Πώς ο Μάνταλος αναγεννήθηκε με τον Αλμέιδα και μπαίνει στο πάνθεον της ιστορίας της ΑΕΚ!

Πώς ο Μάνταλος αναγεννήθηκε με τον Αλμέιδα και μπαίνει στο πάνθεον της ιστορίας της ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Πέτρος Μάνταλος είναι ο πιο πιστός στρατιώτης της ΑΕΚ και ο μοναδικός που την ακολούθησε σε όλη της την πορεία από τα χαμηλά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Πέτρος Μάνταλος είναι ένα πολύτιμο γρανάζι της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα και η ΑΕΚ φρόντισε να τον κρατήσει με νέο συμβόλαιο μέχρι και το 2026. Ο 32χρονος διεθνής είναι κοντά σε μια πολύ σημαντική ατομική πρόκληση, βλέποντας όμως και το “σπίτι” του την ίδια στιγμή να μεγαλώνει.

Ο Πέτρος Μάνταλος είναι ο πιο πιστός στρατιώτης της ΑΕΚ και ο μοναδικός που την ακολούθησε σε όλη της την πορεία από τα χαμηλά (της Β’ Εθνικής το 2014), μέχρι και τα ψηλά (τους τέσσερις τίτλους και τη συμμετοχή σε ομίλους του Champions League).

Με ή χωρίς το περιβραχιόνιο πάντοτε ήταν ένα πολύτιμο γρανάζι που πέρασε πολλά. Είτε μιλάμε για τις δύο ρίξεις χιαστού που υπέστη και παρ’ όλα αυτά δεν του έκοψε την πορεία από το υψηλότερο επίπεδο στην Ελλάδα, είτε από την κριτική που του έχει ασκηθεί (και μάλιστα κάποιες φορές με πολύ άσχημο τρόπο) είτε την άξιζε είτε όχι.

Πλέον ο Μάνταλος θα φορά τα κιτρινόμαυρα μέχρι και το καλοκαίρι του 2026. Θα γίνει ο 35ος παίκτης που θα συμπληρώσει μια δεκαετία ζωής στην ΑΕΚ, ενώ αν μείνει μέχρι και το τέλος του συμβόλαιό του θα έχει συμπληρώσει δώδεκα χρόνια. Τελευταίος παίκτης που έμεινε σε αυτό το τόσο μεγάλο διάστημα στην ΑΕΚ ήταν ο Τόνι Σαβέβσκι, ο κορυφαίος ξένος παίκτης που φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα. Και αυτό λέει πολλά.

ΑΕΚ: Ο Μάνταλος αναγεννήθηκε και μπαίνει στο κιτρινόμαυρο πάνθεον

Οι κορυφαίες στιγμές, οι δυσκολίες και οι τίτλοι

Ο Μάνταλος επέλεξε να μετακινηθεί στην ΑΕΚ σε ηλικία 23 ετών και να παίξει με την Ένωση στη Β’ Εθνική παρά το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Δέκα χρόνια μετά η κοινή τους ιστορία έχει τίτλους, χάρες, λύπες όμορφες και άσχημες στιγμές.

Η πρώτη του άτυχη στιγμή ήταν στην πρώτη του σεζόν τον Μάρτιο του 2015. Στη ρεβάνς του αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Ο Μάνταλος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο και δυστυχώς οι φόβοι που υπήρχαν επιβεβαιώθηκαν, καθώς υπέστη ρήξη χιαστού.

Ένα χρόνο μετά επανήλθε δριμύτερος και ο πρώτος τίτλος της σεζόν πέρασε και από το… κεφάλι του. Στην πρώτη σεζόν της ΑΕΚ στην επιστροφή της στη Stoiximan Super League, η Ένωση κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας με τον Μάνταλο να ανοίγει το σκορ με δική του κεφαλιά και τους κιτρινόμαυρους να επικρατούν στο τέλος με 2-1.

Η δεύτερη πολύ δύσκολη στιγμή ήταν στη Νέα Σμύρνη τον Οκτώβριο του 2017, όταν ο Μάνταλος υπέστη ρήξη χιαστού. Εκείνη τη σεζόν η ΑΕΚ κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να χρησιμοποιείται στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, ενώ ήταν αυτός που ύψωσε στον ουρανό το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Σε ατομικό επίπεδο ξεχωρίζουν άλλα δύο γκολ που έχει σημειώσει κόντρα στον Ολυμπιακό. Αυτό στη σεζόν του πρώτου πρωταθλήματος στην επική ανατροπή με 3-2, όταν έβαλε το γκολ στο 89′, αλλά και το πανέμορφο γκολ που πέτυχε πέρυσι στο διπλό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Χάρη σε δικό του γκολ η Ένωση κούνησε σεντόνι το 2018, καθώς χρίστηκε σκόρερ από την άσπρη βούλα στη ρεβάνς με τη Βίντι στο ΟΑΚΑ (1-1). Τη σεζόν 2020/21 η ΑΕΚ βρέθηκε πολύ κοντά στο να μείνει εκτός Ευρώπης, όμως εξασφάλισε το μίνιμουμ χάρη στο τρίποντο που πέτυχε επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο (1-0) με γκολ που πέτυχε ο ίδιος.

