Την καθάρισαν και λύγισε...

Την καθάρισαν και λύγισε...
Photo Credits: INTIME

Με ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει και ένα αστείο πέναλτι ο διαιτητής Στεφάνσκι και ο VAR Κβιατκόβσκι... ανάγκασαν την ΑΕΚ σε ήττα 3-1 από την Μαρσέιγ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο διαιτητής Στεφάνσκι και ο VAR Κβιατκόβσκι με παράλογες αποφάσεις σε δύο φάσεις-κλειδιά, ανάγκασαν την ΑΕΚ σε ήττα με 3-1 από την Μαρσέιγ απόψε στην Μασσαλία, για την 3η αγωνιστική των ομίλων.

Αρχικά το 1-0 του Βιτίνια έχει ξεκινήσει με ξεκάθαρο φάουλ στον Βίντα, ενώ το 3-1 έγινε μετά από αστεία υπόδειξη πέναλτι στον Άμραμπατ που δεν μάρκαρε καν!

Η ΑΕΚ στο β’ ημίχρονο μπήκε δυνατά, ισοφάρισε σε 1-1 με τον Πινέδα που ήταν δεξί μπακ και είχε το μομέντουμ του αγώνα, αλλά αμέσως μετά ο Στάνκοβιτς έκανε σημαντικό λάθος χάνοντας την μπάλα και κάνοντας πέναλτι που έφερε την αποβολή του και το 2-1.

H αποψινή ήττα ήταν για την ΑΕΚ η πρώτη στον όμιλο, ενώ σε τρία παιχνίδια μετρά 5 πέναλτι εις βάρος της!

Επόμενο ματς τη Δευτέρα στις 19:30 με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε πως μετέδωσε LIVE το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε να ξεκινήσει το ματς με τον Τσούμπερ φορ και τον Μάνταλο πίσω του σε ελεύθερο ρόλο. Με Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Σιντιμπέ δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερό, Βίντα και Μουκουντί στα στόπερ, το δίδυμο Γιόνσον – Σιμάνσκι στη μεσαία γραμμή για αμυντική ασφάλεια και τρεξίματα, με Άμραμπατ δεξιά, Πινέδα αριστερά και Τσούμπερ με τον Μάνταλο σε πιο επιθετικό ρόλο στην γραμμή κρούσης.

Η Ένωση από το ξεκίνημα επιχείρησε να χαμηλώσει τον ρυθμό και να… παγώσει την Μαρσέιγ. Ανασταλτικά έδινε μεγάλο βάρος, με τους Γάλλους να δυσκολεύονται πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας. Στο 20’ ήρθε η πρώτη απειλή της Μαρσέιγ όταν ο Εντιαγέ απέφυγε με ωραία προσποίηση τον Σιμάνσκι μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά ο Στάνκοβιτς βγήκε γρήγορα και τον σταμάτησε με διπλή προσπάθεια. Λίγα λεπτά πριν είχε και άλλη επέμβαση σε φάση που υποδείχθηκε οφσάιντ. Στο επόμενο λεπτό ο Άμραμπατ απέφυγε ωραία τον Χαρίτ από τα δεξιά, αλλά το σουτ που εξαπέλυσε πέρασε πλάγιο.

Η ΑΕΚ έδειχνε να έχει πρόβλημα στις πάσες στην πλάτη της άμυνας της. Και σε μία τέτοια φάση πάλι ο Στάνκοβιτς ήταν εκεί. Στο 23’ λοιπόν ο Εντιαγέ σε θέση για γκολ, αλλά ο πορτιέρε της Ένωσης απέκρουσε ξανά. Τρία λεπτά μετά η ΑΕΚ είχε φάουλ σε πολύ καλή θέση, αλλά η κακή εκτέλεση του Χατζισαφί έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 27΄ όμως η Μαρσέιγ άνοιξε το σκορ, ξανά κάθετη στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, όπου πετάχτηκε ο Κλος. Αυτός έκανε το γύρισμα στον Βιτίνια και αυτός από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ωστόσο, για να ξεμαρκαριστεί ο Βιτίνια «γκρέμισε» τον Βίντα βγάζοντας τον εκτός φάσης, αλλά διαιτητής και VAR δεν έδωσαν τίποτε σε μία καθαρή φάση!

Έτσι με αυτή την φάση και το γκολ, άλλαξαν τα δεδομένα του αγώνα. Όμως η ΑΕΚ πλήρωσε ξανά μία φάση στην πλάτη της άμυνας της. Στο 33΄είχαμε εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Μουκουντί έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 37’ ο Κοντογκμπιά έπιασε την κεφαλιά και ο Μπεμπά με το μηρό έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Χατζισαφί απομάκρυνε λίγο πριν περάσει η μπάλα την γραμμή. Λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο ο Χατζισαφί που είχε προβλήματα αμυντικά τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή από τον Μοχαμάντι. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων Βίντα-Πινέδα και Τσούμπερ συνεργάστηκαν άψογα εντός περιοχής, ο Ελβετός σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Σε μία υπέροχη συνεργασία για την ΑΕΚ που δυστυχώς δεν μετουσιώθηκε σε γκολ στο… όριο.

