Το χάλι του κράτους και τα «πρέπει» για το ματς της Δευτέρας

Το χάλι του κράτους και τα «πρέπει» για το ματς της Δευτέρας
Photo Credits: INTIME

Ο Insider βρίσκει τους σύγχρονους Εσκομπάρ, Αρη Βελουχιώτη, Τσε Γκεβάρα, Γκαριμπάλντι και τα συσχετίζει με την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν μπορεί η Ελλάδα ούτε κατά διάνοια να θεωρείται ευνομούμενο κράτος. Σιγά το νέο σίγουρα, αλλά καλό είναι να το θυμόμαστε σε κάθε ευκαιρία. Και με κάθε αφορμή. Όπως το να σκέφτεσαι πως ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των Μ.Μ.Ε και ποσοτικά και ποιοτικά ως προς την αναγνωσιμότητα, την τηλεθέαση και την ακρόαση, ανήκει σε κάποιους που δεν έχουν κανένα πρόβλημα ανά πάσα στιγμή να το χρησιμοποιούν ακόμη και για να απειλούν ανοικτά τους θεσμούς.

Σε αυτό το κομμάτι των Μ.Μ.Ε διαβάζεις, ακούς και βλέπεις, ανοικτές επιθέσεις εναντίον δικαστικών λειτουργών, ακόμη και απειλές εναντίον τους. Και αυτοί ακριβώς οι δικαστικοί λειτουργοί, το σώμα εννοούμε των δικαστικών λειτουργούν, αντί να παρέμβουν άμεσα και να κινηθούν εναντίον όσων προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες, αρκούνται σε κάποιες ανακοινώσεις. Η δε κυβέρνηση; Κοιτάει. Παρακολουθεί και κάνει την προσευχή της να περάσει κι αυτό όσο πιο αναίμακτα γίνεται. Να τους χαιρόμαστε όλους.

Σκεφθείτε λοιπόν τους δικαστικούς λειτουργούς, ακόμη κι αν τους θεωρήσουμε ως απόλυτα ανεξάρτητους όπως πρέπει άλλωστε να τους θεωρούμε, οι οποίοι θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις στην συνέχεια. Αποφάσεις για θέματα που αφορούν άμεσα όσους υβρίζουν και απειλούν δημόσια. Σκεφθείτε πως ο δικαστής ξέρει ότι θα διαπομπευθεί δημόσια από ένα μεγάλο μέρος των Μ.Μ.Ε, όχι με κείμενα… με έντονη κριτική, αλλά με ύβρεις, χαρακτηρισμούς και απειλές. Γινόταν αυτό στην Κολομβία όταν κυριαρχούσε ο Πάμπλο; Όχι. Όχι στον βαθμό που γίνεται σήμερα στην Ελλάδα…

Ο… Αρης Βελουχιώτης του βορρά!

Στο μεταξύ η ΑΕΚ περιμένει τον ΠΑΟΚ, που θα έχει στον πάγκο του τον σύγχρονο… Άρη Βελουχιώτη, Τσε Γκεβάρα, Γκαριμπάλντι ή όπως θέλετε πέστε τον. Τον κατά δήλωση του ηγέτη της αντίστασης του Βορρά κατά του Νότου. Που σε αντίθεση με τα περσινά play offs όταν ήρθε ως βρεγμένη γάτα και δεν τον είδαμε πουθενά, τώρα είναι ξεσηκωμένος και σίγουρα πρέπει να έχουμε τον νου μας για φαινόμενα αντίστοιχα με τα περσινά, στην ίδια ακριβώς ημερομηνία.

Να ξέρετε κάτι: Μετά τη φασαρία με το ντέρμπι στο Φάληρο και με την δικαιότατη τιμωρία του Ολυμπιακού, τίποτα δεν θα ερχόταν καλύτερα σε κάποιους από το να δοθεί αφορμή για να συρθεί και η ΑΕΚ σε ανάλογα μπλεξίματα. Πλέον δεδομένης της πραγματικότητας των Ελληνικών γηπέδων αυτό έχει γίνει – και δίκαια- πανεύκολο. Τα πράγματα ωστόσο είναι απλά: Δίνεις την αφορμή ή δεν την δίνεις. Κι εμείς δεν πρέπει να την δώσουμε. Λουτσέσκου ξεΛουτσέσκου, ένταση του αγώνα, ανάγκη για παθιασμένη στήριξη… Ανεξάρτητα από όλα αυτά τα όρια για να μην πάθει ζημιά η ΑΕΚ είναι σαφή. Κι οτιδήποτε που θα την φέρει σε κίνδυνο θα είναι προβοκάτσια. Κι ανεπίτρεπτο να συμβεί.

Με πίστη και υπομονή στα παιδιά του Αλμέιδα

Η ομάδα δυστυχώς δεν πάει σε αυτό το ματς στην κατάσταση από πλευράς επιλογών που θα θέλαμε να είναι. Το ξέρουμε αυτό. Δεν θα έχει κάποια μεγάλα της όπλα, επιθετικά τα μεγαλύτερα. Παίζει έτσι στα τελευταία παιχνίδια. Κι όμως στην Μασσαλία όλοι είδαμε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου πως αν δεν ερχόταν η κακή στιγμή, ακόμη και με αυτή την διαιτησία είχε δυναμική όχι μόνο μη ήττας, αλλά και νίκης.

Το ματς με τον ΠΑΟΚ θα είναι μάχη λόγω των πολύ σημαντικών ελλείψεων. Μάχη στην οποία πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι, μέσα στα όρια που πρέπει, αλλά με πάθος, πίστη, ψυχή και υπομονή. Η ομάδα χρειάζεται την βοήθεια μας, την εμπιστοσύνη μας. Όχι την ανυπομονησία μας, την μουρμούρα σε μια λάθος πάσα κλπ. Και την αντίδραση μας στα διαστήματα που μέσα στο γήπεδο μπορεί η εικόνα να είναι αγχωτική. Όχι όπως στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους με τον Ολυμπιακό, που βουβαθήκαμε όταν πήρε τα ηνία ο αντίπαλος.

Ο Insider

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X