«Αγοράζει» χρόνο η ΑΕΚ Betsson και δείχνει ότι έχει υψηλό ταβάνι

«Αγοράζει» χρόνο η ΑΕΚ Betsson και δείχνει ότι έχει υψηλό ταβάνι
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την ΑΕΚ Betsson που ξεκίνησε με νίκη στο BCL, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο

Πολύ μεγάλο παιχνίδι εχθές με την ΑΕΚ Betsson, να κερδίζει μια πολύ σκληροτράχηλη ομάδα, που είναι πραγματικά ένας κακός μπελάς. Όλα τα τελευταία χρόνια, η Ρίσεν ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και τρόπο παιχνιδιού που σου βγάζει τα «συκώτια». Ευτυχώς η ΑΕΚ άντεξε στην ασφυκτική πίεση τους και στο τέλος μπόρεσε να «κλέψει» το ματς.

Υπάρχει βελτίωση

Στα προηγούμενα παιχνίδια που η Ένωση έχανε, έγραφα ότι για να ζητάει χρόνο ο προπονητής θα πρέπει να δείχνει στο γήπεδο βελτίωση. Απέναντι στον Ολυμπιακό και χθες απέναντι στην Λούντβιγκσμπουργκ, εμφανίστηκε μια εντελώς διαφορετική ομάδα από ότι είδαμε με το Λαύριο. Ναι, έχει ακόμα πολλά πράγματα να δουλέψει, έχει χτυπητές αδυναμίες σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού, αλλά πλέον βλέπεις ότι κάτι γίνεται στο παρκέ. Βλέπεις τι θέλει να κάνει στην επίθεση, βλέπεις πώς θέλει να παίξει άμυνα, άσχετα αν τα καταφέρνει ή όχι, αυτό είναι θέμα δουλειάς, καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μια κατεύθυνση.

Η Ένωση απάντησε στην ένταση των Γερμανών με το ίδιο νόμισμα, και με την διάθεση της να τρέξει σε όλες τις καταστάσεις. Ακόμα και μετά από καλάθι προσπαθούσε να βρει ανοργάνωτη την άμυνα και να σκοράρει, που το έκανε αρκετές φορές με τον Κουζμίνσκας. Είναι τέτοια η ένταση που θέλει ο Πλάθα, που οι αλλαγές γίνονται συνεχώς ανά τρίλεπτα τετράλεπτα, καθώς οι παίκτες ζητούν από μόνοι τους αλλαγή. Μόνο στο χθεσινό παιχνίδι, ο Ισπανός χρησιμοποίησε 16 διαφορετικές πεντάδες, με όλους τους παίκτες να παίζουν από 10 λεπτά και πάνω, αν εξαιρέσουμε τον Χατζηδάκη που ακόμα δεν είναι 100% έτοιμος και τον Καράμπελα που έχει ενοχλήσεις.

Σίγουρα αμυντικά, η ΑΕΚ προσπαθεί να βρει την συνοχή της και να έχει όλους τους παίκτες στην ίδια σελίδα. Δεν είναι εύκολο, όχι μόνο γιατί είναι νέα ομάδα αλλά γιατί δεν έχουν όλοι τις ίδιες αμυντικές ικανότητες. Ο Τίλμαν και ο Καμπενγκέλε είναι δύο παίκτες που έχουν χαρακτηριστικά που αλληλοσυμπληρώνονται, σε άμυνα και επίθεση, για παράδειγμα. Η άμυνα αλλαγών στοίχισε πολύ χθες στα ριμπάουντ με τους Γερμανούς να παίρνουν 22(!!) και να σκοράρουν 23 πόντους από αυτά. Αν προσθέσουμε και άλλους 17 από αιφνιδιασμούς, η Ένωση δέχτηκε 40 πόντους από αυτές τις καταστάσεις.

Τώρα θα πει κάποιος με αυτά τα νούμερα δεν γίνεται να κερδίσεις, η απάντηση είναι ότι στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού έκανε ένα 12-2 σερί. Βοήθησε και η έδρα, ο κόσμος που έδωσε ενέργεια στην ομάδα, αλλά και το ότι οι παίκτες δεν παράτησαν το παιχνίδι ακόμα και όταν βρέθηκαν στο -7. Θέλει χαρακτήρα και προσωπικότητα για να κερδηθεί αυτό το παιχνίδι και παρόλο που η ΑΕΚ είναι νέα ομάδα, έχει παίκτες που διαθέτουν αυτά τα στοιχεία.

