ΑΕΚ: Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να σουτάρει πρώτη φορά στο 85' (ΦΩΤΟ)

ΑΕΚ: Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να σουτάρει πρώτη φορά στο 85' (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έκανε μια απόλυτα κυριαρχική εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΟΚ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του αγωνιστικού χώρου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έκανε μια απόλυτα κυριαρχική εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΟΚ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του αγωνιστικού χώρου με το 2-0 να έρχεται με μια εξαιρετική εικόνα στο αμυντικό σκέλος, δείχνοντας ότι έχει λύσει ένα πρόβλημα που την ταλαιπώρησε αρκετά στο πρώτο κομμάτι της χρονιάς.

Η ΑΕΚ θριάμβευσε στο ντέρμπι Δικεφάλων της OPAP Arena, επικρατώντας εύκολα 2-0 του ΠΑΟΚ. Με το ίδιο σκορ είχε κερδίσει τους ασπρόμαυρους την ίδια μέρα (30 Οκτωβρίου) πέρυσι, στο πρώτο ντέρμπι που έδωσε στο νέο της γήπεδο, επομένως το χθεσινό αποτέλεσμα είναι κάποιου είδους “deja vu”.

Ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το ματς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είδε από τους παίκτες του κάποια πράγματα που λειτουργούν υπέρ της ομάδας του. Η ΑΕΚ επιθετικά μπορεί να μην έκανε το πιο παραγωγικό παιχνίδι της σε ντέρμπι, όμως χωρίς την μπάλα κατάφερε να λειτουργήσει υποδειγματικά, με την πίεση που άσκησε στον ΠΑΟΚ να αποδίδει καρπούς.

Ενδεικτικό είναι ότι ο ΠΑΟΚ έκανε όλες κι όλες τέσσερις τελικές προσπάθειες, με την πρώτη να είναι στο 68ο λεπτό. Μέχρι και εκείνο το σημείο η Ένωση δεν άφησε καθόλου τους ασπρόμαυρους να “ενοχλήσουν” τον Στάνκοβιτς.

Το πρώτο σουτ του ΠΑΟΚ έγινε στο 85′

Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 68ο λεπτό από στατική φάση. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Μεϊτέ έπιασε μια δύσκολη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι στο ύψος της μικρής περιοχής, η οποία όμως δεν είχε την επιθυμητή (για εκείνον) κατάληξη.

Μέχρι εκείνο το σημείο η ΑΕΚ είχε ήδη πετύχει τα δύο γκολ χάρη στα οποία θριάμβευσε στο ντέρμπι, ενώ συνολικά είχε οκτώ τελικές με “αξία” 0.5 xGoals, ενώ η κεφαλιά του Μεϊτέ έφτασε τα 0.04 xGoals.

Οι τελικές και τα expected goal στο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Μέχρι το φινάλε οι παίκτες του Λουτσέσκου έκαναν άλλες τρεις τελικές. Το πρώτο σουτ των παικτών του ΠΑΟΚ έγινε στο 85ο λεπτό. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, όμως ο Μοχαμάντι του έβαλε το στοπ. Μέχρι το φινάλε και ενώ είχαν διαμορφωθεί τα πάντα είχε άλλες δύο τελικές που ήταν στον στόχο, όχι όμως δίχτυα.

Το σουτ του Σάστρε που βρήκε σε αμυντικό της ΑΕΚ και είχε απάντηση από τον Στάνκοβιτς στο 96′ και η κεφαλιά του Κουλιεράκη ύστερα από ένα λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ που δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει ο Αυστριακός κίπερ. Η ΑΕΚ από την άλλη μετά το 68′ είχε άλλες έξι τελικές προσπάθειες με αποτέλεσμα να κλείσει το παιχνίδι με 14 τελικές.

Οι τελικές και τα expected goal στο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Η “αξία” των επιθετικών προσπαθειών της ΑΕΚ ήταν 0.9 xGoals, ενώ για την ομάδα του Λουτσέσκου 0.3 xGoals.

Το τανκ Σιμάνσκι ύψωσε το τείχος της κιτρινόμαυρης άμυνας

Ο αρχηγός της ΑΕΚ (απόντος του Σέρχιο Αραούχο), Νταμιάν Σιμάνσκι έκανε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι, καταπίνοντας χιλιόμετρα και προσφέροντας λύσεις στο ανασταλτικό κομμάτι. Ο Πολωνός μέσος συνέβαλε τα μέγιστα στο εξαιρετικό ανασταλτικό παιχνίδι της Ένωσης, παίζοντας τον συνηθισμένο ρόλο του.

Η ΑΕΚ ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να σουτάρει πρώτη φορά στο 85'

Ο Σιμάνσκι (4) είχε μέσο χώρο δράσης πίσω από τη μεσαία γραμμή, προσφέροντας στήριξη στους Βίντα και Μουκουντί, με τον Γιόνσον να παίζει πιο μπροστά του, όπως βλέπουμε στο γράφημα της Opta Stats / Perform.

Ο Σιμάνσκι ξεχώρισε στο δεύτερο γκολ, το οποίο ναι μεν πέτυχε ο Ελίασον, όμως ο Πολωνός έκανε όλη τη βρωμική δουλειά. Αρχικά έκλεψε την μπάλα και αφού συνδυάστηκε με τον Πόνσε, έκανε το γύρισμα στον Σουηδό ο οποίος σκόραρε.

Αυτό ήταν ένα από τα τέσσερα κλεψίματα που είχε συνολικά στο παιχνίδι, όντας ο κορυφαίος “κλέφτης” της Ένωσης. Την ίδια στιγμή ο Πολωνός είχε τέσσερα πετυχημένα τάκλιν (πρώτος και σε αυτή τη στατιστική), μαζί φυσικά με έξι ανακτήσεις κατοχής της μπάλας.

Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Σιμάνσκι απέναντι στον ΠΑΟΚ

Πρόκειται για μια αμυντική ραψωδία στην οποία προφανώς δεν ήταν μόνος του. Εξαιρετική δουλειά έκαναν και οι Βίντα – Μουκουντί (ειδικά ο Καμερουνέζος) στο να “εξαφανίσουν” τον Σαμάτα, ενώ η άμυνα της ΑΕΚ μπλόκαρε πλήρως και τον Κίριλ Ντεσπόντοφ.

Στα τελευταία ματς η Ένωση δείχνει (τουλάχιστον στην Ελλάδα) ότι έχει βελτιώσει την ανασταλτική της γραμμή. Στα πρώτα ματς δεχόταν γκολ σε κάθε παιχνίδι (και μάλιστα στα περισσότερα δεχόταν πρώτη γκολ) και τώρα δείχνει να το έχει λύσει αυτό, με το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ να είναι το αποκορύφωμα και φυσικά να αφήνει υποσχέσεις ενόψει κρίσιμης συνέχειας.

Παράλληλα είχε 5/7 κερδισμένες μονομαχίες που έδωσε, ενώ ολοκλήρωσε το παιχνίδι ως ο παίκτης με τις περισσότερες ενέργειες από πλευράς ΑΕΚ, έχοντας συνολικά 62 ενέργειες, παρότι ο Αλμέιδα τον απέσυρε από τον αγωνιστικό χώρο στο 83ο λεπτό.

Πηγή: sport24.gr

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X