Η ΑΕΚ Betsson των θαυμάτων, κατάπιε (84-79) τη Λούντβισμπουργκ και μπήκε δυνατά στο BCL

Η ΑΕΚ Betsson των θαυμάτων, κατάπιε (84-79) τη Λούντβισμπουργκ και μπήκε δυνατά στο BCL
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ είναι εδώ, με εκπληκτικό Χολ έκανε επική ανατροπή επί των Γερμανών (84-79) στην ευρωπαϊκή της πρεμιέρα

Με το δεξί στο νέο BCL η ΑΕΚ που επικράτησε στο «παλάτι» των Λιοσίων με 84-79 της γερμανικής Λούντβιγκσμπουργκ με επική ανατροπή.

Μια τρομερή ΑΕΚ, κέρδισε με ανατροπή την Ρίσεν (84-79) και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη στην πρεμιέρα του BCL. Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα έπαιξε το μπάσκετ που θέλει να βλέπει ο προπονητής της, με ένταση στην άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση και τρέλανε τους οπαδούς της που δημιούργησαν ζεστή ατμόσφαιρα. Όσοι αγωνίστηκαν είχαν πολύ καλή απόδοση, όμως για ένα ακόμα ματς ο Κουζμίνσκας έδειξε την ποιότητα του, ο Μάκλεμορ θύμισε τον παίκτη ΝΒΑ που πήρε η ΑΕΚ, ενώ και ο Χολ έβγαλε μεγάλη προσωπικότητα στο τέλος. Σκόραραν 10 από τους 12 παίκτες σε ένα πολύ καλό βράδυ για την Βασίλισσα που έδειξε ότι χτίζει κάτι πολύ καλό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Το ματς

O Ζοάν Πλάθα ξεκίνησε με τους Φλιώνη, Ραντλ, Μάκλεμορ, Κουζμίνσκας και Τίλμαν, ενώ η Ρίσεν με τους Μπειρέ, Εντιγκίν, Μπούιε, Μπαρτόλο και Γκρέιβς. Το παιχνίδι ξεκίνησε με έναν ξέφρενο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να τρέχουν και να σουτάρουν χωρίς πολλές πάσες. Η Ένωση αρχικά εκμεταλλεύτηκε τον Μάκλεμορ και τον Κουζμίνσκας (12-9), όμως η Ρίσεν έβρισκε σουτ τριών πόντων στον αιφνιδιασμό, με τους παίκτες της ΑΕΚ να μην κάνουν φάουλ για να σταματήσουν τον ρυθμό της και έτσι δέχτηκαν 4 τρίποντα που της έδωσαν προβάδισμα (12-19). Η Ένωση απάντησε γρήγορα στο προβάδισμα των Γερμανών, με 4 πόντους του Τίλμαν και καλάθι του Χολ (18-21). Με τον Νετζήπογλου να πετυχαίνει άμεσα 4 πόντους με το που πάτησε στο παρκέ, η ΑΕΚ έφτασε σε απόσταση αναπνοής στο τέλος του δεκαλέπτου (24-25).

Το ματς συνέχισε σε τρομερό ρυθμό, με τους Γερμανούς να είναι πολύ εύστοχοι από την περιφέρεια και την ΑΕΚ να προσπαθεί να ισορροπήσει το παιχνίδι (29-32). Κάθε φορά που η Ένωση πλησίαζε και μπορούσε να περάσει μπροστά, δεχόταν ένα τρίποντο, παρόλα αυτά με τον Καμπενγκέλε και τον Κουζμίνσκας έμενε κοντά στο σκορ (34-37). Πολύ  μεγάλες μάχες γίνοντας στις δύο ρακέτες με τον Καμπενγκέλε να αφήνει το στίγμα του και τον Κουζμίνσκας να φτάνει την ΑΕΚ για άλλη μια φορά σε απόσταση αναπνοής (38-39). Με εντυπωσιακό καλάθι του Μάκλεμορ η Ένωση πέρασε μπροστά με τρεις πόντους για να πετύχει 2 βολές ο Μέλσον και να ολοκληρωθεί το ημίχρονο (44-43).

Δεν ξεκίνησε καλά το δεύτερο μέρος η ΑΕΚ, δέχτηκε ένα 2-9 για να μειώσει ο Μάκλεμορ με το πρώτο του τρίποντο με την φανέλα της ομάδας (49-52). Με προσωπικό σερί του Μάκλεμορ η Ένωση ξαναπέρασε μπροστά (55-54). Η ΑΕΚ πήρε το μομέντουμ του αγώνα και με την πιεστική άμυνα της, πέρασε μπροστά με τον Κουζέλογλου να τελειώνει ωραία ασίστ του Χολ (59-56). Η τρίτη περίοδος τελείωσε με τις δύο ομάδες ισόπαλες, αφού εναλλάσσονται στο προβάδισμα (61-61).

Πάλι κακό ξεκίνημα για την ΑΕΚ, με τους Γερμανούς να τρέχουν ένα 1-6 και να παίρνουν και πάλι τα ηνία στο σκορ (62-67). Σε ένα κρίσιμο σημείο η Ρίσεν μοιάζει πιο ψύχραιμη και με 2 τρίποντα παίρνει σημαντική διαφορά 8 πόντων με τρίποντο του Εντιγκιν (64-72). Με τους Γερμανούς να βάζουν δύσκολα σουτ, η διαφορά παρέμενε στους 7, με την ΑΕΚ να δείχνει σημάδια κούρασης στα τελευταία λεπτά (68-75). Η Ένωση με τρομερές άμυνες έφτασε στον πόντο με τον Χολ να βάζει μεγάλα σουτ και να μειώνει στον πόντο (76-77). Με καλάθι και φάουλ ο Ραντλ ισοφάρισε 57 δεύτερα πριν το τέλος (79-79) και ο Χολ στον αιφνιδιασμό έδωσε το προβάδισμα (81-79). Με κάρφωμα του Λιθουανού το ματς τελείωσε για την ΑΕΚ που πήρε μια σπουδαία νίκη (84-79).

ΑΕΚ – Λούντβιγκσμπουργκ: 84-79

Δεκάλεπτα: 24-25, 44-43, 84-79

ΑΕΚ (Πλάθα): Τίλμαν 14,Χολ 12, Ραντλ 9, Καράμπελας , Φλιώνης 2, Νετζήπογλου 6, Χατζηδάκης 3, Κουζμίνσκας 15, Μάκλεμορ 13, Κουζέλογλου 2, Καμπενγκέλε 8, ΜακΡέι .

Λούντβιγκσμπουργκ (Κινγκ): Χάμοντ 10, Μπάχρε 4, Πάτρικ Τζ., Γκρέιβς 17, Πάτρικ Γιοχ., Μπούιε 13, Λιούς 5, Τσάιλντς 9, Μέλσον 4, Μπαρτόλο 2, Πλέτα, Εντίγκιν 15.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X