Χολ, Ραντλ και.. κωλοτούμπα

Να κάνω εδώ και μια τεράστια κωλοτούμπα για τον Λάνγκστον Χολ, που μέχρι τώρα θεωρούσα ότι ήταν ο αδύναμος κρίκος των ξένων, αλλά εχθές έχει κάνει ένα καταπληκτικό ματς. Έχει σκοράρει 12 πόντους με τους τελευταίους 4 να είναι καθαρά προσωπικές ενέργειες σε πολύ κρίσιμο σημείο και έχει μοιράσει άλλες 8 ασίστ από τις οποίες η ομάδα πήρε 18 πόντους. Συνολικά δηλαδή είχε συνεισφορά στους 30 από τους 84 πόντους της ομάδας. Μακάρι η εικόνα αυτή να συνεχιστεί και να έχει τέτοια σταθερή απόδοση.

Ο Ραντλ, που έμεινε εκτός από το πρωτάθλημα, γενικά ήταν σε μέτριο βράδυ, αλλά πέτυχε το κρίσιμο καλάθι και φάουλ που ισοφάρισε. Το πολύ θετικό είναι η εμφάνιση του Μάκλεμορ. Λέγαμε προχθές ότι θέλει 1-2 σουτ να πάρει ψυχολογία. Τελικά χθες, ξεκίνησε καλά και αυτό τον βοήθησε στην αυτοπεποίθηση του, πήρε τα σουτ του, τα έβαλε και έδειξε κάτι από αυτό που ξέραμε ότι μπορεί να κάνει. Συνεχίζει να θέλει χρόνο, είναι ακόμα στο 30% από αυτά που μπορεί, αλλά τουλάχιστον έδειξε, ότι δεν είναι κάποιος μακρινός ξάδερφος του παικταρά που έπαιζε στο ΝΒΑ. Πάντως συμμετέχει σε όλους τους τομείς, παίζει άμυνα, πηδάει στα ριμπάουντ για αυτό και εχθές πήρε πολύ από τον χρόνο του ΜακΡέι που δεν του βγήκε το παιχνίδι.

Τελειώνοντας να πούμε δύο πράγματα για τον Καμπενγκέλε. Αυτό το «θηρίο» είναι πραγματικά ένας παίκτης που η ΑΕΚ είχε χρόνια να δει. Εντυπωσιακός στην άμυνα με αλλαγές, όσες φορές βρέθηκε απέναντι σε γκαρντ, τον ανάγκασε σε τραβηγμένο σουτ και μία φορά έκανε και αλλοίωση, ενώ επιθετικά έχει κινήσεις που μόλις τον μάθει καλύτερα η ομάδα θα αυξήσει την παραγωγικότητα του. Αυτό που μου αρέσει όμως περισσότερο είναι το πάθος που βγάζει. Σε κάθε καλάθι χτυπιόταν σαν τρελός, είτε ήταν στο παρκέ, είτε στον πάγκο και έδειχνε να το διασκεδάζει με την ψυχή του.

Ξέρω ότι σε πολλούς δεν αρέσει, αλλά τα ίδια θα έγραφα ακόμα και να έχανε η ΑΕΚ. Το σημαντικό σε αυτό το σημείο της σεζόν, είναι να βλέπεις βελτίωση και στα τελευταία δύο παιχνίδια, βλέπουμε. Προφανώς είναι καλύτερο να συζητάς μετά από νίκη, αλλά το μπάσκετ έχει περισσότερη σημασία, ειδικά όταν ο προπονητής δουλεύει για να δημιουργήσει στέρεες βάσεις.

Πολλοί μου στέλνουν, γιατί δεν βγάζει ένα σύστημα να μπορεί να σουτάρει ο Μάκλεμορ ή ο Ραντλ πιο εύκολα σουτ. Αν παρατηρήσει κανείς την επίθεση της ΑΕΚ, τα plays που έχει βάλει μέχρι τώρα ο προπονητής είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το πλάνο είναι μόλις καταφέρουν οι παίκτες να αφομοιώσουν αυτά τα βασικά συστήματα, να αρχίσει να προσθέτει και περισσότερα πράγματα. Για αυτό χρειάζεται υπομονή. Η ομάδα έχει καλό υλικό, θα έχει και δύσκολα βράδια, αλλά το μπάσκετ που θέλει να παίξει είναι δύσκολο και απαιτητικό.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X