Ρίξτε τα όλα στην ΑΕΚ και στον Μελισσανίδη και η… σχέση της ντροπής θα μείνει καλή!

Ρίξτε τα όλα στην ΑΕΚ και στον Μελισσανίδη και η… σχέση της ντροπής θα μείνει καλή!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου κάνει την πρόταση του για τον ένοχο στο ντέρμπι της ντροπής και πως θα βγουν άπαντες από τη δύσκολη θέση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αμήχανη στιγμή που θέλεις να πεις πολλά, αλλά δεν είναι σωστό. Που βλέπεις τόσο καθαρά το δέντρο, αλλά κοιτάς και το δάσος από πίσω και δεν θέλεις να χάσεις το βαθύτερο νόημα. Πως είχε πει κάποια εποχή ο αείμνηστος τότε Υπουργός Εξωτερικών (τρομάρα μας) για την ελληνική σημαία που αφαίρεσαν οι Τούρκοι από τα Ιμια, να πούμε πως την πήρε ο αέρας; Ε, έτσι και τώρα, για να απορροφήσουμε τους κραδασμούς από την κροτίδα, ας πούμε πως την έβαλαν ξένες δόλιες δυνάμεις. Πως ξένος δάκτυλος, δολιοφθορείς του εχθρού, μπήκαν και μας τάραξαν το είναι. Εχω μερικούς πρόχειρους στο μυαλό μου. Όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο, ο «εχθρός» είναι ένας: η ΑΕΚ.

Δεν χαλάνε για μια κροτίδα οι φιλίες ρε γαμώτο. Τόσος κόπος έγινε επί μήνες για να υπάρξει κοινό μέτωπο. Και φτάσαμε τώρα, για μια παλιοκροτίδα να χαλάσουμε τις καρδιές και τα μυαλά μας. Διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον, από ψύχραιμες φωνές, πως όλο αυτό αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για να φανεί πως και στην Ελλάδα υπάρχει ποδοσφαιρικός πολιτισμός. Μαθαίνω από σχόλια, πως πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και σε κανέναν δεν πρέπει να του επιτραπεί να χαλάσει την ανταγωνιστική, αλλά καλή σχέση, του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Μαθαίνεις πολλά είναι αλήθεια. Δεν πέφτεις από τα σύννεφα, αλλά πάντα μαθαίνεις.

Προσπάθεια να τετραγωνίσουν τον κύκλο

Οσα συμβαίνουν από το βράδυ της Κυριακής αποτελούν τη νέα αγωνιώδη προσπάθεια του ελληνικού ποδοσφαίρου να τετραγωνίσει τον κύκλο. Πρέπει να ανακαλυφθεί ένας τρόπος, να συνεχιστεί το ματς και να μην κριθεί στα χαρτιά, αλλά παράλληλα να κατανοήσει ο κόσμος, πως δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε και άρα, δεν μπορεί να γίνονται ματς που ο αγωνιστικός χώρος μετατρέπεται σε πεδίο μάχης. Εχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, είμαι πεπεισμένος πως θα το καταφέρει κι αυτό. Λίγη ασάφεια από τους αξιωματούχους του αγώνα, καλή θέληση (δεδομένη) από τους εμπλεκόμενους και πάμε για τα επόμενα με πρώτο στόχο την υπουργική απόφαση για επαγγελματική διαιτησία (ιδανικά υπό τον μέγα Κλάτενμπεργκ).

Αλλωστε, θα είναι η πρώτη ή η τελευταία φορά που ο κανονισμός γίνεται κουρελόχαρτο για να προσαρμοστεί στα μέτρα μας. Απλά, το θέμα είναι ποιος είναι απέναντι και πόσο δυνατά μπορείς να φωνάζεις. Για παράδειγμα, ας ήταν κοντά τα δοκάρια στο Περιστέρι, ας έγιναν εκσκαφές και άλλα πολλά. Τα ματς πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα είναι το κλασικό που επαναλαμβάνεται, θαρρείς και έχει κολλήσει η βελόνα. Βέβαια, υπάρχει και μια παράμετρος που αφορά τις συνθήκες. Αλλά είπαμε: δεν χαλάνε οι φιλίες για μια κροτίδα.

Τα τρία σενάρια και η εκτίμηση

Αν κάποιος προσγειωνόταν στη χώρα σήμερα και δεν είχε καταλάβει τι παίζεται στο Ελλαδιστάν, θα πάθαινε διχασμό προσωπικότητας. Είναι απίθανος ο τρόπος που τα ίδια ακριβώς έγγραφα, επιδέχονται τόσο διαφορετικές ερμηνείες ανάλογα με την αφετηρία εκείνου που τα αναλύει. Κατά πως καταλαβαίνω με το φτωχό μου το μυαλό, τα σενάρια είναι τρία: 1) να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός με όσα προβλέπονται ως υπαίτιος για τη διακοπή του αγώνα, 2) να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός επειδή προκάλεσε αναίτια τη διακοπή του αγώνα (δεν προκύπτει και από τις κλήσεις του αθλητικού δικαστή) και 3) να συνεχιστεί το παιχνίδι από εκεί που σταμάτησε, άντε και με μπόνους μια ελαφρά ποινή για την ανακατωσούρα.

Που θα πόνταρα; Αναφανδόν στο 3. Εκτιμώ, πως αργά ή γρήγορα, εκεί θα οδηγηθούμε. Βέβαια, θα πει κάποιος πως δεν υπάρχει λογική απόφαση που να μην περιλαμβάνει τιμωρία του Ολυμπιακού. Ελάτε τώρα. Δεν ξέρουμε πως μπορούν να υπάρξουν άλματα λογικής; Εδώ ολόκληρος Παναθηναϊκός και μένει άφωνος όλο αυτό το διάστημα, ενώ πολλοί που ας πούμε τον εκφράζουν, αποδέχονται ως δεύτερο πιθανό σενάριο πέραν της τιμωρίας του Ολυμπιακού, τη συνέχιση του ματς. Αν αυτό θεωρείται ως πιθανό από την πλευρά του Παναθηναϊκού, υπάρχει κάτι άλλο σοβαρό να αντιπαραθέσει ο Ολυμπιακός;

Οι πίτσες και οι αναπάντητες κλήσεις

Αντιλαμβάνομαι, πως σε κομμάτι του κόσμου που μένει ρομαντικά έξω από περίεργες φιλίες και καλές σχέσεις, όλα αυτά φαντάζουν κάπως. Αλλά από την άλλη, καλό είναι κάποια στιγμή να βγούμε από τη φούσκα και να δούμε την αλήθεια. Όπως την είδαν στον Ολυμπιακό όταν αντίκρισαν το ντελίβερι με τις πίτσες και γι’ αυτό το επεσήμαναν με στόμφο και σε επίσημη ανακοίνωση. Πόσα μπορεί να δείξει μια πίτσα τελικά;

Αλλά για να είμαστε και απόλυτα δίκαιοι, δεν θα μπορούσε να αντιδράσει και αλλιώς ο Παναθηναϊκός, ακόμα και εάν κάποιος περίεργος πιστεύει πως θα το ήθελε. Γιατί ήταν εύκολο να διαπιστώσει κάποιος ποια ήταν η λαϊκή απαίτηση του κόσμου του Παναθηναϊκού, που ενθουσιάστηκε από την αποχώρηση. Εμεινε βουβή βέβαια, δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση, σαν κάποια τηλέφωνα που φαίνεται πως έπεσαν στο κενό και έμειναν αναπάντητα.

Να αποφασίσουμε τι πρωτάθλημα θέλουμε

Διαβάστε περισσότερα

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X