Ατρόμητος: Τα «ηνία» στον Σάσα Ίλιτς

Ατρόμητος: Τα «ηνία» στον Σάσα Ίλιτς
Photo Credits: INTIME

Ο Σέρβος κόουτς Σάσα Ίλιτς, γνώριμός μας από το πέρασμά του από την ΑΕΛ ως ποδοσφαιριστής, θα είναι ο διάδοχος του Kόουλμαν στην τεχνική ηγεσία του Ατρόμητου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο 46χρονος Σέρβος κόουτς Σάσα Ίλιτς, γνώριμός μας από το πέρασμά του από την ΑΕΛ ως ποδοσφαιριστής, θα είναι ο διάδοχος του Κρις Κόουλμαν στην τεχνική ηγεσία του Ατρόμητου.

Σε συμφωνία με τον Σάσα Ίλιτς ήρθε ο Ατρόμητος και ένας από τους πλέον ανερχόμενους προπονητές της Σερβίας θα αποτελέσει τον διάδοχο του Κρις Κόλμαν στον πάγκο του και θα γίνρει ο άνθρωπος που θα κληθεί να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Ο 46χρονος αναμένεται τις επόμενες ώρες να έρθει στην Ελλάδα μαζί με τους δυο βοηθούς του με σκοπό να οριστικοποιήσει το deal με τους Περιστεριώτες και εφόσον όλα πάνε καλά και υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας, θα πραγματοποιήσει και την πρώτη του προπόνηση στο Μαζαράκη, σήμερα (24/10) το απόγευμα.

Μάλιστα, θα αναλάβει άμεσα τα καθήκοντα του και θα βρίσκεται στον πάγκο του club, στην σαββατιάτικη εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στον Παναιτωλικό.

Πρόκειται για μία από τις δύο περιπτώσεις που είχαν ξεχωρίσει από την αρχή οι άνθρωποι του Ατρομήτου, αφού οι επιτυχίες του σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας του, όπως και οι συστάσεις που πήραν, έπαιξαν ρόλο στην απόφαση να πάρει τα «κλειδιά» της ομάδας.

Οι διαπραγματεύσεις μάλιστα δεν ήταν απλές, αφού ο Ίλιτς προερχόταν από επιτυχημένες σεζόν με τις ομάδες του, όπου τελευταία χρονικά ήταν η ΤΣΣΚΑ Σόφιας της Βουλγαρίας. Ωστόσο, υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων και ο Σέρβος τεχνικός έδειξε πως πιστεύει στο πρότζεκτ που του παρουσιάστηκε, εκφέροντας παράλληλα πολύ καλή άποψη και για το έμψυχο δυναμικό του Αστεριού.

Αξίζει δε να τονιστεί ότι τις τελευταίες μέρες η περίπτωση του Ίλιτς έγινε ακόμα πιο δύσκολη για τον Ατρόμητο διότι προέκυψε ενδιαφέρον από ομάδες της Τουρκίας, αλλά και από τη ομοσπονδία της χώρας του προκειμένου να αναλάβει τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων.

Ο νεαρός κόουτς ξεκίνησε το 2019 την προπονητική του καριέρα από την U-16 της Σερβίας, όπου και έμεινε ως το 2021 οπότε και μεταπήδησε στην U-18, ενώ θήτευσε και ως βοηθός του ομοσπονδιακού τεχνικού Ντράγκαν Στοίκοβιτς.

Εκεί η δουλειά του εκτιμήθηκε και ήρθε η πρόταση της Τσουκαρίτσκι, στον πάγκο της οποίας έμεινε οκτώ μήνες, έχοντας απολογισμό 12 νίκες, 11 ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Εκείνη τη χρόνια η ομάδα του τερμάτισε στην 3η θέση του σερβικού πρωταθλήματος, πίσω από τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν.

Την επόμενη σεζόν (2022/23) βρέθηκε στη Βουλγαρία όπου και ανέλαβε τον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Η ομάδα του πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορεία πρωταθλητισμού και έχασε στον πόντο τον τίτλο από τη «μόνιμη» τα τελευταία χρόνια πρωταθλήτρια Λουντογκόρετς. Μάλιστα υπό τις οδηγίες του έκανε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών (84).

Το όνομα του Ίλιτς ως ποδοσφαιριστής, ήταν μέσος, συνδέθηκε με την Παρτιζάν, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για μια 20ετια. Μετρά περισσότερες από 800 συμμετοχές μαζί της και κατέκτησε 11 πρωταθλήματα και επτά κύπελλα, ενώ είναι και ρέκορντμαν στην ιστορία του συλλόγου με 113 ευρωπαϊκά ματς!

Διεθνής με την πάλαι ποτέ ενωμένη Γιουγκοσλαβία αλλά και τη Σερβία, αγωνίστηκε ακόμη σε Θέλτα, Γαλατασαράι, Σάλτσπουργκ αλλά και έναν χρόνο στην ΑΕΛ, το 2009, με τη μορφή δανεισμού από την αυστριακή ομάδα.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X