«Αγιά Σοφιά-OPAP Arena»: Η εξήγηση για το κλειστό «πέταλο» στο ματς της Εθνικής

«Αγιά Σοφιά-OPAP Arena»: Η εξήγηση για το κλειστό «πέταλο» στο ματς της Εθνικής
Photo Credits: INTIME

Η απόφαση για να μείνει κλειστό το «πέταλο» στην OPAP Arena στο παιχνίδι της Ελλάδας με την Ολλανδία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο χθεσινό παιχνίδι της Ελλάδας με την Ολλανδία κακή εντύπωση έκανε το κλειστό «πέταλο», στην OPAP Arena αυτό που κάθονται οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι μάλιστα που έχει ανακοινωθεί πως είναι sold out.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, όσοι το είδαν αυτό αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο πάρθηκε μία τέτοια απόφαση, από τη στιγμή που οι φίλαθλοι που πάνε στα ματς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν είναι θερμόαιμοι, ενώ το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για τους φιλοξενούμενους οπαδούς που βρέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Από χθες το βράδυ δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για το ποιοι ήταν οι λόγοι που συνέβη αυτό. Διακινήθηκε έντονα στα social media πως η απόφαση πάρθηκε από το περιβάλλον της ΑΕΚ.

Άλλοι ισχυρίζονταν πως έγινε κατ’ απαίτηση των οργανωμένων οπαδών της Ένωσης, ώστε να μην… πατήσει άλλος κόσμος σε ένα μέρος που τους “ανήκει”. Βέβαια εδώ υπάρχουν ενστάσεις. Στην αναμέτρηση με την Ιρλανδία τον Ιούνιο, υπήρχε κανονικά κόσμος και στις συγκεκριμένες θύρες, χωρίς μάλιστα να συμβεί το παραμικρό.

Μία άλλη δικαιολογία που προέβαλαν ορισμένοι αφορούσε στα αυτοκόλλητα που είναι κολλημένα στα πλέξι γκλας και εμποδίζουν την ορατότητα των φιλάθλων, σε συνδυασμό με κάποια σπασμένα καθίσματα που υπάρχουν. Αλλά ξαναλέμε, αυτά υπήρχαν σε μεγάλο βαθμό και στο προ μηνών παιχνίδι με τους Ιρλανδούς.

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως σε εκείνο το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι οπαδοί είχαν καθίσει στο ακριβώς απέναντι πέταλο από εκείνο που βρίσκονταν χθες βράδυ οι Ολλανδοί και μάλιστα ήταν σαφώς περισσότεροι. Και τότε μάλιστα υπήρχε ένα κενό ασφαλείας, αλλά επουδενί δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο το χθεσινό, δημιουργώντας αυτή την πολύ άσχημη εικόνα.

Καταρχάς να αναφέρουμε πως και στην Ομοσπονδία υπήρχε μεγάλη δυσαρέσκεια για το γεγονός και μάλιστα υπάρχει η πρόθεση -μένει να φανεί κι αν υλοποιηθεί- να μην επαναληφθεί το φαινόμενο στο παιχνίδι με τη Γαλλία.

Η Αστυνομία ήταν εκείνη που αποφάσισε να κλείσουν οι συγκεκριμένες θύρες για λόγους ασφαλείας. Μετά από όσα συνέβησαν στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να πάρει υπέρ το δέον αυστηρά μέτρα, αυτή τουλάχιστον είναι η εξήγηση που δίνουν στην ΕΠΟ κι έτσι κατ’ απαίτηση δική της έκλεισε ένα πολύ μεγάλο μέρος του γηπέδου.

Σε αυτή λοιπόν, η απόφαση με αριθμό 5 αναφέρει πως «Οι κερκίδες των θυρών 19, 21, 23, 25 & του Α (κάτω) διαζώματος καθώς και των θυρών 20, 22 & 28 του Β (άνω) διαζώματος του γηπέδου OPAP Arena θα παραμείνουν κενές φιλάθλων, καθώς και τα αντίστοιχα τουρνικέ που οδηγούν στις συγκεκριμένες θύρες, με μέριμνα της ΠΑΕ και της διοίκησης του γηπέδου OPAP Arena».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζεται ότι υπεύθυνη για τα μέτρα τήρησης της τάξης διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων είναι η Ελληνική Αστυνομία και αυτό ισχύει και για το παιχνίδι των εθνικών ομάδων Ελλάδας-Ολλανδίας στις 16 Οκτωβρίου 2023.

Σε αυτό τον αγώνα όλα τα μέτρα τάξης, μεταξύ των οποίων και το ότι παρέμεναν κλειστές οι θύρες 19, 21, 23, 25 και 27 του κάτω διαζώματος και 20, 22 και 28 του άνω διαζώματος, αποφασίστηκαν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής με διαταγή που εξέδωσε στις 13 Οκτωβρίου 2023 και την οποία η ΕΠΟ ήταν υποχρεωμένη να εκτελέσει».

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X