Αλλαγή δεδομένων στην Premier League, σε συζητήσεις για την εφαρμογή salary cap

Αλλαγή δεδομένων στην Premier League, σε συζητήσεις για την εφαρμογή salary cap
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι γνωστό ότι οι ομάδες της Premier League διαθέτουν μια μεγαλύτερη άνεση, όσον αφορά τα οικονομικά τους δεδομένα. Οι Άγγλοι έχουν καταφέρει από μόνοι τους να «εκτοξεύσουν» το ποδόσφαιρο τους, καθώς τα τηλεοπτικά δικαιώματα, οι διαφημίσεις και οι χορηγείες που έχουν, τους προσφέρουν απίστευτα ποσά, έχοντας ακόμα και τις ομάδες που βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία να ξοδεύουν περισσότερα από συλλόγους όπως η Μπαρτσελόνα!

Αυτό ωστόσο ενδέχεται να αλλάξει. Κυρίως για τον ανταγωνισμό του δικού τους πρωταθλήματος, καθώς παρότι σχεδόν όλοι ξοδεύουν, η διαφορά ανάμεσα στους «μεγάλους» και τους «μικρούς» εξακολουθεί να είναι μεγάλη στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κρίσταλ Πάλας, Στιβ Πάρις, που μίλησε στην «The Times», οι ομάδες της Premier League βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την εφαρμογή salary cap, με στόχο να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.

Όπως αποκάλυψε ο διοικητικός ηγέτης των Λονδρέζων, οι σύλλογοι της Premier League θέλουν να εφαρμόσουν τον κανονισμό της UEFA για τον οποίο είχε γίνει μια συμφωνία το καλοκαίρι. Τότε οι σύλλογοι της Αγγλίας είχαν φτάσει σε μια συμφωνία, για την εφαρμογή salary cap, που θα επέτρεπε στους συλλόγους να ξοδεύουν το 85% των κερδών τους.

Λίγους μήνες αργότερα ωστόσο, οι ομάδες της Premier League βρίσκονται και πάλι σε συζητήσεις, με σκοπό να πέσει το ποσοστό και να φτάσει στο 70%, ώστε να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και να μικρύνει η ψαλίδα ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες και τις μικρότερες.

Η Premier League έσπασε φέτος κάθε ρεκόρ στις μεταγραφές, καθώς όλες οι ομάδες μαζί δαπάνησαν συνολικά 2.8 δισεκατομμύρια ευρώ, έχοντας μάλιστα και ένα έλλειμμα της τάξης του 1.2 δισεκατομμυρίου!

Για να καταλάβει κάποιος τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην Premier League και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα, όλες οι ομάδες των επόμενων τεσσάρων μεγαλύτερων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, δαπάνησαν συνολικά 2.9 δισεκατομμύρια ευρώ, έχοντας μάλιστα πλεόνασμα 649 εκατομμυρίων ευρώ!

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X