Η ωριμότητα ενός κλαμπ στα «δύσκολα»

Η ωριμότητα ενός κλαμπ στα «δύσκολα»
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για τη διαχείριση της ΑΕΚ, του Αλμέιδα και του κόσμου απέναντι στον Στάνκοβιτς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το «Βελοντρόμ» μας έδειξε πολλά. Και στις ήττες πρέπει να μαθαίνεις. Και η ΑΕΚ πρέπει να μαθαίνει, σίγουρα το κάνει ο Ματίας Αλμέιδα και το τιμ του πολύ πριν το γράψουμε εμείς.

Η ΑΕΚ έμαθε στη Γαλλία ότι το πρώτο ημίχρονο με τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου ματς δεν μπορούσε να λειτουργήσει ορθά με τον Τσούμπερ στην κορυφή να πρέπει να κρατήσει την άμυνα των Γάλλων στην θέση της και να μαρκάρει non stop, μακριά από τον χώρο που είναι επικίνδυνος και σίγουρα παίκτης-κλειδί για την ΑΕΚ (πίσω από τον φορ και αριστερά). Επίσης έμαθε ότι σε τέτοιο επίπεδο η αντίπαλη επίθεση μπορεί να σε «τρυπάει», είτε με κάθετες, είτε με μπαλιές στην πλάτη και ευτυχώς ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο. Επίσης έμαθε ότι ακόμη και σε αυτό το επίπεδο και όταν δέχεται πρώτη γκολ, έχει το ρόστερ και την ποιότητα να το φέρνει στα ίσια και να παίρνει το μομέντουμ των αγώνων. Και επίσης την ταυτότητα και το μέταλλο. Δεν φοβάται πια κανέναν και πουθενά.

Επίσης έμαθε ότι όταν έρχονται κρίσιμα ματς, η διαιτησία και το VAR θα «παίζουν» το μεγάλο όνομα και όχι την ΑΕΚ. Δηλαδή, δεν μπορεί να είναι «ΟΚ» το καθαρό σπρώξιμο του Βιτίνια στον Βίντα στο 1-0 και ταυτόχρονα ο ίδιος διαιτητής και ο ίδιος VAR να κρίνουν ότι ο Άμραμπατ έκανε πέναλτι. Και περισσότερο λάθος και… ύποπτος είναι ο VARίστας που οφείλει να διορθώνει τα λάθη του πρώτου διαιτητή. Η διαιτησία ήταν «σφαγή» με δύο σφυρίγματα-κλειδιά. Και ανησυχώ τι μπορεί να δούμε στα επόμενα δύο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου Μαρσέιγ-Μπράιτον θα χρειάζονται τις νίκες.

Όλα τα παραπάνω χρήσιμα για τον Αλμέιδα και το τιμ του, οι οποίοι μαζί με τους παίκτες τους, ανταποκρίθηκαν άριστα στον πρώτο γύρο του Europa League. Και δεδομένα με δύο εντός έδρας ματς να έρχονται, η ΑΕΚ έχει στα… πόδια της την πρόκριση για να συνεχίσει να παίζει και το νέο έτος στην Ευρώπη, σε έναν όμιλο που έδειχνε στην… θεωρία τελευταία και «καταδικασμένη».

Η ΑΕΚ επί των ημερών του Αλμέιδα έχει γίνει ένα ώριμο κλαμπ σε πολλούς τομείς διαχείρισης. Και το οφείλουμε στον «Πελάδο» αυτό που πήρε στην πλάτη του πολλά ζητήματα εξ’ αρχής πέρυσι. Και είμαστε ευτυχείς που έχει η ΑΕΚ τον Αλμέιδα εδώ. Για όλα.

Η ωριμότητα ενός κλαμπ στα «δύσκολα»

Η ΑΕΚ και η διαχείριση του Στάνκοβιτς

Και είναι επίσης σημαντικό για την ΑΕΚ που το ζήτημα του Στάνκοβιτς θα το διαχειριστεί ο Αλμέιδα και το «προστατευμένο» περιβάλλον που έχει διαμορφώσει στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Το γκρουπ σε όλα εκεί μαζί, για αυτόν που το έχει ανάγκη. Και τώρα η ΑΕΚ, το κλαμπ ολόκληρο, με πρώτο το ποδοσφαιρικό τμήμα, ο οργανισμός ΑΕΚ (συν τον κόσμο στην εξέδρα), πρέπει να επιδείξει ωριμότητα στο θέμα Στάνκοβιτς.

Λάθη γινόντουσαν, γίνονται και θα γίνονται πάντα. Και ειδικά αυτά του τερματοφύλακα «πληρώνονται» πιο ακριβά από όλων. Και ας είναι και λιγότερα από αυτά των υπολοίπων. Και αυτό ισχύει για όλους τους τερματοφύλακες και τέτοιου είδους λάθη. Δεν υπάρχει άλλος πίσω να το… σώσει.

Ο Στάνκοβιτς φέτος έχει δείξει ότι μπορεί να είναι ο τερματοφύλακας που πλήρωσε η ΑΕΚ το 2021. Επιδραστικός για την ομάδα, καθοριστικός στα αποτελέσματα, να δίνει βαθμούς, νίκες, προκρίσεις. Να μπορεί να κρατά την ομάδα «όρθια» με τις επεμβάσεις του όταν το χρειάζεται και να μην… παρίσταται απλά.

Ολα αυτά τα «κέρδισαν» ο Αλμέιδα και ο Ρόα με την ορθή διαχείριση τους από το φινάλε της περασμένης σεζόν και το καλοκαίρι. Αποτέλεσμα να βλέπουμε τον φετινό αποτελεσματικό Στάνκοβιτς. Και ότι καταφέρει μέχρι σήμερα, δεν «σβήνονται» με ένα λάθος.

Η ωριμότητα ενός κλαμπ στα «δύσκολα»

Τώρα πρέπει να δείξει προσωπικότητα

Ο Αυστριακός γκολκίπερ φέτος από το καλοκαίρι στην Ολλανδία έβαλε στο μυαλό του να γίνει ο Νο1 στην ΑΕΚ και το πέτυχε γρήγορα-γρήγορα στην σεζόν. Ένα ματς έχασε στην Ευρώπη λόγω ενοχλήσεων στην Αμβέρσα στο πρώτο ματς με την Αντβέρπ (ήττα 1-0) και ένα με τον Πανσερραϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια (ισοπαλία 1-1).

Για το λάθος αυτό καθ’ αυτό, περισσότερο χρεώνω τον Στάνκοβιτς για την αντίδραση του, μετά την λάθος πάσα, διότι ήταν πέναλτι-κόκκινη. Δηλαδή, η ΑΕΚ… θα έπαιζε στα σχοινιά για το υπόλοιπο του ματς στο «Βελοντρόμ» με παίκτη λιγότερο. Έκανε το πρώτο λάθος, θόλωσε το μυαλό του, έγινε και το δεύτερο και έγιναν χειρότερα τα πράγματα.

Οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές όμως κρίνονται στα δύσκολα. Τώρα που πρέπει να το ξεπεράσει, να αντιδράσει και να σταθεί αντάξια ξανά κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ. Μεθαύριο με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια πρέπει να είναι πάλι ο Στάνκοβιτς που είχαμε δει πριν το μοιραίο λάθος στη Μασσαλία.

Το οφείλει η ομάδα και ο κόσμος στον Τσίτσαν και ο ίδιος στον εαυτό του.


Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X