Δίχως αμφιβολία όμως, εκεί που αποσπά τα μπράβο όλων (ανεξαιρέτως οπαδικής προτίμησης) ήταν η πρόσφατη ενέργειά του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όταν πήγε να αγκαλιάσει τον μικρό Γιάννη, τον φίλο του ΠΑΟΚ που είδε από κοντά το ντέρμπι στην OPAP Arena.

Φυσικά η τετραετία που ακολούθησε μετά το πρωτάθλημα του 2018 για την ΑΕΚ, καθώς με εξαίρεση τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League δεν κατόρθωσε κάτι πιο σημαντικό. Ο Μάνταλος βρέθηκε στο επίκεντρο μιας σκληρής κριτικής, μιας και του “χρεώθηκαν” πράγματα για τα οποία δεν ευθυνόταν (πέραν φυσικά όσων ο ίδιος διέπραξε), με αποτέλεσμα να βρεθεί αρκετές φορές κοντά στην πόρτα της εξόδου. Την τελευταία μάλιστα το προανήγγειλε δημόσια.

Η αναγέννηση με τον Ματίας Αλμέιδα

Στο καταστροφικό τέλος της σεζόν 2021/22, στο οποίο η ΑΕΚ έμεινε εκτός Ευρώπης, εκδήλωσε τις προθέσεις του περί αποχώρησης από την ΑΕΚ, όμως ο Δημήτρης Μελισσανίδης τον μετέπεισε να παραμείνει στην ομάδα και κατ’ επέκταση να μπει κι αυτός στην OPAP Arena. Δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση για τον ίδιο, μιας και σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι σκεφτόταν να σταματήσει το ποδόσφαιρο, λόγω της όλης πίεσης που δεχόταν.

Παρ’ όλα αυτά ο Αλμέιδα που παρακολουθούσε διακριτικά την ΑΕΚ το διάστημα που είχε συμφωνήσει με την Ένωση είχε εισηγηθεί κανονικά την παραμονή του στην ομάδα, καθώς θεωρούσε (και θεωρεί) ότι έχει να προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα.

Ο Μάνταλος άφησε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, καθώς θεωρούσε (και) τον εαυτό του υπεύθυνο για την άσχημη τετραετία της ΑΕΚ, όμως παρέμεινε ενεργός και χρήσιμος. Έστω και αν ο ρόλος του είναι πιο περιορισμένος από το παρελθόν, ο ίδιος είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμος.

Την περσινή σεζόν ο Μάνταλος έγραψε 38 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και πέτυχε έξι γκολ. Το ένα εξ αυτών ήταν με τον Ολυμπιακό στο σπουδαίο διπλό στο Καραϊσκάκης στα playoffs, το οποίο ουσιαστικά άνοιξε και τον δρόμο προς το πρωτάθλημα.

Κορυφαία του συνεισφορά για το πρωτάθλημα με δύο “μεγάλες” ασίστ σε δύσκολα διπλά. Στην έδρα του Ιωνικού με 2-1, δίνοντας την ασίστ στο δεύτερο γκολ του Τσούμπερ που χάρισε το τρίποντο στο φινάλε, αλλά και στο διπλό στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ στο υπέροχο γκολ του Σέρχιο Αραούχο. Φυσικά το κερασάκι στην τούρτα ήταν το γκολ στο Καραϊσκάκης, για το οποίο έγινε αναφορά και πιο πάνω.

Φέτος συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. Οι ευρωπαϊκοί αγώνες και η ανάγκη για ροτέισον από τον Αλμέιδα (αλλά και οι απουσίες λόγω τραυματισμών) τον έχουν φέρει περισσότερο στο αρχικό σχήμα σε σχέση με πέρυσι και τα έχει πάει περίφημα έως τώρα, δείχνοντας ότι μπορεί να αποτελέσει άμεσα μια λύση είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή.

Μάλιστα στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό έστω και για λίγο φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού μετά από 1.5 χρόνο. Και χειροκροτήθηκε μάλιστα από όλους όσους βρέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ το χάρηκε και ο ίδιος, μιας και οι πληγές του παρελθόντος δείχνουν να επουλώνονται.

Πηγή: Sport24.gr

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X