Ο Αλμέιδα το έδειξε και πέρυσι, θα βρει την άκρη για την ΑΕΚ με όσους έχει!

Ο Αλμέιδα το έδειξε και πέρυσι, θα βρει την άκρη για την ΑΕΚ με όσους έχει!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τα αγωνιστικά ζητήματα της ΑΕΚ και όσα έρχονται από τον Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εκλογολόγοι, γεωπόνοι, διεθνολόγοι, αστυνόμοι, οπωσδήποτε γιατροί. Απ’ όλα έχει ο μπαξές. Όταν κινείσαι γύρω από την επικαιρότητα της ΑΕΚ, ποτέ δεν πλήττεις. Κάθε μέρα και κάτι νέο, κάτι διαφορετικό για να μπεις στο τρυπάκι. Αν συγκρίνει κάποιος την καθημερινότητα της ΑΕΚ με άλλων ομάδων, θα πιστέψει πως υπάρχουν δυο (ίσως και παραπάνω) διαφορετικοί κόσμοι. Αλλά το θέμα είναι πως όσο κάποιοι ψάχνουν τα δέντρα, υπάρχει πίσω ένα ολόκληρο δάσος που περιμένει τον Αλμέιδα και τους παίκτες του.

Αν κάποιος πιστεύει πως μέσα σε ενάμιση χρόνο, γιατρεύτηκαν όλα τα ζητήματα της ΑΕΚ και ξαφνικά όλα δουλεύουν ρολόι, μάλλον δεν έχει κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει. Η ΑΕΚ, όπως κάθε οργανισμός ή εταιρεία, έχει τα ζητήματα της. Πολλά απ’ όσα συμβαίνουν δεν είναι τέλεια. Αλλά όλα φαίνονται καλύτερα, όταν συνοδεύονται από νίκες και κατακτήσεις τίτλων, όπως συνέβη πέρυσι. Το νταμπλ καθάρισε τα πάντα. Και αυτός είναι ο στόχος και για φέτος, πασπαλισμένος και με την ευρωπαϊκή χρυσόσκονη.

Μεγάλες απουσίες, αλλά και λύσεις

Τα πραγματικά ζητήματα για την ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα, προέρχονται από τους τραυματισμούς που υπήρξαν σε Γκαρσία, Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς. Στέκομαι σε αυτούς και όχι σε όσα έχουν προηγηθεί και με άλλους παίκτες (Φερνάντες, Βίντα κ.α.) γιατί πρόκειται για τρεις από τους πλέον κομβικούς παίκτες της ομάδας. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, είναι εκείνοι που αντικαθίστανται πιο δύσκολα μέσα στο παιχνίδι της Ενωσης και άρα η παράλληλη απουσία τους, μεγεθύνει τον προβληματισμό.

Εστω και εάν κάποιοι ακόμα το χλευάζουν, το ρόστερ που σχημάτισε και φέτος η ΑΕΚ είναι εξαιρετικά πλούσιο και ικανό. Αναμφίβολα, πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και είναι άσκοπο να συζητάμε εάν θα μπορούσαν να υπάρξουν και άλλες επιλογές. Κυρίως, επειδή δεν τις έψαξε και άρα δεν έχει νόημα να μπαίνουμε σε τέτοια μονοπάτια, όποια προσωπική άποψη και εάν έχει ο καθείς μας. Όπως βέβαια, ακόμα και στα μεγαλύτερα κλαμπ του πλανήτη, υπάρχουν κάποιοι παίκτες που δεν αναπληρώνονται εύκολα.

Η απάντηση του Αλμέιδα

Την απάντηση βέβαια για κάθε ζήτημα, την έδωσε από πέρυσι ο ίδιος ο Αλμέιδα. Η περίφημη ατάκα, ότι του αρκούν 11 παίκτες για να μπορεί να παρατάξει μια αξιόμαχη ομάδα, εκφράζει απόλυτα το πνεύμα πολεμιστή και τη νοοτροπία νικητή που τον διακατέχει και πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας της ομάδας. Θα είναι κρίσιμο για την ΑΕΚ, να καταφέρει να το μεταδώσει και στο περιβάλλον της ο Αργεντινός, αλλά φαίνεται πως αυτό απαιτεί πολύ χρόνο ακόμα.

Πάντως, όταν πέρυσι του προέκυψαν έξι χειρουργεία και μακροχρόνιες απουσίες κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Αλμέιδα βρήκε τη λύση. Με αλλαγές θέσεων, με ανάδειξη νέων πρωταγωνιστών, με πίστη στο υλικό και στη δουλειά του. Στην ΑΕΚ υπάρχει κάτι που σε ορισμένους μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά είναι τεράστιο. Η αυτοπεποίθηση. Η πίστη, πως όποιοι και εάν είναι, με όποιον και εάν είναι απέναντι, θα τη βρουν τη λύση.

Ο χρόνος είναι σύμμαχος της ΑΕΚ

Διαβάστε τη συνέχεια

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X