Ο κρίσιμος Νοέμβριος για την ΑΕΚ Betsson που δεν χωράει λάθη

Ο κρίσιμος Νοέμβριος για την ΑΕΚ Betsson που δεν χωράει λάθη
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τον κρίσιμο Νοέμβριο της ΑΕΚ Betsson με 4 αναμετρήσεις στην έδρα της

Με την ήττα στο «Nick Galis Hall ολοκληρώθηκε ο πρώτος μήνας αγωνιστικής δράσης για την ΑΕΚ Betsson. Η Ένωση έπαιξε δύο παιχνίδι στο BCL και άλλα τέσσερα στην Basket League, με συνολικό ρεκόρ 3-3.

Σίγουρα για μια νέα ομάδα, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα στο ξεκίνημα και ο σκοπός θα ήταν να πάρει νίκες ακόμα και με κακές εμφανίσεις, έτσι ώστε να κερδίζει χρόνο. Η αλήθεια είναι ότι αυτό κατάφερε στην Ευρώπη, όμως στην Basket League, έκανε μια γκέλα που μάλλον θα την κουβαλάει μέχρι να κάνει μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη και να την σβήσει. Η ήττα από το Λαύριο την πρώτη αγωνιστική, ήταν σίγουρα εκτός προγράμματος και έφερε από νωρίς προβληματισμό στις τάξεις της ομάδας, παρόλο που όπως είδαμε το προηγούμενο διάστημα η ομάδα του κόουτς Μέξα, είναι από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος.

Αν η ΑΕΚ είχε ένα φυσιολογικό ρεκόρ 2-2, θα λέγαμε ότι όλα είναι οκ και βάσει προγράμματος, όμως αυτή η ήττα μπορεί να στοιχίσει στην συνέχεια. Η Ένωση θα πρέπει να αρχίσει να παίρνει νίκες για να μπορέσει να είναι μέσα στους στόχους της. Μην ξεχνάμε ότι για να συμμετέχει στο Φάιναλ-8 του Κυπέλλου όπως πέρσι, θα πρέπει να είναι στις πρώτες επτά θέσεις, ενώ για τον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος που θα ισχύσει για πρώτη φορά φέτος, στις πρώτες έξι. Αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σπάσει το ρόδι και να αρχίσει να κερδίζει και εκτός έδρας.

Στην Ευρώπη, έχει πετύχει το απόλυτο και την επόμενη εβδομάδα πάει για να κλειδώσει ουσιαστικά την πρόκριση στην Πολωνία, έχοντας ήδη το 2-0 στις αποσκευές της. Αν δούμε και τα δύο παιχνίδια πάντως, η ΑΕΚ τα «έκλεψε», αφού βρισκόταν πίσω στο σκορ και έκανε την τελική αντεπίθεση της στο τέλος. Βέβαια οι δύο εμφανίσεις διαφέρουν αρκετά, αφού με τους Γερμανούς είχε καλή απόδοση, ενώ στην Ιταλία για 35 λεπτά είχε πολύ κακό πρόσωπο.

Ο κρίσιμος μήνας

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που η Ένωση έχει μια σημαντική ευκαιρία να κερδίσει το χαμένο έδαφος στην Ελλάδα και να «κλειδώσει» την πρόκριση στην Ευρώπη. Στην Basket League η ΑΕΚ έχει δύο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδια με την Καρδίτσα σήμερα και με τον Κολοσσό Ρόδου την επόμενη εβδομάδα. Προφανώς μιλάμε για δύο ματς που δεν μπορεί να υπάρχει συζήτηση για οτιδήποτε άλλο από δύο νίκες.

Η Καρδίτσα είναι αρκετά αδύναμη, ενώ ο Κολοσσός έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα στην σεζόν και δείχνει ένα αξιόμαχο πρόσωπο. Μετά ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, που μπορεί να μην είναι στις προγραμματισμένες νίκες, αλλά η εμφάνιση της ομάδας στο ΣΕΦ και όλα αυτά που έγιναν για να χάσει τελικά, δεν την έχουν χαμένη από χέρι. Τέλος στις 25/11, η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, για τον οποίο έχει κάτι χρωστούμενα από το φιλικό του καλοκαιριού.

Με λίγα λόγια, η Ένωση έχει να δώσει τέσσερις αγώνες στο Ελληνικό πρωτάθλημα, όπου οι τρεις είναι στο γήπεδο της και θα πρέπει να κάνει οπωσδήποτε τρεις νίκες για να ανέβει στην βαθμολογία.

Από την άλλη στην Ευρώπη τα πράγματα είναι μετρημένα κουκιά. Η ΑΕΚ μετά τις δύο σημαντικές νίκες, έχει να παίξει δύο συνεχόμενα παιχνίδια με την ομάδα που εξαρχής φαινόταν το αουτσάιντερ του ομίλου, αλλά τελικά δεν είναι καθόλου τέτοιο. Η Πολωνική Στσέτσιν κέρδισε την Σάσαρι στην έδρα της και έχασε από τους Γερμανούς, οπότε βρίσκεται για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Η ΑΕΚ πάει πρώτα στην Πολωνία την επόμενη εβδομάδα και στις 22/11, πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ τους υποδέχεται στα Λιόσια. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η Ένωση θα μπορούσε να κάνει δύο νίκες και να τελείωνε νωρίς νωρίς την υπόθεση πρόκριση και μετά να πάλευε για την πρώτη θέση, που οδηγεί απευθείας στους 16 της διοργάνωσης.

Όμως, η ομάδα ακόμα δεν έχει αποκτήσει την σταθερότητα που πρέπει και κανείς δεν ξέρει πως θα εμφανιστεί από αγώνα σε αγώνα. Βοηθάει ότι υπάρχουν κάποιοι παίκτες που έχουν υψηλή ποιότητα και μπορούν να παίρνουν παιχνίδια μόνοι τους, αλλά για να μπορέσει η ΑΕΚ να κάνει το 2/2 θα πρέπει συνολικά όλη η ομάδα να είναι καλή, όπως στο παιχνίδι με τους Γερμανούς.

Καταλαβαίνει κανείς ότι αυτά τα 6 παιχνίδια του Νοεμβρίου, θα κρίνουν πολλά για την συνέχεια, ειδικά στην Ευρώπη, ενώ και στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για άλλα πισωγυρίσματα. Είναι τέσσερις εντός έδρας αναμετρήσεις και δύο εκτός, όπου η ΑΕΚ αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, είναι φαβορί σε όλες τις άλλες. Ένα 5/6 θα ήταν ιδανικό αλλά και με 4/6 η Ένωση θα βρίσκεται σε καλό δρόμο για την συνέχεια της χρονιάς της.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X