Το σύνθημα πλέον θα είναι: «Πόσα θα φας Κοτάρσκι;», η ΑΕΚ είναι άλλη κλάση!

Το σύνθημα πλέον θα είναι: «Πόσα θα φας Κοτάρσκι;», η ΑΕΚ είναι άλλη κλάση!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου ανακαλύπτει τα συνθήματα του μέλλοντος για την ΑΕΚ του Αλμέιδα που «κεντάει»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νόμος της ζωής. Υπάρχουν εκείνοι που μιλούν πολύ εκτός και εκείνοι που επιλέγουν να κάνουν τη δουλειά τους και να μιλούν εκεί και όταν πρέπει. Το ποδόσφαιρο και δη το ελληνικό, είναι γεμάτο από ορισμένους που μιλούν συνέχεια. Αλλά από την άλλη, το πιο σπουδαίο είναι να κάνεις τη δουλειά όταν πρέπει. Η ΑΕΚ έκανε τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει που έφυγε με ισοπαλία από τη Νέα Φιλαδέλφεια, άλωσε την έδρα του Παναθηναϊκού και τώρα ισοπέδωσε τον ΠΑΟΚ.

Για να ξέρουμε τι λέμε, το τελικό 2-0 που καταγράφηκε στο ματς της Νέας Φιλαδέλφειας είναι πολύ… κολακευτικό για τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι ειρωνεία, ούτε μπιζάρισμα. Είναι μια πραγματικότητα, πως η ΑΕΚ θα πρέπει να αισθάνεται προβληματισμένη από την παραγωγικότητα μόνο δύο τερμάτων σε παιχνίδι που ο αντίπαλος της έκανε πρώτη τελική προσπάθεια στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ήταν τόσο καταφανής η διαφορά ποιότητας και η ανωτερότητα της σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, που είναι ελάχιστο το τελικό αποτέλεσμα για να την αναδείξει.

Το κοντέρ έφτασε 8-0

Θα μπορούσα να πω, ότι για εμένα η ΑΕΚ δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένη μόνο με τη νίκη, γιατί κανονικά θα έπρεπε να διασύρει τον ΠΑΟΚ. Όπως συμβαίνει δηλαδή σταθερά στην πραγματικότητα που έφερε η Νέα Φιλαδέλφεια από την επιστροφή της Ενωσης εκεί και έπειτα. Τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και το κοντέρ έχει φτάσει ήδη στο 8-0. Και φανταστείτε, πως αυτό που συνέβη το βράδυ της Δευτέρας έγινε με την ΑΕΚ χτυπημένη από πολλές απουσίες και τον ΠΑΟΚ θεωρητικά στα καλύτερα του.

Ισως και αυτό να ήταν το ζήτημα για τον ΠΑΟΚ, πως μπήκε με έναν αέρα υπεροχής και μια επίπλαστη πραγματικότητα που είχε δημιουργηθεί. Η ΑΕΚ ακόμα και στα ματς που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει (εξαίρεση στον κανόνα η Κρήτη και η ήττα με κάτω τα χέρια από τον ΟΦΗ), δείχνει ξεκάθαρα πως είναι μια ομάδα που ξέρει τι και πως θα το πάρει, που έχει πολλές και σημαντικές λύσεις για να καλύπτουν όλες τις απουσίες που μπορεί να έχει.

Ο Αλμέιδα ξέρει

Ξέρετε, πολλές φορές λέγεται πως ο Αλμέιδα ξέρει καλύτερα. Είναι όμως, πραγματικότητα. Πως αλλιώς να εξηγήσεις, πως σε ακόμα ένα παιχνίδι διατηρεί τα ίδια στόπερ, κρατά τον Σιντιμπέ δεξιά, βάζει εκ νέου δύο αμυντικά χαφ στον άξονα και τον Πινέδα αριστερά, χρησιμοποιεί ξανά τον Μάνταλο βασικό θαρρείς και βρισκόμαστε στην προ τριετίας εποχή που ήταν αναντικατάστατος και κρατά τον Τσούμπερ στον πάγκο. Ε και;

Η ΑΕΚ έκανε επίδειξη δύναμης. Τρομερές αλληλοκαλύψεις, διάθεση, τρεξίματα, σωστό ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να βρεις κάποιον που να υστέρησε, μπορείς να βρεις πολλούς που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πολυτιμότερου. MVP του ματς αναδείχθηκε ο Σιμάνσκι; Αλλά σας ρωτάω: θα ήταν άδικο να είναι ο Πινέδα, που έκανε θραύση; Θα ήταν παράταιρο να είναι ο Μάνταλος που χόρεψε όλο τον ΠΑΟΚ; Θα ήταν περίεργο να είναι ο Πόνσε που έκανε τα στόπερ του αντίπαλου να ψάχνονται;

Ο τρομερός Ελίασον και η άμυνα

Στα δικά μου μάτια πάντως, ο παίκτης που έκανε τη διαφορά ήταν ο Ελίασον. Και ξέρετε, είναι πολύ… κακό νέο για τους αντιπάλους της ΑΕΚ να βλέπουν πως ο Σουηδός βάζει πια καθαρά στο ρεπερτόριο του και το γκολ. Εκεί που δεν είχε σκοράρει ενάμιση χρόνο, σε δυο αγωνιστικές πέτυχε δύο. Οσο για τη συνολική εμφάνιση; Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του άμοιρου Μπάμπα που ακόμα ψάχνει να βρει αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μην τον περάσει.

Αλλά για να μην αδικήσουμε τους αμυντικούς, πώς να μην αναφερθείς στην εξαιρετική αμυντική γραμμή. Ειλικρινά, δεν έχει υπάρξει ομάδα φέτος που να δημιούργησε λιγότερα προβλήματα στην άμυνα της Ενωσης. Μα μια τελική και αυτή με το σουτ του Σάστρε στο 95’; Τι μπορείς να διεκδικήσεις έτσι; Τίποτα. Ο Λουτσέσκου έκανε κάποια λάθη, με σημαντικότερο κατά την κρίση μου την τοποθέτηση του Ζίβκοβιτς αριστερά, όπου τον «εξαφάνισε» από το γήπεδο.

Η… ισοπέδωση και η πίστη για τη συνέχεια

Διαβάστε τη συνέχεια

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X