Γιδόπουλος: «Έκοψα τα καλώδια του Μπερνάρ Ταπί, για τη… σφαγή στο Βελοντρόμ»

Γιδόπουλος: «Έκοψα τα καλώδια του Μπερνάρ Ταπί, για τη… σφαγή στο Βελοντρόμ»
Photo Credits: INTIME

Ο άλλοτε πρόεδρος της ΑΕΚ, Στράτος Γιδόπουλος, αφηγείται τις έντονες αναμνήσεις του από την πρώτη επίσκεψη της Ένωσης στο «Βελοντρόμ» το 1989

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ευρωπαϊκό ραντεβού της ΑΕΚ με την Μαρσέιγ την Πέμπτη (26/10) στο «Βελοντρόμ», ξυπνά αναμνήσεις με επίκεντρο τον Οκτώβρη του 1989.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας έμπαινε για πρώτη φορά στο γήπεδο της τότε ανερχόμενης δύναμης του γαλλικού ποδοσφαίρου και του πανίσχυρου επιχειρηματία, Μπερνάρ Ταπί.

Σε εκείνο το ματς οι «κιτρινόμαυροι» βίωσαν (ιστορικά) μία από τις μεγαλύτερες αδικίες της διαδρομής τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Ελβετός διαιτητής, Σαντόζ, δεν μέτρησε στο τέταρτο λεπτό του αγώνα γκολ του Τζίμη Πατίκα.

Ο Μόζερ του έκανε φάουλ την ώρα που ο Ελληνοαυστραλός επιχειρούσε σουτ, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα.

Κι όμως ο διαιτητής αντί να δείξει σέντρα, σφύριξε… φάουλ υπέρ της ΑΕΚ, τιμωρώντας ουσιαστικά την ελληνική ομάδα που προϊόντος του χρόνου, στάθηκε άτυχη, αφού είχε δοκάρι με τον Οκόνσκι στο 5ο λεπτό.

Εν τέλει οι Μαρσεγέζοι με διακεκριμένους Γάλλους ποδοσφαιριστές στη σύνθεσή τους (Αμορός, Ντεσάν, Σοζέ, Παπέν) αλλά και με μεγάλα ονόματα του διεθνούς ποδοσφαίρου, (Καρλ Χάιντς Φέρστερ, Μόζερ, Κρις Γουόντλ, Έντσο Φραντσέσκολι) επικράτησαν με 2-0 κι έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση.

Στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας, η ΑΕΚ αναδείχτηκε ισόπαλη (1-1) με την Μαρσέιγ και αποκλείστηκε.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X