Το β’ ημίχρονο άρχισε με νέα αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Πόνσε πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Σιντιμπέ. Αυτό σημαίνει ότι Πινέδα πήγε ως δεξί μπακ στο δεύτερο μέρος. Ο Τσούμπερ ήταν στο αριστερό άκρο της επίθεσης και ο Μάνταλος παρέμενε πίσω από τον φορ. Στο 53’ όμως ήρθε η δικαίωση για την ΑΕΚ! Η Ένωση ισοφάρισε με τον Πινέδα που έτρεξε από δεξί άκρο της άμυνας στην περιοχή. Ο Μάνταλος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά στον Μεξικανό, που αρχικά έκανε…. τσαφ, αλλά του βγήκε σε κοντρόλ και με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-1! H AEK μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος, πίεσε ψηλά και δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στη Μαρσέιγ.

Όμως στο 57’ έγινε το απροσδόκητο. Η Μαρσέιγ κέρδισε πέναλτι μετά από λάθος του Στάνκοβιτς. Ο Αυστριακός έδωσε την πάσα στον Βιτίνια και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Πορτογάλο φορ. Ο διαιτητής αρχικά έδωσε κίτρινη στον Στάνκοβιτς, όμως αφού είδε τη φάση στο VAR τον απέβαλε με κόκκινη. Έτσι μπήκε ο Αθανασιάδης αντί του Μάνταλου. Έτσι στο 60’ ο Χαρίτ νίκησε τον Αθανασιάδη και η Μαρσέιγ ανέκτησε το προβάδισμα στο σκορ με 2-1. Το 4ο πέναλτι εις βάρος της ΑΕΚ σε τρία ματς στον όμιλο!

Προφανώς και το λάθος του Στάνκοβιτς άλλαξε τα δεδομένα, σε ένα σημείο που η ΑΕΚ είχε μόλις ισοφαρίσει και παρουσίαζε πολύ καλή εικόνα. Τώρα έπρεπε να αντιδράσει με παίκτη λιγότερο! Στο 68΄σε μία ανύποπτη φάση η Μαρσέιγ κέρδισε νέο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Άμραμπατ στον Χαρίτ, σε ένα πολύ… σοφτ μαρκάρισμα με υπερβολικό πέσιμο του παίκτη των γηπεδούχων. Διαιτητής και VAR συμφώνησαν ξανά παράλογα ότι είναι πέναλτι και ο Βερτού στο 69’ κέρδισε τον Αθανασιάδη για το 3-1. Στο 75’ είχαμε διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Γαλανόπουλος και Ελίασον στον αγωνιστικό χώρο αντί των Σιμάνσκι και Άμραμπατ, ενώ ο Γκατούζο έβαλε Ομπαμεγιάνγκ και Σαρ.

Στο 80’ πλασέ του Ισμαΐλα Σαρ, ο Αθανασιάδης με ωραία απόκορυση τον σταμάτησε. Ένα λεπτά μετά ο Ομπαμεγιάνγκ δοκίμασε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Αθανασιάδης επενέβη ξανά και απομάκρυνε.

Η Μαρσέιγ στα τελευταία λεπτά πίεσε και για άλλα γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ωστόσο, η ζημιά είχε γίνει για την ΑΕΚ που έχασε απόψε και τώρα πρέπει να πάρει τους βαθμούς που πρέπει εντός έδρας απέναντι σε Μαρσέιγ και Μπράιτον.

Μαρσέιγ – ΑΕΚ 3-1

Γκολ:

  • 27’ Βιτίνια σουτ 1-0
  • 53’ Πινέδα σουτ 1-1
  • 60’ Χαρίτ πέναλτι 2-1
  • 69’ Βερτού πέναλτι 3-1

Κίτρινες: Μπαλέρντι (33’) – Σιντιμπέ (12’), Αμραμπατ (68’), Γιόνσον (83’)

Κόκκινες: Στάνκοβιτς (57’)

Μαρσέιγ (Τζενάρο Γκατούζο): Μπλάνκο, Κλος (88΄ Ναντίρ), Μπεμπά, Μπαλέρντι (88΄ Μεϊτέ), Λόντι, Κοντογκμπιά, Ρονζιέ, Χαρίτ (75΄ Σαρ), Βερτού (88΄ Μουρίγιο), Εντιαγέ, Βιτίνια (75΄ Ομπαμεγιάνγκ)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46΄ Πόνσε), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί (44΄λ.τρ. Μοχαμαντί), Γιόνσον, Σιμάνσκι (75΄ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Μάνταλος (59΄ Αθανασιάδης), Άμραμπατ (75΄ Ελίασον), Τσούμπερ

O MVP του Μαρσέιγ – ΑΕΚ

Ο Ορμπελίν Πινέδα ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά όταν… ανέβηκε. Ο Μεξικανός στο β’ ημίχρονο πήγε δεξί μπακ για να καλύψει την θέση του Σιντιμπέ και στο 1-1 έκανε εξαιρετική κάθετη κίνηση. Εκεί το μομέντουμ ήταν με την ΑΕΚ, αλλά…

Το κλειδί του Μαρσέιγ – ΑΕΚ

Οι αποφάσεις του διαιτητή στο 1-0 και στο 3-1… καθάρισαν την ΑΕΚ, ενώ η αποβολή του Στάνκοβιτς έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο μαζί με το πέναλτι για το 2-1.

Τα γκολ του Μαρσέιγ – ΑΕΚ

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X