ΑΕΚ: Η 10ετία του Πέτρου Μάνταλου και το νέο συμβόλαιο

ΑΕΚ: Η 10ετία του Πέτρου Μάνταλου και το νέο συμβόλαιο
Photo Credits: INTIME

Το ερχόμενο καλοκαίρι, συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που ο Πέτρος Μάνταλος εντάχθηκε στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παλιά καραβάνα ο Πέτρος Μάνταλος στην ΑΕΚ, η παλαιότερη για την ακρίβεια. Είναι αυτός που το 2014 αψήφησε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και την πρόθεση της Ξάνθης να τον πουλήσει εκεί, προκειμένου να παίξει ποδόσφαιρο στη Β’ Εθνική, ακολουθώντας το όραμα της αναγέννησης το οποίο εμπνεύστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Μια δύσκολη κατάσταση μέσα από το σκοτεινό τούνελ των χαμηλότερων κατηγοριών, η οποία όμως σήμερα δικαιώνει τον -για πολύ μεγάλο διάστημα- αρχηγό της ΑΕΚ.

Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, έστω και για λίγο, ο Μάνταλος δέχθηκε να φορέσει ξανά το περιβραχιόνιο του captain στο μπράτσο. Αν και το είχε απαρνηθεί λίγο καιρό πριν η ομάδα μπει και παίξει για πρώτη φορά στο νέο γήπεδο της, ώστε κατά αυτό τον τρόπο να τιμωρήσει τον εαυτό του επειδή ως αρχηγός την είδε να διάγει μια πολύ διετία αγωνιστικού καταποντισμού, στον αγαπημένο φίλο του Σέρχιο Αραούχο δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την τιμή. Και στο φινάλε, ήταν κάτι που το άξιζε για την αφοσίωσή του. Το χάρηκε εκείνος, το χάρηκε όμως και ο κόσμος στο γήπεδο. Οι καιροί αλλάζουν, ο χρόνος γιατρεύει τις πληγές, οι άνθρωποι προσπερνούν τις άσχημες αναμνήσεις. Η σελίδα γύρισε με τον Μάνταλο να είναι ενεργός, έστω και σε πιο περιορισμένο ρόλο. Μα ενεργός και χρήσιμος!

Σημασία έχει ότι αυτό που κάνει το χαίρεται ξανά ο ίδιος, βοηθάει την ομάδα ουσιαστικά οπότε του ζητείται από τον Ματίας Αλμέιδα, έχοντας βρει ξανά τη χαρά του ποδοσφαίρου. Δεν τα πηγαίνει και άσχημα επίσης. Καθόλου άσχημα! Πέρυσι, πήρε 38 συμμετοχές με 6 γκολ και 8 ασίστ, βοηθώντας σε αρκετά ματς ώστε η ΑΕΚ να βρει ρυθμό όταν δεν τον είχε, να ξεκλειδώσει άμυνες όταν δυσκολευόταν, να φτάσει σε γκολ όταν ήταν απαραίτητο, να βοηθήσει με τέρματα που έδωσαν νίκες. Το κάνει και φέτος, ως ένας παίκτης έτοιμος ανά πάσα στιγμή να υπηρετήσει τα θέλω του προπονητή, είτε ως βασικός, είτε ερχόμενος από τον πάγκο.

Είχε την κακιά στιγμή του στο Βόλο, όταν αποβλήθηκε κι ενώ η ομάδα ήταν πίσω στο σκορ, όμως αυτά συμβαίνουν. Είναι πιο εύκολο να προσπερνάς τις κακοτοπιές και να αφήνεις πίσω σου τέτοιες στιγμές, όταν έχεις ρόλο, απολαμβάνεις τη σημασία του και αισθάνεσαι καλά εκεί που βρίσκεσαι. Μακριά από τα φώτα της μόνιμης κριτικής, ο Μάνταλος είναι ένας πιο λειτουργικός ποδοσφαιριστής.

Δέκα χρόνια από τα εκατό της ΑΕΚ

Η αιωνιότητα που η ΑΕΚ θα συμπληρώσει σε μερικούς μήνες, θα εμπεριέχει δέκα χρόνια Πέτρο Μάνταλος. Ως ενεργός ποδοσφαιριστής στο 1/10 της κιτρινόμαυρης ζωής, έχει ζήσει πολλά, χαρές, λύπες, θυμό, έκσταση, απογοήτευση, ενθουσιασμό, κατακτήσεις τίτλων, αποκλεισμούς, χαμένες χρονιές.

Έχει αποθεωθεί, έχει νιώσει και το άδικο να τον πνίγει, είχε μεγάλη φθορά αλλά και θαυμαστή υπομονή. Έζησε πολλά και διαφορετικά στάδια. Με όσα είδε, πέτυχε ή δεν κατάφερε, κάλλιστα κάποιος θα μπορούσε να πει ότι έκανε τον κύκλο του στην ομάδα. Δέκα χρόνια, δέκα σεζόν με τον Δικέφαλο στο στήθος, θα είναι 33 ετών το ερχόμενο καλοκαίρι. Και τότε τι;

Αλήθεια τώρα, θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί τον Πέτρο Μάνταλο με άλλη φανέλα; Ίσως όχι εμείς, όμως σημασία έχει τι θέλει ο ίδιος. Αν κάποιος του έκανε αυτή την ερώτηση το καλοκαίρι του 2022, λογικά θα του απαντούσε ότι θα προτιμούσε να φύγει. Άλλωστε αυτό φάνηκε πως προσπάθησε να κάνει, μέχρι ο Δημήτρης Μελισσανίδης να ορθώσει ένα ανυπέρβλητο ”όχι”. Ο Μάνταλος δεν θα μπορούσε να επιμείνει απέναντι στον άνθρωπο που τον έφερε στην ομάδα και τον έχρισε ηγέτη της, ασχέτως με το ότι αυτό, αποδείχθηκε ένα βάρος ασήκωτο. Έτσι παρέμεινε στην Ένωση και άφησε το περιβραχιόνιο του αρχηγού για τους επόμενους.

Για τον Αλμέιδα, ο Μάνταλος είναι ένας πολύ χρήσιμος παίκτης. Έμπειρος, ικανός και πάνω από όλα απαλλαγμένος από άγχη και ευθύνες που τον εξουθένωσαν. Πολύ αγαπητός στα αποδυτήρια επίσης, όπου αναγνωρίζεται ακόμα ως αρχηγός παρόλο που ο ίδιος έχει αποστασιοποιηθεί από το ύφασμα.

Είναι όμως εκεί για να μιλήσει, να βοηθήσει, να ενεργοποιηθεί όποτε νιώθει ότι η ομάδα το χρειάζεται. Και, ασφαλώς, προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες μέσα στα γήπεδα, χωρίς ίχνος ενόχλησης για το πότε, που και πως θα πρέπει να παίξει, αρκεί να γίνει αυτό που ο Αλμέιδα ζητά. Είναι παίκτης του προπονητή και η εισήγηση φωνάζει για παραμονή, ώστε τα 10 χρόνια, να γίνουν τουλάχιστον 12. Ίσως και κλείσιμο καριέρας στην ΑΕΚ. Θα δείξει…

Πηγή: sport24

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X