ΑΕΚ: Όταν έχεις πολλούς και τόσο καλούς διεθνείς, θα υπάρχει και το τίμημα

ΑΕΚ: Όταν έχεις πολλούς και τόσο καλούς διεθνείς, θα υπάρχει και το τίμημα
Photo Credits: INTIME

Οι δώδεκα διεθνείς της ΑΕΚ θα αρχίσουν να επιστρέφουν στη βάση τους, με επιπλέον κόπωση, επιβάρυνση, ίσως κάποιοι και με ζητήματα τραυματισμών. Ο Αλμέιδα πρέπει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέρα από την εξαιρετική εικόνα που η ΑΕΚ παρουσιάζει ως σύνολο κατά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο υπό την καθοδήγηση του Ματίας Αλμέιδα, τα αποτελέσματα της σωστής και στοχευμένης δουλειάς που γίνεται σε καθημερινή βάση στα Σπάτα έχει βοηθήσει πολύ τους ποδοσφαιριστές και στις ατομικές επιδιώξεις τους.

Πέραν του να εδραιώνονται σε αυτήν εξασφαλίζοντας καλύτερα συμβόλαια και πλουσιοπάροχες αποδοχές, καταφέρνουν να κερδίζουν πίσω τις διεθνείς καριέρες τους.

Η επιστροφή Γκατσίνοβιτς στην εθνική Σερβίας

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα. Είχε χάσει τη θέση του στην εθνική Σερβίας, δεν ήταν καν στις κλήσεις για σχεδόν μία τριετία.

Όμως μέσω της ΑΕΚ κατάφερε να εμφανίσει ξανά τον ποδοσφαιριστή που στο ξεκίνημα της καριέρας του είχε κερδίσει κάμποσα εύσημα στην Bundesliga, ασχέτως αν η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη.

Αγωνίστηκε ξανά με τη Σερβία στις 14/10, κόντρα στην Ουγγαρία κι ενώ η προηγούμενη φορά ήταν στις 18/11/2020, σε ένα παιχνίδι απέναντι στη Ρωσία για το Nations League.

Ο Μουκουντί βρήκε τον δρόμο του στην εθνική Καμερούν

Το δρόμο προς την επιστροφή στην εθνική Καμερούν βρήκε μέσα από την παρουσία του στην ΑΕΚ κι ο Αρόλντ Μουκουντί, καθώς έγινε εκ νέου μέλος της και μάλιστα ως βασικός, ύστερα από 1,5 έτος που ήταν παρατηρητής των προσπαθειών της εκ του μακρόθεν, πληρώνοντας την κακή πορεία της Σεντ Ετιέν και τον υποβιβασμό της στη Β’ κατηγορία Γαλλίας.

Έπαιξε και στα τρία τελευταία ματς των Λιονταριών κόντρα σε Μπουρούντι, Ρωσία και Σενεγάλη, μάλιστα σε όλη τη διάρκειά τους.

Αυτές οι κλήσεις βέβαια, όταν είναι τόσες πολλές σε αριθμό, έχουν και το τίμημά τους. Επιπλέον κόπωση όταν οι άλλοι μένουν πίσω στη βάση, πολλά και μακρινά ταξίδια και -το χειρότερο όλων- τραυματισμούς.

Δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για το πρόβλημα του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, καθώς το επικαλούνται οι Σέρβοι, όμως αν ισχύει ότι θα μείνει εκτός δράσης για δύο εβδομάδες, όπως εκείνοι αναφέρουν, το ζήτημα που προκύπτει ενόψει των αγώνων με Αστέρα Τρίπολης, Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ είναι σημαντικό.

Οι βιονικοί Χατζισαφί και Βίντα

Εν τω μεταξύ, οι παλιοσειρές όχι απλώς δεν λένε να το βάλουν κάτω, αλλά αντιθέτως παραμένουν σήματα κατατεθέν των εθνικών ομάδων τους.

Ο Ντομαγκόι Βίντα έπιασε τις 103 συμμετοχές, παίζοντας σε όλο το ματς, στην ήττα (1-2) της Κροατίας από την Ουαλία, ενώ ο Χατζισαφί έχει βάλει πλώρη για να γίνει ο ρέκορντμαν συμμετοχών στο Ιράν, μετρώντας 132 παιχνίδια και κυνηγώντας τον θρυλικό Γιάβαντ Νενουκάμ που σταμάτησε στις 149.

Δεν είναι απλό, καθώς ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ βαδίζει πλέον προς τα 34 του, αλλά όχι κι ακατόρθωτο.

Συνολικά, η ΑΕΚ είδε 12 παίκτες της πρώτης ομάδας -θα ήταν 13 αν ο Λιβάι Γκαρσία ήταν καλά- να αναχωρούν από τα Σπάτα προς διάφορους προορισμούς.

Ο Πινέδα συνεχίζει να παίζει non stop για περισσότερο από έναν χρόνο τώρα, ο Κάλενς ενσωματώθηκε στο Περού και λέγεται ότι θα παίξει κόντρα στην Αργεντινή.

Ο Σιμάνσκι είναι μόνιμο μέλος της Πολωνίας, οι Ρότα και Μάνταλος επιστρέφουν στις προπονήσεις με δύο γεμάτα ματς, ο Γαλανόπουλος δίχως να έχει παίξει, άρα και πιο ξεκούραστος. Έπαιξε και ο Ζίνι με την Αγκόλα, όχι όμως και ο Μοχαμάντι με το Ιράν.

Για τον Αλμέιδα όλα είναι θέμα διαχείρισης στα επόμενα ματς. Θα πρέπει να δει σε ποια κατάσταση θα επιστρέψουν οι διεθνείς, να μετρήσει ποιοι μπορούν και πόσο μπορούν ενόψει της επόμενης τριάδας αγώνων και να πάρει το καλύτερο που έχουν να δώσουν όσοι έμειναν πίσω, δουλεύοντας καθημερινά στα Σπάτα και διατηρώντας περισσότερες δυνάμεις από τους απόντες.

Θα είναι ένας γρίφος η ενδεκάδα από ματς σε ματς κι ο Αργεντινός θα πρέπει να αποδειχθεί πολύ ευέλικτος στο πάντρεμα διαφορετικών προσώπων.

Πηγή: το sport24

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X