ΑΕΚ: Ο Τσιρίλο ζηλεύει τους παίκτες: «Θα ήθελα να ζήσω την ατμόσφαιρα της Αγιά Σοφιάς - OPAP Arena»

ΑΕΚ: Ο Τσιρίλο ζηλεύει τους παίκτες: «Θα ήθελα να ζήσω την ατμόσφαιρα της Αγιά Σοφιάς - OPAP Arena»

Τι δήλωσε ο Μπρούνο Τσιρίλο ενόψει του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα ντέρμπι χαρακτηρίζονται από πάθος και ένταση, κάτι που στο παιχνίδι του Μπρούνο Τσιρίλο υπήρχε σε αφθονία. Ένας παίκτης που αγαπήθηκε τόσο σε Αθήνα, όσο και σε Θεσσαλονίκη μίλησε στο BN Sports για την «μάχη των Δικεφάλων» και για το πόσο του λείπουν πλέον αυτές οι αναμετρήσεις.

Ένα όνομα που έγινε συνώνυμο με την σκληρή άμυνα και την «αλητεία», που είχε στο βλέμμα του. Όμως η καρδιά του, τους χωράει όλους μέσα.

Το ζωντανό παράδειγμα της παροιμίας «μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του» είναι ο Μπρούνο Τσιρίλο.

Ήρθε στην Ελλάδα ως ένας ξένος το 2005 και πλέον η χώρα μας αποτελεί το δεύτερο του «σπίτι».

Αγωνίστηκε σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, με τις επιδόσεις του να «συγκινούν» τους οπαδούς, που ζητωκραύγαζαν σε κάθε του τάκλιν (που μόνο λίγα δεν ήταν).

Με το ντέρμπι της Δευτέρας (30/10) να είναι μόλις μία… ανάσα μακριά, ο Μπρούνο μίλησε στο BN Sports για τις δύο ομάδες που δεν θα ξεχάσει ποτέ, τις τρελές ατμόσφαιρες που έχει ζήσει στα γήπεδα της Ελλάδας, αλλά και για το παράπονο του στον τρόπο που διεξάγονται τα ντέρμπι.

Πόσο εύκολα μπορεί να παίξει κάποιος και στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ, χωρίς να επηρεαστεί από την αντιπαλότητα των δύο ομάδων;

«Είναι δύο ομάδες που τις έχω πραγματικά στην καρδιά μου. Ο κόσμος τους με έχει αγαπήσει πολύ όπως και εγώ τους αγάπησα και τους αγαπάω ακόμα. Μου αρέσει να βλέπω τέτοια ντέρμπι γιατί μου έρχονται όμορφες αναμνήσεις από το παρελθόν. Μπορεί να υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ τους και είναι λογικό. Εμένα όμως δεν μπορεί να μου αλλάξει κανείς το πως νιώθω. Πήρα και έδωσα πολύ αγάπη και από τις δύο».

Και οι δύο ομάδες έχουν ένα πολύ ένθερμο οπαδικό κοινό. Τι εντυπώσεις σας έχουν μείνει από το ΟΑΚΑ και την Τούμπα;

«Δεν είχα την τύχη να παίξω στην OPAP Arena, αλλά έχω ζήσει απίστευτες στιγμές στο ΟΑΚΑ. Μόνο και μόνο τα παιχνίδια του Champions League ήταν μοναδικά και θα τα θυμάμαι για την υπόλοιπη ζωή μου. Όπως και η Τούμπα βέβαια είναι μία φοβερή έδρα. Είναι κάπως μικρή και όταν γεμίζει με κόσμο τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Έχω ζήσει μοναδικές στιγμές και στα δύο γήπεδα και νιώθω τυχερός για αυτό».

Το ντέρμπι των «Δικεφάλων» έχει ιδιαίτερη σημασία για εσάς;

«Το καλό με την Ελλάδα είναι ότι υπάρχουν πολλά ντέρμπι κάτι που αρέσει σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Τα ντέρμπι είναι πάντα πιο δυνατά και σημαντικά παιχνίδια, παραμένουν όμως παιχνίδια. Ένα ντέρμπι είναι άλλος ένας αγώνας που θες τη νίκη. Τα ντέρμπι των Δικεφάλων ήταν πάντα με πολύ μυαλό και σεβασμό στον αντίπαλο».

Βλέπουμε την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να εντυπωσιάζουν με τις ευρωπαϊκές τους εμφανίσεις. Αυτό είναι κάτι που περιμένατε;

«Εγώ περίμενα την καλή πορεία των ομάδων στην Ευρώπη. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν μεγάλη ιστορία και τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Χαίρομαι να τις βλέπω να πετυχαίνουν σπουδαία πράγματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Έχετε ζήσει όσο λίγοι το ελληνικό ποδόσφαιρο, τι είναι αυτό που θα θέλατε να αλλάξει;

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ όμορφο και πάρα πολύ δύσκολο. Αυτό που μου λείπει όμως είναι να βλέπω τους οπαδούς και των δύο ομάδων σε κάθε γήπεδο, ακόμη και στα ντέρμπι. Είτε με την ΑΕΚ είτε με τον ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας παιχνίδια μου άρεσε πάντα να βλέπω και τους οπαδούς μαζί με την ομάδα. Είναι πολύ κρίμα να μην συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι αυτό. Το ποδόσφαιρο είναι ένα όμορφο πράγμα και είναι κρίμα στην Ελλάδα να μην το απολαμβάνουν οι οπαδοί όπως θα έπρεπε».

Έχετε καταφέρει να δείτε αγώνα της ΑΕΚ στην OPAP Arena;

«Κατάφερα να έρθω πέρσι και να δω την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena και ήταν πανέμορφα. Η ατμόσφαιρα φοβερή και το να βλέπω τις δύο ομάδες με τις φανέλες που έχω φορέσει και εγώ ήταν πολύ όμορφο. Ζηλεύω όμως τους παίκτες, θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να παίξω και εγώ σε μία τέτοια ατμόσφαιρα. Αυτό είναι το πρόβλημα με την απόσυρση ενός ποδοσφαιριστή, δεν μπορεί να ζήσει ξανά τέτοιες στιγμές».

Πηγή:bnsports

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X