Τι έκανε η ΑΕΚ στην τελευταία της επίσκεψη στο «Βελοντρόμ» - Το ακυρωθέν γκολ του Πατίκα και το δοκάρι του «Όκο» (VIDEO)

Τι έκανε η ΑΕΚ στην τελευταία της επίσκεψη στο «Βελοντρόμ» - Το ακυρωθέν γκολ του Πατίκα και το δοκάρι του «Όκο» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η ήττα με 2-0 στη Μασσαλία από τη Μαρσέιγ με την ΑΕΚ να φωνάζει δικαίως για τα σφυρίγματα του Ελβετού διαιτητή, Σαντόζ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια από τις βραδιές ατυχίας και αδικίας που έχει βιώσει η ΑΕΚ στην Ευρώπη, ήταν η ήττα με 2-0 από τη Μαρσέιγ πριν από 34 χρόνια.

Η ΑΕΚ, αφού απέκλεισε την Ντιναμό Δρέσδης με το επικό 5-3 της Νέας Φιλαδέλφειας, έπεσε πάνω στην ανερχόμενη δύναμη του γαλλικού ποδοσφαίρου, τη Μαρσέιγ του Μπερνάρ Ταπί που θα κυριαρχούσε τα επόμενα χρόνια στο γαλλικό ποδόσφαιρο, θα κατακτούσε το Τσάμπιονς Λιγκ του 1993 και εν τέλει θα υποβιβαζόταν τον ίδιο χρόνο, όταν θα αποκαλύπτονταν δικαστικά οι… ρεμούλες του αμφιλεγόμενου Γάλλου μεγιστάνα.

Τι έκανε η ΑΕΚ στην τελευταία της επίσκεψη στο «Βελοντρόμ» - Το ακυρωθέν γκολ του Πατίκα και το δοκάρι του «Όκο» (VIDEO)

Στις 18 Οκτωβρίου του 1989 η Μαρσέιγ με τεράστια ονόματα στο ρόστερ της υποδεχόταν την ΑΕΚ που αδικήθηκε κατάφωρα από ον Ελβετό διαιτητή Σαντόζ, όταν στο 4ο λεπτό δεν μέτρησε το γκολ του Τζίμη Πατίκα. Ο Μόζερ του έκανε φάουλ την ώρα που ο Ελληνοαυστραλός επιχειρούσε σουτ, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα. Αντί ο διαιτητής να δείξει σέντρα, έδειξε… φάουλ υπέρ της ΑΕΚ, τιμωρώντας ουσιαστικά την ελληνική ομάδα.

Και μετά την αδικία, ήρθε και η ατυχία. Ο Μίροσλαβ Οκόνσκι εκτέλεσε στο 5’ το φάουλ που είχε καταλογιστεί και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αιφνιδιάσει, το έμεινε μέχρι το 55’, όταν ο δεινός σκόρερ Ζαν Πιέρ-Παπέν αξιοποίησε τη σέντρα του Φραντσέσκολι και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Το 2-0 έγινε στο 80’ από κακή συνεννόηση Οικονομόπουλου-Μανωλά, με τον τελευταίο να στέλνει άθελά το την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και να κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο της στη ρεβάνς. Το σκηνικό ατυχίας είχε ολοκληρωθεί και η ΑΕΚ επέστρεψε από τη Γαλλία με την αίσθηση ότι είχε πάρει πολύ λιγότερα από όσα άξιζε.

H σύνθεση της ΑΕΚ: Οικονομόπουλος, Βασιλόπουλος, Χατζής, Μανωλάς, Κούτουλας, Παπαϊωάννου, Πατίκας (69’ Μπατίστα) Σαβέβσκι, Χριστοδούλου (63’ Φαμέλης) Οκόνσκι, Σαββίδης.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X