Basket League: Διπλό του Παναθηναϊκού 54-66 στο ΣΕΦ

Basket League: Διπλό του Παναθηναϊκού 54-66 στο ΣΕΦ
Photo Credits: INTIME

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι πρωταθλήματος επικρατώντας του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ με 54-66. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν όσο κυλούσε ο χρόνος αισθάνονταν καλύτερα σε σχέση με αυτούς τους Μπαρτζώκα οι οποίοι «πνίγηκαν» στο άγχος.

Αν και νωρίς στη σεζόν οι «πράσινοι» απέκτησαν προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς και μετά από δύο ήττες τη φετινή σεζόν έβγαλαν την αντίδραση που ήθελαν.

Μπορεί ο Κώστας Σλούκας στην επιστροφή του να μην έπαιξε καλά, αλλά ο Ντίνος Μήτογλου ήταν κυριαρχικός και στις δύο πλευρές του παρκέ με 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 κοψίματα. Δε λειτούργησε τίποτα στην επίθεση του Ολυμπιακού που είχε 4/16 βολές!

Στο ξεκίνημα πάλευαν οι αντίπαλοι για το ποιος θα ελέγξει τον ρυθμό. Η απόφαση του Αταμάν να μην ξεκινήσει βασικό τον Σλούκα του αφαίρεσε δημιουργία, αλλά Γκάι και Λεσόρ βρήκαν τρόπους να σκοράρουν. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν εκμεταλλεύτηκαν την ατμόσφαιρα, έκαναν λάθη και έτσι δεν έβρισκαν το δρόμο προς το καλάθι (5-9, 5’). Το τάιμ άουτ διόρθωσε την κατάσταση για τους «ερυθρόλευκους» με αποτέλεσμα Φαλ και Κάνααν να τους βάλλουν μπροστά στο σκορ με 12-9 (9’).

Τα λάθη των παικτών και των δύο ομάδων ήταν πολλά και έδιναν αιφνιδιασμούς μόνο που ο Παναθηναϊκός δεν τα εκμεταλλευόταν στον απόλυτο βαθμό σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό (17-14, 14’). Με τον Σλούκα να είναι άστοχος, ο Παναθηναϊκός βρήκες λύσεις στο πρόσωπο του Γκραντ, αλλα δεν ήταν αρκετές. Αρχικά ο Γκος και εν συνεχεία διαδοχικές συνεργασίες Λαρεντζάκη με Μιλουτίνοφ άνοιξαν για πρώτη φορά κάπως την «ψαλίδα» (27-18, 17’). Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν άμεσα και με πόντους από Ερνανγκόμεθ και Μήτογλου δεν έχασαν την επαφή με το σκορ (27-23, 18’).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η παρουσία του Μήτογλου και 5 δικοί του πόντοι καθώς επίσης κι ένας αιφνιδιασμός του Λεσόρ ήταν η απάντηση στα δύο τρίποντα των γηπεδούχων (Πίτερς, Κάνααν) με τις ομάδες να ισορροπούν (37-37, 25’). Ο Μήτογλου με τρίποντο «έσπασε» την ισοπαλία και λίγο αργότερα με τον ίδιο τρόπο το 40-45 (30’) για να τελειώσει η περίοδος με εύστοχο σουτ του Γουίλιαμς Γκος από τα 6.75.

Με τον Γουόκαπ να μην αποδίδει καλά, η επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν κακή με τον Γουίλιαμς Γκος να σκοράρει κατά κύριο λόγο με φάσεις «1on1». Ο Παναθηναϊκός όσο κυλούσε ο χρόνος αισθανόταν όλο και καλύτερα, Γκάι και Έρναγκόμεθ μπήκαν στην εξίσωση του σκορ και έκαναν το 47-52 (34’). Το τρίποντο του Κάνααν αποδείχτηκε εξαίρεση και όχι κανόνας. Αντιθέτως κανόνας παρέμενε η απόδοση του Μήτογλου σε άμυνα και επίθεση ενώ με καλάθι του Σλούκα, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +6 (50-56, 36’). Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι έψαχναν σκορ και οι φιλοξενούμενοι συνέπεια και διατήρηση της συγκέντρωσης. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα αστοχούσαν από τις βολές και έτσι αυτοί του Αταμάν παρέμεναν σε θέση ισχύος (54-60, 38’). Η κόρνα της λήξης βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή με 54-66.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X