Εβγαλαν τα... τανκς για να λυγίσει η ΑΕΚ Betsson, ήττα (79-71) με διαιτητική σφαγή από τον Ολυμπιακό

Εβγαλαν τα... τανκς για να λυγίσει η ΑΕΚ Betsson, ήττα (79-71) με διαιτητική σφαγή από τον Ολυμπιακό
Photo Credits: INTIME

Η άθλια Τσαρούχα και οι συνεργοί της, καταδίκασαν τη σπουδαία ΑΕΚ σε ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Η ΑΕΚ Betsson μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση έχασε (79-71) από τον Ολυμπιακό στο τέλος δεχόμενη τρία τρίποντα 2 λεπτά πριν το τέλος.

Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα εμφανίστηκε εντελώς διαφορετική από τον αγώνα με το Λαύριο και έβγαλε τις αρετές της στο παρκέ με έναν καταπληκτικό Κουζμίνσκας που πέτυχε 23 πόντους και με τους ΜακΡέι και Καμπενγκέλε να βοηθούν αρκετά στο παιχνίδι.

Για μια ακόμα φορά η Ένωση αντιμετώπισε εχθρική διαιτησία από την Βάσω Τσαρούχα, που έχασε πάρα πολλές φάσεις και όλες κατά της ΑΕΚ. Το σημαντικό είναι ότι η ΑΕΚ έδειξε βελτίωση και τώρα πάει για το παιχνίδι της Τρίτης με καλή ψυχολογία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Το ματς

Ο Ζοάν Πλάθα παρέταξε τους Χολ, Μάκλεμορ, Νετζήπογλου, Κουζέλογλου και Τίλμαν, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας τους Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Πίτερς και Φαλ. Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με αρκετά λάθη, με την ΑΕΚ να προηγείται νωρίς με 0-4 για να δεχτεί ένα σερί 7-0 από τον Ολυμπιακό και να ξαναπάρει το ηνία (8-6). Η Ένωση είχε πρόβλημα με την αντιμετώπιση του Μιλουτίνοφ μέσα στο καλάθι που δεν είχε αντίπαλο (16-10). Με ωραίο καλάθι του ΜακΡέι, έκλεισε η πρώτη περίοδος (16-12).

Παρόλο που επιθετικά δεν έπαιζε άσχημα η ΑΕΚ και έβρισκε λύσεις με τον ΜακΡέι και τον Καμπενγκέλε, αμυντικά μέσα στην ρακέτα είχε προβλήματα με την frontline του Ολυμπιακού και τους Πίτερς-Μιλουτίνοφ (26-24). Ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη και ένα καλάθι και φάουλ του Μπραζντέικις έδωσαν αέρα στο Ολυμπιακό (31-24). Η ΑΕΚ επέστρεψε και πάλι με τον Κουζμίνσκας να δίνει λύσεις με τα επιθετικά ριμπάουντ και τον Καμπενγκέλε να έχει δέσει την άμυνα στην ρακέτα (33-31). Με κάρφωμα του Κουζμίνσκας η ΑΕΚ ολοκλήρωσε ένα καλό ημίχρονο και κοντά στο σκορ (36-33).

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και με τον Κουζμίνσκας να ευστοχεί από την περιφέρεια έφτασε σε απόσταση αναπνοής (41-40). Με ακόμα ένα τρίποντο του εκπληκτικού Κουζμίνσκας η ΑΕΚ πέρασε για δεύτερη φορά μετά το ξεκίνημα μπροστά στο σκορ (46-47). Ο Ολυμπιακός με βάση την άμυνα του και την Τσαρούχα να σπρώχνει όσο μπορεί, έκανε ένα σερί 5-0 και ξαναπήρε τα ηνία του αγώνα (52-47). Ο Πίτερς συνέχιζε να κάνει ζημιά στην ΑΕΚ, που του έδωσε ελεύθερα σουτ και αυτός ευστόχησε, όμως η ΑΕΚ με 2 βολές του Μάκλεμορ έμεινε κοντά (59-54).

Βιαστική η ΑΕΚ, δέχτηκε σερί 6-0 στο ξεκίνημα της περιόδου και για πρώτη φορά βρέθηκε πίσω με διψήφια διαφορά (65-54). Με χαρακτήρα η ΑΕΚ, έπαιξε πολύ καλές άμυνες και έτρεξε ένα σερί 0-8 και επέστρεψε και πάλι στο παιχνίδι με τον Φλιώνη να έχει πέντε πόντους (65-62). Με 2 τρίποντα από τον Νετζήπογλου και Κουζμίνσκας η ΑΕΚ πέρασε μπροστά (67-68). Σε πολύ κρίσιμο σημείο, ο Λαρεντζάκης και ο Γουόκαπ πέτυχαν δύο τρίποντα και έδωσαν αέρα στον Ολυμπιακό αφού η ΑΕΚ είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία ισοφάρισης με τον Κουζμίνσκας (75-69). Με τρίτο σερί τρίποντο του Κάναν ο Ολυμπιακός κλείδωσε την νίκη (78-69).

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: 79-71

Δεκάλεπτα: 16-12, 36-33, 59-54, 79-71

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 12, Κάναν 8, Λούντζης 3, Λαρεντζάκης 14, Πάπας, Φαλ 4, Παπανικολάου 11, Μπραζντέικις 2, Πίτερς 16, Μιλουτίνοφ 9, Τανούλης, Αμπόσι.

ΑΕΚ (Πλάθα): Τίλμαν 10, Χολ 3, Φλιώνης 7, Πιλάβιος, Νετζήπογλου 3, Χατζηδάκης, Κουζμίνσκας 23,  Μάκλεμορ 5, Κουζέλογλου 2, Καμπενγκέλε 7, Ματαλλιωτάκης, ΜακΡέι 11.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X