Σε αυτήν την ΑΕΚ αρέσουν τα δύσκολα!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για το άνετο πέρασμα της ΑΕΚ στην Τρίπολη και όσα δείχνει για τη συνέχεια του πρωταθλήματος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επέλεξα να γράψω πριν το ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Ετσι κι αλλιώς, είναι «κουφό» παιχνίδι, δύσκολα μπορώ να κάνω εκτιμήσεις. Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως για την ΑΕΚ το μείζον είναι πάντα πως θα βρίσκεται εκείνη. Σας έλεγα και πριν το ματς, πως το σπουδαίο για την Ενωση ήταν να νικήσει και θα είναι κερδισμένη, ότι και εάν προκύψει στο Φάληρο. Και όταν μάλιστα οι νίκες έρχονται με τόσο εμφατικό τρόπο, δεν υπάρχουν πολλά για να συζητήσεις.

Προφανώς, δεν στέκομαι στο σκορ. Μπορεί η ΑΕΚ να νίκησε τελικά με το ευρύ 0-3, αλλά φάνηκε πως το σημαντικότερο διακύβευμα ήταν να νικήσει πρώτιστα τον ίδιο τον εαυτό της, να βρει τις ισορροπίες και να βρει ρυθμό. Στην Τρίπολη επιβεβαιώθηκε αυτό που έχουν συνειδητοποιήσει άπαντες (και αν όχι, έχουν χρόνο να το κάνουν), ότι αν οι «κιτρινόμαυροι» βρουν αγωνιστικό ρυθμό, τότε δεν έχουν αντίπαλο. Σίγουρα στην Ελλάδα και σε αρκετά υψηλό επίπεδο και στην Ευρώπη, όπως αποδεικνύει φέτος η πορεία της.

Οι απουσίες και η έλλειψη συνοχής

Γνώμη μου είναι πως πάντα την ιστορία γράφουν οι παρόντες. Αλλά για σταθείτε: η ΑΕΚ πήγε στην Τρίπολη δίχως Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Πόνσε, Πισάρο και Μουκουντί (δεν βάζω καν Φερνάντες στην κουβέντα, θα έρθει η ώρα και γι’ αυτόν). Είχε να παίξει ουσιαστικά δίχως τον Πινέδα, που ακόμα έψαχνε που βρίσκεται έπειτα από νέο υπερατλαντικό ταξίδι. Είχε να κάνει και διαχείριση στις επιλογές της, δεδομένου πως έπονται Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ.

Μοιραία, το σχήμα που κλήθηκε να αγωνιστεί ήταν «πειραματικό». Οι Τσούμπερ και Αραούχο σε θέσεις που δεν είναι πια εκείνες που κάνουν πορεία, δύο κόφτες που πάντα όταν είναι μαζί ψάχνονται για το πώς θα λειτουργήσουν, επιβαρυμένα μπακ με παιχνίδια με τις Εθνικές τους. Ακόμα και τα στόπερ, μετρούν μετρημένα λεπτά που έχουν παίξει μαζί. Εύλογα, δεν υπήρχε συνοχή, ήταν περιορισμένη η «χημεία» μεταξύ τους, η ΑΕΚ δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι της.

Η μοίρα του Ελίασον

Σε αυτό το διάστημα, κακό κατά κοινή ομολογία, αυτό που περίμενε κανείς ήταν να πάρουν μπάλες και πρωτοβουλίες ο Μάνταλος και οι δύο ακραίοι. Ο Ελίασον ήταν εκείνος που δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στην περιοχή του Αστέρα, αλλά δεν υπήρχε σχεδόν ποτέ κανείς στην περιοχή να τα εκμεταλλευθεί. Ο Τσούμπερ δοκίμαζε κυρίως μακρινά σουτ, αλλά δεν έβρισκε στόχο. Ωστόσο, αρκούσε μια φορά που ο Ελβετός απελευθερώθηκε όμορφα και έφερε την μπάλα στο σωστό σημείο για να κάνει ο Ελίασον την προβολή και να ανοίξει το σκορ για την ΑΕΚ.

Παρένθεση: τι παιχνίδια κάνει η ζωή. Στο γήπεδο που πήγαν να του κόψουν την μπάλα, απέναντι στον παίκτη (Ζουκάνοβιτς) που πέρυσι είχε κάνει το «δολοφονικό» μαρκάρισμα που τον έστειλε στο χειρουργείο και εκτός γηπέδων για μήνες, ο Σουηδός σκόραρε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της ΑΕΚ! Αντε μετά να μην πιστεύεις πως υπάρχει θεία δίκη και πως τελικά τα πιο εντυπωσιακά σενάρια τα φτιάχνει η ίδια η ζωή.

Άλλη ΑΕΚ με τον Πινέδα

Κλείνω παρένθεση. Ηταν καλή η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο; Όχι είναι η απάντηση. Δεν είχε ρυθμό σε κανένα σημείο του ματς και από τη στιγμή που δεν έβρισκε ασφάλεια στην κυκλοφορία της μπάλας και είχε χάσει τη μεσαία γραμμή, δεχόταν με ευκολία και φάσεις στην άμυνα της. Αλλά εν τέλει, στα ζόρικα και εκεί που τα πράγματα κινούνται σε λεπτές ισορροπίες, περιμένεις από τους μεγάλους παίκτες να κάνουν τη διαφορά. Και η ΑΕΚ, παρά τις απουσίες, έχει πολλούς από δαύτους.

Από τη στιγμή που μπήκε το γκολ, όλα έγιναν εύκολα και απλά για την ΑΕΚ. Μετά μπήκε ο Πινέδα και τελείωσε η σεμνή τελετή, που «κλείδωσε» μια και καλή με την αποβολή του Καστάνο. Βέβαια, με την είσοδο του Πινέδα άλλαξε όλο το παιχνίδι εκ των πραγμάτων. Είναι άλλη κλάση αυτός ο παίκτης, μπαίνει σαν σίφουνας και η ΑΕΚ είχε τρομερό ρυθμό και έκλεισε τους Αρκάδες στο 1/3 του γηπέδου τους, δίχως καμία τύχη να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο.

Το ευτυχισμένο γκρουπ και η εκτίμηση του Αλμέιδα

Διαβάστε τη συνέχεια

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X