε και το περίφημο τιτίβισμα του κ. Αλαφούζου. Άλλο πάλι κι αυτό. Καλύτερο από την ανακοίνωση κατά ΑΕΚ, Μελισσανίδη και ΕΠΟ για μια κίτρινη. Αν και έχει αποδείξει ο Μανούχος πως λαμβάνει σοβαρά υπόψη του το μέγεθος του Παναθηναϊκού όταν τον σφυρίζει με μικρομεσαίες ομάδες. Σε αντίθεση με τα ματς της ΑΕΚ, που είχε βγάλει εύκολα την κόκκινη στον Μάνταλο στο Βόλο. Που καθάρισε με κόκκινη σε χρόνο ντε τε τον Μάνταλο στον Βόλο, χωρίς να περιμένει καν υπόδειξη από το VAR κι ενώ χάναμε ήδη με 1-0.

Τι έδειχνε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα πριν το ματς της με την Κηφισιά; Πως θα είναι ένα ματς «φιλικό», σχεδόν προπονητικού χαρακτήρα. Πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα και το θέμα είναι πόσο ψηλά θα φτάσει ο δείκτης του σκορ. Χαμογελάκια, κλεισίματα ματιού, εξυπναδιές. Όλα καλά, όλα ωραία. Και ήρθε ο Τσαγκαράκης με τον Φωτιά στο VAR να δέσει το γλυκό. Αλλά θαρρείς και όλο αυτό σα να κοίμισε κάποιους και δεν κατάλαβαν τι παιζόταν.

Η αβάντα στη Λαμία, το «καθάρισμα» στην Καισαριανή

Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε από το πέναλτι που δεν καταλογίστηκε υπέρ του Παπαδόπουλου στο 88’. Εχει στηθεί και ένα πανηγυράκι για την αποβολή του Αράο και ξεκίνησε όλη η σπέκουλα για τη βαριά φανέλα και τις μεγάλες νίκες. Η ΑΕΚ δεν τολμά να πει αυτό που έγινε. Πως δηλαδή υπάρχει μαρς πέναλτι στον Λιβάι που δεν είδε καν ο Φωτιάς και «έπνιξε» ο Τσαγκαράκης. Και εάν δεν είναι πέναλτι, δεν υπάρχει και οφσάιντ στο γκολ του Αμραμπατ, γιατί η μπάλα πάει από αμυντικό. Διαλέξτε ποιο λάθος θέλετε. Αλλά και στο γκολ της Κηφισιάς, η μπάλα πάει στον Βαφέα από χέρι.

Η ΑΕΚ αποφάσισε εκ των υστέρων να πάρει θέση. Δεν έχει άλλο τρόπο. Συμβαίνουν τρομερά πράγματα, υπάρχει μια δυσμενής για την Ενωση κατάσταση στα ΜΜΕ και μόνο μέσω επίσημων θέσεων και ανακοινώσεων προβάλλονται οι θέσεις της. Υπάρχει γύρω από την ΑΕΚ ένα πέπλο μόνιμης εύνοιας, πως τάχα μου είναι η ομάδα που ελέγχει τους πάντες και τα πάντα και οι άλλοι κάνουν δουλίτσα. Και μετά, σου πετάνε κατά πρόσωπο όλες τις γνωστές γραφικές ιστορίες των περασμένων χρόνων.

Να μάθει από τα λάθη της

Ξέρετε, η εύκολη ανάγνωση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να πεις, μα καλά ήθελες διαιτησία να νικήσεις την Κηφισιά; Γιατί δεν καθάρισες νωρίτερα το παιχνίδι για να μην δώσεις δικαιώματα; Για το πρώτο, ζητάς σωστή διαιτησία σε κάθε ματς, είτε κερδίζεις, είτε χάνεις. Για το δεύτερο, είναι ζήτημα πια η συγκέντρωση και η αντιμετώπιση των αγώνων πριν από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση.

Ωστόσο, για να είμαι δίκαιος και να μη λέμε ιστορίες, αν δεν κάνει ο Αλμέιδα ροτέισον και δεν δώσει ευκαιρίες σε κάποια παιδιά που είναι πίσω στις επιλογές, πότε θα το κάνει; Ειδικά εφόσον έχει δείξει έμπρακτα με κάθε τρόπο, πως είναι εκείνος που εμπιστεύεται απόλυτα όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεση του. Αλλά πρέπει να βρει διαφορετική προσέγγιση, γιατί είναι σαφές πως οι παίκτες δεν αντιμετωπίζουν με τη δέουσα συγκέντρωση αυτά τα ματς.

Για εμένα το ζήτημα δεν ήταν μόνο το πρώτο 45λεπτο, όπου η ΑΕΚ έδειχνε εγκλωβισμένη. Εκεί δεν βγήκε καθόλου η επιλογή με τον Τσούμπερ αριστερά, η ΑΕΚ έπαιζε μονόπαντα από δεξιά και δεν είχε τύχη στις 2-3 καλές φάσεις της. Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε το γκολ, είχαν μπει οι «βασικοί», θα περίμενα μεγαλύτερη ωριμότητα. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να μπαίνει σε έναν άναρχο τρόπο παιχνιδιού, να παρασύρεται σε ένα ματς που ήταν όσα πάνε και όσα έρθουν.

Ισονομία και τίποτα δεν χάθηκε

Διαβάστε τη συνέχεια

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X